pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 20 minut temu, Wing0 napisał: Polecam Podręcznik Akustyki wiem, że kilka piw więcej, ale powinieneś uskładać I do jakiej konfiguracji doprowadził Cię ten podręcznik? 😉 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Wtf. A kto to jest Piotr? Patrick piłeś? Michał, pewnie mu chodzi o normę Din. Okreslona w latach 60tych. Juz nie obowiazuje :). A pewnie ją wzioł z podrecznikow Tannoya. To te kolumny co mają taki bas jakbys klepnol w trumnę. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, pairtick napisał: I do jakiej konfiguracji doprowadził Cię ten podręcznik? Takiej jaka mi odpowiada. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Skoro juz tu jestesmy ekschumacja, katakumby, 1 listopada, cmentarz meksykanski, voodoo, meksyk w szkocji, cygański pogrzeb No nie wiem. Ja mam takie skojazenia. Babcia i dziadek sa w tych trumnach. A posrodku gwóźdź do trumny czyli.... Yamaha. No i pomieszczenie przyjazne akustycznie. Nie ma nic oprocz akustyki. Esencja akustyki, akustyka esencją. Moze tapeta jest akustyczna. Z meksyku. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Chłopy nie warto się kłócić o głupoty. Sam tu kiedyś toczyłem głupie bitki i teraz jest mi tylko wstyd. Mamy już sporo lat, raczej większość już z górki a na forum jak dzieci w piaskownicy. Nikt nikogo i tak nie przekona… Uważam też, że to zły pomysł z tym ringiem. Dla mnie tylko zachęca do większych kłótni. Nie wiem jakie „zyski” kierują Redakcją Forum, że tworzy takie miejsce. Po co? Lepiej dać stronom tydzień na ochłonięcie i będzie spokój i pokój. Pozdro i serio dajcie na luz. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Zaglądał może na Bocznicę forum obok? 😁 Są takie miejsca i tam się naparzają. Niech sobie będzie taki ring, a w wątkach o audio niech będą merytoryczne odpowiedzi. Chociaż już same tytuły niektórych wątków zakrawają na banicję gdzieś na Bocznicę. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 15 minut temu, DiBatonio napisał: Zaglądał może na Bocznicę forum obok? To żaden argument. Właśnie spaceruję i naszła mnie taka refleksja - już nie pamiętam kiedy rozmawiałem z Kolegami z forum o muzyce. Nie podsyłamy sobie nowych albumów do posłuchania, znalezionych perełek, które trafiły w nasz gust, wrażliwość. Ciągle rozmowy o sprzęcie, akustyce, pomiarach itp. Tylko mój syn czasem wpadnie do mojej jaskini audio i powie - tata, znasz ten album? Jak nie to posłuchaj, dla mnie super muza. Ale syn nie jest audiofilem, ma budżetowe słuchaweczki i cały czas słucha na nich muzyki. Taka to refleksja mnie naszła. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Owszem, to jest argument. Bo jednak są fora, które dają narzędzie i miejsce do wyżywania się na sobie i swoich poglądach 😁 O muzyce to tutaj ma pojęcie garstka ludzi i oni najczęściej się udzielają, to że wrzucisz co jakiś czas znaleziony kawalek na Tidalu, nie wystarczy i nie uczyni z Ciebie melomana. Też mam budżetowe dokanałówki i słucham ( w pracy), wystarczą. W domu co innego... Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 godzinę temu, audiowit napisał: Wtf. A kto to jest Piotr? Patrick piłeś? Dla Ciebie to fajnie, że Stary Audiofil nie żyje? Edytowano 1 godzinę temu przez pairtick Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @kaczadupa Przecież jest wątek "Czego słuchamy". Może nie często, ale czasem znajduję tam coś fajnego, czego słucham z przyjemnością 🙂. Ostatnio kolega @BlaBla wrzucił fajny album https://tidal.com/artist/3949276/u 10 minut temu, DiBatonio napisał: 😁O muzyce to tutaj ma pojęcie garstka ludzi Jacek, a co to w ogóle znaczy? Że ktoś słucha jazzu? Muzyki klasycznej? Czy może potrafi powiedzieć co ma wartość artystyczną a co jest tylko wydmuszką, zrobioną tylko po to, żeby pokazać światu swoje umiejętności? Generalnie patrząc na forum, można odnieść wrażenie, że większość osób używa muzyki do słuchania sprzętu a tylko nielicznym sprzęt służy do słuchania muzyki. Ale może się mylę 🙂. Edytowano 1 godzinę temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 32 minuty temu, kaczadupa napisał: Nie podsyłamy sobie nowych albumów do posłuchania, znalezionych perełek, które trafiły w nasz gust, wrażliwość. No to masz. Szybka piątka z ostatnio odkrytych. JOHN MAUS "Later Than You Think" LUCRECIA DALT "A Danger To Ourselves" BAXTER DURY "Allbarone" THE SICK MAN OF EUROPE "The Sick Man Of Europe" OLIVIA DEAN "The Art of Loving: Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft 2 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, KrólKiczu napisał: Generalnie patrząc na forum, można odnieść wrażenie, że większość osób używa muzyki do słuchania sprzętu a tylko nielicznym sprzęt służy do słuchania muzyki. Ale może się mylę 🙂. Większość słucha dźwięków i wykresów. 😉 Podobno melomana od audiofila można poznać po tym ile mają płyt na półce... 😛 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Przecież jest wątek "Czego słuchamy". Może nie często, ale czasem znajduję tam coś fajnego, czego słucham z przyjemnością 🙂. Pięknie, teraz możesz słuchać częściej, masz słuchawki i wzmacniaczyk do nich. 👍 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, DiBatonio napisał: to że wrzucisz co jakiś Zgoda ale to tylko forum. I zgoda, że jestem audiofilem. Miałem na myśli, że nawet w rozmowach telefonicznych czy na prywatnej poczcie nie rozmawiam z Kolegami o muzyce. Przecież co drugi dzień ktoś z forum do mnie dzwoni czy ja do kogoś albo ze sobą piszemy ale nigdy nie ma tematu muzyki. 13 minut temu, DiBatonio napisał: Owszem, to jest argument. Bo jednak są fora, które dają narzędzie i miejsce do wyżywania się na sobie i swoich poglądach 😁 O Dla mnie to zły pomysł. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: Skoro juz tu jestesmy ekschumacja, katakumby, 1 listopada, cmentarz meksykanski, voodoo, meksyk w szkocji, cygański pogrzeb No nie wiem. Ja mam takie skojazenia. Babcia i dziadek sa w tych trumnach. A posrodku gwóźdź do trumny czyli.... Yamaha. No i pomieszczenie przyjazne akustycznie. Nie ma nic oprocz akustyki. Esencja akustyki, akustyka esencją. Moze tapeta jest akustyczna. Z meksyku. Z Meksyku, to Ty masz raczej jakieś grzybki 😛 Ok, sam tego chciałeś 😛 prowokując odpowiedź. Ale ok, kto Cię utrzymuje? 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Takiej jaka mi odpowiada. No i dobrze, to dlaczego czepiasz się mojej konfiguracji? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Dla mnie to zły pomysł. Dla mnie to jest też chore, że dopuszczają do nawalanki na tematy polityczne, ideologiczne i religijne. Podalem tylko jako przyklad, że jest na to zakladka BOCZNICA, ale... Czasem tam wpadnę, jak ktoś sprowokuje, ale dla mnie jest to chore, żeby na forum stricte audio były takie tematy. I jak zwykle zawsze jedne te same osoby, mało ich widać w innych wątkach audio, za to tam królują. