pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, Wing0 napisał: Polecam Podręcznik Akustyki wiem, że kilka piw więcej, ale powinieneś uskładać I do jakiej konfiguracji doprowadził Cię ten podręcznik? 😉 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wtf. A kto to jest Piotr? Patrick piłeś? Michał, pewnie mu chodzi o normę Din. Okreslona w latach 60tych. Juz nie obowiazuje :). A pewnie ją wzioł z podrecznikow Tannoya. To te kolumny co mają taki bas jakbys klepnol w trumnę. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 16 minut temu, pairtick napisał: I do jakiej konfiguracji doprowadził Cię ten podręcznik? Takiej jaka mi odpowiada. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Skoro juz tu jestesmy ekschumacja, katakumby, 1 listopada, cmentarz meksykanski, voodoo, meksyk w szkocji, cygański pogrzeb No nie wiem. Ja mam takie skojazenia. Babcia i dziadek sa w tych trumnach. A posrodku gwóźdź do trumny czyli.... Yamaha. No i pomieszczenie przyjazne akustycznie. Nie ma nic oprocz akustyki. Esencja akustyki, akustyka esencją. Moze tapeta jest akustyczna. Z meksyku. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu Chłopy nie warto się kłócić o głupoty. Sam tu kiedyś toczyłem głupie bitki i teraz jest mi tylko wstyd. Mamy już sporo lat, raczej większość już z górki a na forum jak dzieci w piaskownicy. Nikt nikogo i tak nie przekona… Uważam też, że to zły pomysł z tym ringiem. Dla mnie tylko zachęca do większych kłótni. Nie wiem jakie „zyski” kierują Redakcją Forum, że tworzy takie miejsce. Po co? Lepiej dać stronom tydzień na ochłonięcie i będzie spokój i pokój. Pozdro i serio dajcie na luz. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu (edytowany) Zaglądał może na Bocznicę forum obok? 😁 Są takie miejsca i tam się naparzają. Niech sobie będzie taki ring, a w wątkach o audio niech będą merytoryczne odpowiedzi. Chociaż już same tytuły niektórych wątków zakrawają na banicję gdzieś na Bocznicę. Edytowano 29 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu (edytowany) 15 minut temu, DiBatonio napisał: Zaglądał może na Bocznicę forum obok? To żaden argument. Właśnie spaceruję i naszła mnie taka refleksja - już nie pamiętam kiedy rozmawiałem z Kolegami z forum o muzyce. Nie podsyłamy sobie nowych albumów do posłuchania, znalezionych perełek, które trafiły w nasz gust, wrażliwość. Ciągle rozmowy o sprzęcie, akustyce, pomiarach itp. Tylko mój syn czasem wpadnie do mojej jaskini audio i powie - tata, znasz ten album? Jak nie to posłuchaj, dla mnie super muza. Ale syn nie jest audiofilem, ma budżetowe słuchaweczki i cały czas słucha na nich muzyki. Taka to refleksja mnie naszła. Edytowano 14 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts