Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 15.04.2024 o 00:30, Dedal napisał:

Ja nie czekam 🤨

Jeśli ktoś nie wie że jego Integra ma wejście bezpośrednio na końcówkę mocy i zadaje  dla mnie głupie pytania ,  jednocześnie uważając się za znawcę .

Sorry Mateusz , zawsze uważałem, zresztą nie tylko ja że figurant z Ciebie  i guzik tam wiesz ,  kolejny raz mnie w tym utwierdzasz .

Najlepsze z tego wszystkiego jest to że sporo takich tu na forum i to jest najnormalniej śmieszne . 

Pzdr 

Wszystko spoko, ale popracuj proszę nad interpunkcją i konstrukcją zdań 🙏🙏🙏 Wszyscy będziemy wdzięczni :) 

10 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Także nie zmieniał bym Twojej integry nawet kosztem jakieś zdecydowanie lepszej końcówki.

Integrę na chwilę obecną zostawiam. Natomiast w ramach eksperymentu coś kupię niedługo i przetestuję. Teraz po głowie chodzi mi lampa 🫣 Nigdy nie miałem i ciekawość mnie zżera. 

Napisano

Pomyślę , to zależy od tego czy przyznasz się wreszcie, że guzik o audio wiesz 🤪🥴😂

1 godzinę temu, mateolo2 napisał:

teraz po głowie chodzi mi lampa 🫣 Nigdy nie miałem i ciekawość mnie zżera. 

A kolor wybrałeś , czy temat będziesz zakładał ?😊

Napisano
1 godzinę temu, Dedal napisał:

Pomyślę , to zależy od tego czy przyznasz się wreszcie, że guzik o audio wiesz 🤪🥴😂

A kolor wybrałeś , czy temat będziesz zakładał ?😊

Coś tam wiem, a czegoś nie wiem. Jak każdy. Nie przechwalam się tym co wiem. Jak mogę komuś doradzić bo mam doświadczenie to się nie waham. A jak czegoś nie wiem to pytam.  To, że nie sprawdziłem, że mam wejście na końcówkę mocy ma się nijak do wiedzy. 

Jeśli chodzi o kolor - jak będę miał dylemat to na pewno spytam chłopaków co uważają. 

Napisano
13 godzin temu, mateolo2 napisał:

Integrę na chwilę obecną zostawiam. Natomiast w ramach eksperymentu coś kupię niedługo i przetestuję. Teraz po głowie chodzi mi lampa 🫣 Nigdy nie miałem i ciekawość mnie zżera. 

Za dobrą lampę trzeba dać. Niby wszyscy widza prosta konstrukcję a jednak.

Sprawdź Unisona.

10 godzin temu, Dedal napisał:

Nie przechwalam się🥴  

Może pod sklepem dziewczynę zaczep to Ci doradzi. 

A to nie ona zaczepiła?

:P

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Za dobrą lampę trzeba dać

Plus „odpowiednie” kolumny. By wszystkie soki z „lampy” wycisnąć. Przecież jesteśmy audiofilami prawda😃

@mateolo2 ciekawość, zainteresowanie, gotowość na „lampę” już masz. A resztę?😉

Napisano (edytowany)

Ja zaczepiłem :) haha. Do dziś żałuję, że nie wziąłem numeru ;) Dobrze wybrała 🤌

Co do lampy to gotowość i wszystko jest. Natomiast mam problem z miejscem. Szukam takiej chudej, bo szeroka mi się nie zmieści na komodzie przy telewizorze ;) Chciałem spróbować primaluna prologue one, ale nie mają pilota, więc odpada dla mnie…Kumpel chce mi dać synthesis Roma na testy - też to rozważam.

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)
23 godziny temu, mateolo2 napisał:

Teraz po głowie chodzi mi lampa 🫣 Nigdy nie miałem i ciekawość mnie zżera. 

Ale do Gato FM15? Wiem o tych paczkach tylko tyle, ile dowiedziałem się na forum, głównie od Ciebie, Łukasza i Marcina (który akurat słucha ich z lampą). Ale moją uwagę zwraca jedna rzecz. Firma Gato pewnie zna te kolumny najlepiej. I ta firma oferuje 3 wzmacniacze: 150 / 250 watów w klasie AB, 250 / 500 watów w D i 400 / 800 watów w D. To raczej nie wróży najlepiej jeśli chodzi o współpracę tych paczek z lampami. ;) Nie zachęcają też do takiego mariażu parametry (ze strony):  skuteczność 86dB i impedancja 4 Ω.

Edytowano przez Rafał S
Napisano
8 minut temu, Rafał S napisał:

Ale do Gato FM15? Wiem o tych paczkach tylko tyle, ile dowiedziałem się na forum, głównie od Ciebie, Łukasza i Marcina (który akurat słucha ich z lampą). Ale moją uwagę zwraca jedna rzecz. Firma Gato pewnie zna te kolumny najlepiej. I ta firma oferuje 3 wzmacniacze: 150 / 250 watów w klasie AB, 250 / 500 watów w D i 400 / 800 watów w D. To raczej nie wróży najlepiej jeśli chodzi o współpracę tych paczek z lampami. ;) Nie zachęcają też do takiego mariażu parametry (ze strony):  skuteczność 86dB i impedancja 4 Ω.

Myślałem o tym, ale mimo wszystko chciałbym spróbować. Ostatnio miałem wzmacniacz klasy d na testy u siebie i grał fajnie, ale wyraźnie gorzej od destiny w AB

Napisano

Jasne ze sprobuj, specyfikacja , specyfikacja a sprawdzic sie wszystko powinno.  Tylko wtedy sie wie.

Ja moje Gato DIA 250s porownywalem z AMP150 - roznicy nie uslyszalem. Spodziewalem sie wiekszego wypelnienia ale nic takiego nie zaistnialo. DIA 250s zostala a AMP150 poszedl do nowego wlasciciela. Wydaje mi sie - i tak tez to zabrzmialo - ze obecne wzmacniacze klasy D bardzo dobre sa. O, jeszcze Cambridge CXA 81 z tym Gato porownywalem, i tutaj jakby troszeczke wiecej wypelnienia bylo w Gato. Mozliwe tez ze potrzebny mi byl argument by go kupic. 😄

Napisano
3 godziny temu, mateolo2 napisał:

Co do lampy to gotowość i wszystko jest

Zatem podjedź proszę z tymi podstawkowymi Gato do sklepu z Haiku. Poproś o podłączenie do Sensei. Jeden na tube 211, drugi na 300B.
To co ma Cię zachwycić w brzmieniu tych wzmacniaczy, usłyszysz od razu. Nie usłyszysz, według mnie szkoda czasu na inne modele. Pal licho akustykę, źrodła i inne przystawki. Będziesz miał jakąś półkę odniesienia/brzmienie. 
Aha, lampa lampie nierówna. Tak tylko napisałem. Stary zgred Adam😃, Pozdro👍

Napisano
2 godziny temu, AudioTube napisał:

Zatem podjedź proszę z tymi podstawkowymi Gato do sklepu z Haiku. Poproś o podłączenie do Sensei. Jeden na tube 211, drugi na 300B.
To co ma Cię zachwycić w brzmieniu tych wzmacniaczy, usłyszysz od razu. Nie usłyszysz, według mnie szkoda czasu na inne modele. Pal licho akustykę, źrodła i inne przystawki. Będziesz miał jakąś półkę odniesienia/brzmienie. 
Aha, lampa lampie nierówna. Tak tylko napisałem. Stary zgred Adam😃, Pozdro👍

Dzięki Adam za wskazówki!

Napisano
22 godziny temu, Dedal napisał:

Zobaczyła przerażonego gościa , jak nie pomóc 🤦

Ciekawe czy coś z tego siędalej urodziło. Nic kolega nie mówi.

22 godziny temu, AudioTube napisał:

Plus „odpowiednie” kolumny. By wszystkie soki z „lampy” wycisnąć. Przecież jesteśmy audiofilami prawda😃

@mateolo2 ciekawość, zainteresowanie, gotowość na „lampę” już masz. A resztę?😉

Ja nie jestem ale zgadzam się :)

Jeszcze ograniczeniem jest wielkość?

To nie zostaje nic innego jak domowe testy.

No nic daj znać.

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A kto to wie , Mateusz różne rzeczy mówi .

Raz ,że kolegów nie ma ,drugi raz że mam masę na dodatek ałdiofili .

Raz że sam ,  a na Olx konto z kobietą 🤗 .

Raz że się zna a raz że nie wie 🤷🏿‍♂️ 

Człowiek zagadka 😎

Napisano (edytowany)
8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jeszcze ograniczeniem jest wielkość?

To nie zostaje nic innego jak domowe testy.

Nic się niestety nie urodziło… 

Niestety wielkość wzmacniacza lampowego u mnie to podstawowy problem 🤣

Edytowano przez mateolo2
Napisano
21 godzin temu, Dedal napisał:

Raz ,że kolegów nie ma

Oj to trochę przykre.

Ja mogę być. Online bo online ale zawsze.

21 godzin temu, Dedal napisał:

Raz że się zna a raz że nie wie 🤷🏿‍♂️ 

Oooooo to tu nie ma problemu. Na sąsiednim forum to jest taki przypadek. Tutaj Mateusz to na prawde, no ja tego nie zauwazylem.

15 godzin temu, mateolo2 napisał:

Nic się niestety nie urodziło… 

Niestety wielkość wzmacniacza lampowego u mnie to podstawowy problem 🤣

To bardzo ogranicza wybór.

Albo inaczej. Co masz w takim razie do wyboru?

Napisano
Dnia 17.04.2024 o 16:49, mateolo2 napisał:

Myślałem o tym, ale mimo wszystko chciałbym spróbować. Ostatnio miałem wzmacniacz klasy d na testy u siebie i grał fajnie, ale wyraźnie gorzej od destiny w AB

86 db tylko zrazisz się do lampy 😉

• 1 month later...
Napisano
2 godziny temu, MariuszZ napisał:

Pojawiło się nowe oprogramowanie w wersji beta do A6

Dzięki. Choć zaczynam patrzeć na to z trwogą. Jak wczoraj zaktualizowałem oprogramowanie odkurzacza ,to siedzę już trzy godziny i ani on nie widzi sieci , ani aplikacja jego. :) 

Mariusz , a o dołożenia Netflixa przypadkiem nie słychać ? :) 

Napisano
Dnia 1.06.2024 o 12:25, tomek4446 napisał:

Dzięki. Choć zaczynam patrzeć na to z trwogą. Jak wczoraj zaktualizowałem oprogramowanie odkurzacza ,to siedzę już trzy godziny i ani on nie widzi sieci , ani aplikacja jego. :) 

Ja też dzisiaj zaktualizowałem..........skleiłem taśmą pękniętą rurę. Po tej aktualizacji odkurzacz śmiga jak nowy  :)