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 10 minut temu, kaczadupa napisał: Miałem na myśli, że nawet w rozmowach telefonicznych czy na prywatnej poczcie nie rozmawiam z Kolegami o muzyce. Przecież co drugi dzień ktoś z forum do mnie dzwoni czy ja do kogoś albo ze sobą piszemy ale nigdy nie ma tematu muzyki. Może dlatego, że muzyka, której słuchamy, jest dla nas bardziej intymna niż sprzęt, na którym jej słuchamy? 2 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu Skoro je 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Dla mnie to jest też chore, że dopuszczają do nawalanki na tematy polityczne, ideologiczne i religijne. Podalem tylko jako przyklad, że jest na to zakladka BOCZNICA, ale... Czasem tam wpadnę, jak ktoś sprowokuje, ale dla mnie jest to chore, żeby na forum stricte audio były takie tematy. I jak zwykle zawsze jedne te same osoby, mało ich widać w innych wątkach audio, za to tam królują. Skoro jest popyt, to i podaż się znajdzie 🤪 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Skoro je Skoro jest popyt, to i podaż się znajdzie 🤪 No i to by się zgadzało. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: Z meksyku. Sorry. ale jeżeli Ty tu widzisz Meksyk, to umów się na wizytę. I nie ze mną, ani nie z psychologiem - to jest moja profesjonalna porada, ponieważ zwyczajowo, nie diagnozujemy pacjentów zdalnie. Tym niemniej, masz pewne ograniczenia mentalne i bez względu na to czy zdajesz sobie z tego sprawę czy nie, sam sobie z tym najwyraźniej nie radzisz. Witek, to nie jest wpis przeciw Tobie - po prostu, potrzebujesz profesjonalnej pomocy. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu 15 minut temu, DiBatonio napisał: Pięknie, teraz możesz słuchać częściej, masz słuchawki i wzmacniaczyk do nich. 👍 Mogę. A że nie chce mi się zakładać nowego tematu, zapytam tutaj. Chciałem kupić "grubsze" pady do moich słuchawek. Jest sens? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu 5 minut temu, soberowy napisał: Może dlatego, że muzyka, której słuchamy, jest dla nas bardziej intymna niż sprzęt, na którym jej słuchamy? Nie wiem czy nie jest to jakaś nasza forma wymówki. Pamiętacie pewnie czasy młodości, gdy z Kolegami z osiedla kupowaliśmy kasety z muzyką i jak potem rozmawialiśmy o każdym utworze z tej kasety, jak razem tej muzyki słuchaliśmy. Tam nie było rozmów o sprzęcie audio czy akustyce a o pomiarach nikt nawet nie śnił. Dzieliśmy się ze sobą wrażeniami jakie daje nam muzyka a nie nowy sprzęt audio. Teraz mamy ogrom bardzo dobrego sprzętu a gdzieś zgubiliśmy to co mieliśmy kiedyś. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu (edytowany) 5 minut temu, KrólKiczu napisał: Mogę. A że nie chce mi się zakładać nowego tematu, zapytam tutaj. Chciałem kupić "grubsze" pady do moich słuchawek. Jest sens? Może tak. Ale może też skończyć się tym, że za mocno stłumią muzykę. Znaczenie może mieć grubość i to czy obszyte welurkiem, czy skórką zazwyczaj eko. Szukałeś na forum mp3 store? Seba kiedyś się bawiłem modyfikacjami słuchawek i recablingiem i modami muszli, teraz musisz szukać na mp 3 store. Jest tam kilka konkretnych moderatorów słuchawek. Edytowano 39 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu 7 minut temu, KrólKiczu napisał: Mogę. A że nie chce mi się zakładać nowego tematu, zapytam tutaj. Chciałem kupić "grubsze" pady do moich słuchawek. Jest sens? Jest. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu (edytowany) 12 minut temu, pairtick napisał: nie diagnozujemy To jest was dwóch? Edytowano 33 minuty temu przez audiowit Odpisz, cytując
Recommended Posts