Artur Brol Napisano 25 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 Zawsze powtarzam ze bez względu na nasz wiek pozostajemy gdzieś tam w głębi dziećmi. I czasem to dziecko ma szansę by się znów pobawić, czymś czym kiedyś lubiło się bawić. W tym przypadku chodzi mi o puzle. Widziałem że forum o samochodach jest więc pomyślałem że może o puzzlach nie zaszkodzi. Oto moje perełki. Dwie pierwsze z rodzimej firmy która, niestety już nie działa. Puzzel Manufacture Bardzo wyraźne, kolorowe i co ważniejsze grubsze niż u konkurencji co chyba przekłada się na większy komfort układania. Następna to mapa świata z Educa Borras z Hiszpanii. Równie dobrej jakości jak i ostatnia układanka z nimieckiej firmy Heye. Może jest więcej osób tutaj które też lubią się przy układankach zrelaksować i zapomnieć o tym chorym świecie. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 25 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 Eeeee tam, kartony... Pokaż lepiej już ułożone puzzle😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 25 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 Co jakis czas układam, leżą trochę i do pudełka. I następne. Tak w kółko. Nawet stolik sobie zrobiłem na kulkach tylko blat zamówiłem. W tej chwili wszystkie w pudełkach, szukam nowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 25 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 O jedno zdjęcie znalazłem z Trafalgar od Heye I Wieża Babel ale tych już nie mam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 6 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 Nowy nabytek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 lipca 2023 Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 I dalej mówisz po polsku po ułożeniu wieży Babel???😉 Na pewno gdzieś coś było źle ułożone.😉 A swoją drogą to zajęcie uczy wielkiej cierpliwości. Też mam trochę na koncie. Zdjęc niestety nie mam. Pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 6 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2023 Uczy. Można sie wyciszyc. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewiadom Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Wow podziwiam Was za wytrwałość. Jako dziecko bardzo lubiłem puzzle. Jakiś czas temu postanowiłem kupić jakiś stosunku łatwy zestaw, ale nie podołałem. To już chyba nie jest dla mnie :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Powalcz trochę, nie poddawaj się. Serduszko potrzebuje spokoju a układanie puzli go sporo dostarcza. Pomyśl że to prawie tak jak medytacje mnichów w klasztorze Shaolin ( pisownia pewnie nie poprawna) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2023 Jedziemy z tym koksem. Mapa świata już powstaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 No i dojechałem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 10 godzin temu, Artur Brol napisał: No i dojechałem. 3 tygodnie bez przerwy układałeś? Długo dość 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 25 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Ciezka rzecz, ws ystko takie male Pozatym przyjemność trzeba sobie dozowac. 😏 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Jesli juz w temacie to... zdradzisz może jakaś tajną technikę gdy pozostanie ok 200 sztuk praktycznie takich samych (np. Niebo)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 To już pozostaje patrzeć na ich ksztalt. Podzielić na grupki - w/g kształtów- no i patrzeć który może pasować. Jeśli troche kształtów mają np. chmuru jest łatwiej. Ale to żadna technika poprostu inaczej się nie da. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Mam za sobą epizody z takimi monstrami do ułożenia. Kiedyś w gronie przyjaciół coś wspominałem że lubię puzzle, to teraz byle urodziny to przynajmniej od jednej osoby je dostaję haha. Jak duży jest obszar "tego samego", to dla mnie kluczowe staje się oświetlenie pomieszczenia. Zdażało mi się nawet wychodzić z nimi na światło słoneczne, można wówczas dojrzeć odcienie których normalnie nie jesteśmy w stanie dostrzeć i przynajmniej wstępnie posegregować co już dużo daje mając takie 100+ niby identycznych elementów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 O widzę profesjonalista. 🙂 Jak mówisz. Światło też jest ważne. Niewłaściwe oświetlenie lub pozycja siedzącą układającego i już odcień na częściach inny. I możesz szukać tego właściwego bardzo długo. Ja układam w dzień I wieczorem - słoneczko w dzień choć nie takie bezpośrednie i lampa wieczorem.. Sporo odbitego światła od tych puzli więc nie jest łatwo. Ale przyjemnie jest - puzle i muzyczka w tle. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Dnia 25.08.2023 o 04:10, Adi777 napisał: 3 tygodnie bez przerwy układałeś? Długo dość 😁 A na pudełku pisze od 4 do 8 lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Może rzeczywiście nie w swojej kategorii wiekowej szukam🤣 Ale nie ma to jak wyzwanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Ja tam szybko trzaskam puzzle… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 31 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 Taa, pewnie AI się wspierasz 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 31 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2023 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Ja tam szybko trzaskam puzzle… Ja ich nie trzaskam tylko ukladam😁 Choć nieźle ci wychodzi te trzaskanie🙂 jak żywy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2023 Właśnie dotarło. Będzie zabawa 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 Arka gotowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca (edytowany) To następny. Zawieszenie dzwonu Zygmunta Edytowano 28 marca przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts