Skocz do zawartości

R2R DAC VS DELTA SIGMA

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...

No po walce przetwornik wybrany , od piątku gości u mnie Gustard x 30 , i zaraz nowe ,, problemy” jak z niego wycisnąć jak najwięcej wydaje się że dotychczasowe połączenie czyli Lumin u2 mini - usb - matrix spdif 2 - i2s - dac 

może ograniczać to świetne urządzenie tu słabym ogniwem jest chyba matrix spdif 2 , u18 Gustarda byłoby naturalnym wyborem ale na forach piszą że nic nie wnoś do x30 , w którą stronę pójść lepsze ddc czy może sam recloker USB np Lhy uip , doradzicie coś 

• 2 weeks later...
Dnia 18.02.2025 o 08:22, marcinmarcin napisał:

Byłbym z nim ostrożny. Zasilanie impulsowe i już na słuchawkach z samych  nagrań słychać że ma dużą ilość góry (jassno potocznie mówiąc)

Czytałem wątek i specjalnie założyłem konto żeby o nim napisać. Wiec witam wszystkich.

Niema potrzebny żeby być ostrożnym, nic tam w uszy nie boli. Góry jest w sam raz :)

Dopiero go wygrzewam i testuję, ale muszę powiedzieć że jak za taki grosz ... rewelacja. A kosztował mnie 2650+vat (zamówiłem na ali w przedsprzedaży).

Jest to mój pierwszy R2R, wcześniej same DS i sporo droższe o tego. To mam porównanie. Posłucham go dłużej to napiszę więcej :) Ale już słyszę że jest bardzo dobrze.

Zauważyłem że wejście coaxial, wypada w nim słabo. Podłączyłem po go coaxial przez matrix spidif 2 z Node n130 po usb, i mam wrażenie że gra gorzej jak bezpośrednio z Node n130 do Usb Toppinga. Gdzie np mam tak podłączonego Copland DAC215 i gra dużo lepiej jak bezpośrednio z usb Node.

R2R tak mają że słabo grają po coaxial? 

Czekam jeszcze kable AES i I2S. Żeby sprawdzić po czym zagra najlepiej z tego Matrix spidif 2. Myślę że będzie dużo lepiej, ale to się okaże. 

20250226_185136.jpg

17 minut temu, tomski napisał:

R2R tak mają że słabo grają po coaxial? 

Niekoniecznie, zalezy pewnie od modelu. USB się często wydaje bardziej dynamiczne i konturowe na pierwszy rzut ucha. Potem wychodzi ze to dodatkowy "digital glare" na który sie początkowo łapie,  a docelowo wolę coax czy i2s...