Nie wszystko wiedzący Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Dzień dobry Chciałbym, żebyście się podzielili sprzętem jaki mieliście i grał najgorzej z wszystkich do tej pory. Może ku przestrodze zakupowej dla innych. Ja miałem takie kolumny firmy jamo model s626. Słuchałem też 606, 628, 608 w zasadzie to samo granie. Produkt. Zaletą subiektywną jest wygląd. Wady to cała reszta. Kolumna trójdrożna bas reflex. Wycofane średnie tony, wysokie trzeszczą i szeleszczą, bas totalnie nie kontrolowany, dudniacy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Najgorsze, to jedynie co mi przychodzi do głowy, to Technics całkiem wysokie modele zestawu, seria 800xxx Pamiętam też Jamo z MM nie wiem jaki model, ale oddałem czem prędzej i zastąpiłem TDLami RTL3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 13 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Najgorsze, to jedynie co mi przychodzi do głowy, to Technics całkiem wysokie modele zestawu, seria 800xxx Pamiętam też Jamo z MM nie wiem jaki model, ale oddałem czem prędzej i zastąpiłem TDLami RTL3. Nie pierwszy raz ktoś źle wspomina technicsa Opiszesz brzmienie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Nie dam rady, bo to było bardzo dawno. Modele wysokie CD, pre i końcówka z serii 800, a jeszcze wtedy korektor graficzny z procesorem dźwięku SH-GE90. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Najgorsze kolumny jakie miałem to KEF Calinda. Jestem fanem starszych kolumn i chciałem posłuchać u siebie. Calinda jazgocze na górze i zero środka. Trochę lepiej było przy głośniejszym słuchaniu ale wtedy bas przykrywał wszystko. Mam je ciągle w piwnicy bo nie wiem co z nimi zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Yamaha RN-602. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 (edytowany) Technics SC-EH 750 Pomimo ,,kosmicznego,, dizajnu , brzmienie na poziomie Unitry lub gorzej. Edytowano 13 lipca 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 (edytowany) Kiedyś zakładałem podobny wątek o wzmacniaczach. Teraz na pewno dopisałbym jeszcze kilka https://forum.audio.com.pl/topic/84524-z-cyklu-wzmacniacze-których-nie-lubię-vol1/ Jeśli chodzi o współczesne kolumny to jednym z większych rozczarowań były dla mnie System Audio Legend 5.2 (wersja pasywna). Na forumowych zlotach kilka razy fatalnie zagrały koszmarnie drogie podłogowe Focale z serii Kanta/Sopra. Edytowano 13 lipca 2023 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 (edytowany) Każdy znany mi osobiście wzmacniacz Hegla. Edytowano 13 lipca 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 13 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Z nowych kolumn to audiovector qr7. Wysokie tony tam gdzie powinno być słychać sybilanty to ich nie ma tam gdzie ich nie powinno być to są. Średnie tony niby są ale jakieś takie dalekie od słuchacza. Bas przy cichym słuchaniu nawet ok przy głośniejszym to kopanie w karton. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Każdy znany mi osobiście wzmacniacz Hegla. Jeszcze miesiąc temu chciałeś kupić H95 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 13 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 4 minuty temu, lpomis napisał: Kiedyś zakładałem podobny wątek o wzmacniaczach. Teraz na pewno dopisałbym jeszcze kilka https://forum.audio.com.pl/topic/84524-z-cyklu-wzmacniacze-których-nie-lubię-vol1/ Jeśli chodzi o współczesne kolumny to jednym z większych rozczarowań były dla mnie System Audio Legend 5.2 (wersja pasywna). Na forumowych zlotach kilka razy fatalnie zagrały koszmarnie drogie podłogowe Focale z serii Kanta/Sopra. Kanta o sopra znam to brzmienie. Też mi się nie podoba. Nie brzmią przekonująco jeżeli chodzi o dźwięk prawdziwych instrumentów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 1 minutę temu, lpomis napisał: Jeszcze miesiąc temu chciałeś kupić H95 To dla ściemy... Właśnie u mnie gra 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 (edytowany) Biorąc pod uwagę cenę to chyba końcówki Hattor Audio... Ale ładne były 😆 Edytowano 13 lipca 2023 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 10 minut temu, kaczadupa napisał: To dla ściemy... Właśnie u mnie gra Mnie jeszcze nie zachwycił żaden Najjjmmm, a słyszałem kilka łącznie z tymi dzielonymi ze swoim zasilaniem. Tutaj wolałbym właśnie Hegla, ale tego co macałem i słuchałem H90, H190 już nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Najjjmmm, Nie znam, pewnie jakiś klon Hegla czyli wykastrowanie muzyki z emocji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Przed chwilą, kaczadupa napisał: Nie znam, pewnie jakiś klon Hegla czyli wykastrowanie muzyki z emocji. Znasz znasz😁 Ja np słyszałem więcej emocji w H90 u siebie niż w Naim, które grają na jedno kopyto w pewnym zakresie. Miałem zawsze takie wrażenie. Klucha, rozmycie, miękkie granie, dużymi plamami...w jednym miejscu tylko byłem w stanie zaakceptować, na dzielonym z fajnymi kolumnami i niewąskim okablowaniem. Ale i tak tylko w jazzowych składach i jazzowych standardach do kotleta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Znasz znasz😁 Podobno Naim zaczyna się od nap 250/nac282 i wyżej a tych nie będzie mi dane bo ceny już hi endowe... Tak czy inaczej podtrzymuję zdanie, że kastrat emocji w muzyce to Hegel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Podobno Naim zaczyna się od nap 250/nac282 i wyżej a tych nie będzie mi dane bo ceny już hi endowe... Tak czy inaczej podtrzymuję zdanie, że kastrat emocji w muzyce to Hegel. Może u Ciebie tak. Poza tym neutralność często przeszkadza tym, którzy lubią podbarwienia i koloryt. W sumie to nic złego, dla każdego coś milego🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: dla każdego coś milego No tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: No tak. Dobra dajmy się wypowiedzieć innym, dla mnie był to dzielony Technics i Jamo z marketu. A dla Ciebie, bo na razie widzę, że jesteś tu dla jaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 A wypożyczone do sprawdzenia się liczą? W stosunku do ceny: Linn Majik 109. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 1 minutę temu, Grzesiek202 napisał: Linn Majik 109 Oj tak! Też słuchałem monitorów i podłogówek z tej serii. Porażka na całej linii. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 1 minutę temu, lpomis napisał: Oj tak! Też słuchałem monitorów i podłogówek z tej serii. Porażka na całej linii. Prawda! W porównaniu z bardzo uniwersalnym, starym modelem Keilidh, nie tani wcale Majik to porażka. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 5 minut temu, stach_s napisał: Prawda! W porównaniu z bardzo uniwersalnym, starym modelem Keilidh, nie tani wcale Majik to porażka. Nie powiem żebym chciał mieć tę satysfakcję widząc, że nie jestem odosobniony w moich odczuciach - ale mam 😉. I to jest właśnie tak, że później po takim doświadczeniu ma się już swoje skojarzenia i uprzedzenia co do marki. No ale ceny tych kolumn ja nie zrozumiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts