Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Streaming trochę razem z vinylami porządzi, więc chyba dla prawnuków. 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 Streaming jest fajny! A kiedyś to się nagrywało na kasetę z radia - kanał lewy szszszszs / kanał prawy szszsz Pamiętacie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 23 minuty temu, Rega napisał: @Artur Brol zobacz ten. Po przeliczeniu ok 1200 zł bez wysyłki. https://www.dba.dk/cd-afspiller-rega-jupiter/id-1105462236/ Napewno dobry ale, jakoś serce nie zaczęło mocniej bić. Widziałem jego mlodszego i tańszego brata. Całkiem porządnie zrobione pudełko i pewnie też dobrze brzmi - klapka trochę Star Trek przypomina. I gwarancja dorzywotnia!! Chyba że to inna firma - już sam nie pamietam. Co mi się podoba to np. ten I kilka innych jeszcze. Choć ostatnio sledze Accuphase, ale to już chyba wyżej wspomniałem 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 32 minuty temu, Rega napisał: zobacz ten. Po przeliczeniu ok 1200 zł bez wysyłki. Tego dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Albo np bardziej zaawansowany transport VRDS. Cena ta sama. https://www.dba.dk/cd-afspiller-teac-cd/id-1105138119/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 6 minut temu, Bebop napisał: Streaming jest fajny! A kiedyś to się nagrywało na kasetę z radia - kanał lewy szszszszs / kanał prawy szszsz Pamiętacie? Nie inaczej, rodzina w pokoju, radio on i słuchało się pana albo pani co zapowiadają. Record on i szło na kasatech które dziadek z Niemiec przywiózł . Albo wcześniej na szpulowym od ojca. Teraz niestety ani dziadka ani ojca już nie ma. Zresztą od około 3 tygodni - w moim przypadku - jestem najstarszy na tej gałęzi rodzinnej. Ale wracając do audio. Było zajebie... I nikt nam tego nie odbierze. Oglądałem filmy na VHS, DVD, BLURAY i teraz 4K. Słuchaliśmy muzyki z taśm szpulowych, kaset magnetofonowych i płyt cd. To chyba był idealny moment by się urodzić. Sorki trochę się rozpisałem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 1 minutę temu, Artur Brol napisał: To chyba był idealny moment by się urodzić. Sorki trochę się rozpisałem. Wcale nie Ja już kiedyś gdzieś pisałem, nie przepadam za brzmieniem nowoczesnych kolumn HiFi. Takie brzmienie mnie przytłacza i jest zbyt szorstkie dla mnie. Przyznaję, że nie słuchałem wiele z nich i nie jestem ekspertem. Jednak moje zdanie jest niezmienne. Czy to wynika z faktu bycia boomerem, z przyzwyczajeń albo smak mam inny? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 47 minut temu, Bebop napisał: Chodź Aśka pojedziemy do piwniczki Romana najpierw Tylko dajcie znać choć godzinę wczesniej, żebym mógł barek uzupełnić i czerwony dywan rozłożyć. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 1 minutę temu, Rega napisał: Tylko dajcie znać choć godzinę wczesniej, żebym mógł barek uzupełnić i czerwony dywan rozłożyć. Mogę też się załapać? 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 @AmarokOczywiście. Tylko nie wszyscy na raz bo moja piwnica nie należy do wielkich pomieszczeń i mogłoby być zbyt duże zagęszczenie😉. Optymalna ilość osób to dwie-trzy. I nie chodzi tu o wydolność barku. Tego się nie obawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Mnie chodzilo o ten czas w którym ja się urodziłem i dorastałem. Zero telefonów, komputerów, konsol do gier, tabletów i laptopów. Był las, plac zabaw, w lato basen i muzyka nagrana z radia. Wypady w późniejszym czasie po znaczki pocztowe i tam takie smaczki, których młodsze pokolenia nigdy nie poznają. Aaaa te czasy 🥲 Ktos się orientuję co to za model Yamahy z drewniana, górną częścią obudowy? Zdjęcie na pierwszej stronie tematu jest. Wyglada na ładowanego od góry. Ładny jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 To były czasy. Teraz to czasów nie ma. A na serio, wtedy to wszystko wymagało większej aktywności. Fizycznej i psychicznej. Człowiek musiał się postarać o coś. A teraz to płacę i mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 49 minut temu, Bebop napisał: na kasetę z radia - kanał lewy szszszszs / kanał prawy szszsz Pamiętacie? Jeśli ktoś miał radio stereo. Ja dostąpiłem tego zaszczytu w wieku 17 lat. Wcześniej mono. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Nie inaczej i to było dobre, ukształtowało ludzi, chciałeś miec cieplo to po wegiel i drzewo do piwnicy. Nie było że boli. Tona albo 2 łopatą ktoś musiał do piwnicy wrzucić, nie😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 Ja to bardziej mieszczuch. Wychowany w bloku gdzie mogłem słyszeć przez ścianę jak rodzina sąsiadów namiętnie się rozmnaża. Teraz mam domek i doceniam ogród. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 @Artur Brol https://europe.yamaha.com/en/products/contents/audio_visual/hifi_components/hifi-history/cd-player/index.html 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Ja też w bloku się chowałem tylko takim, w którym nie było centralnego ogrzewania. Namachalem się łopatą i siekierką. 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 3 minuty temu, Adi777 napisał: l https://europe.yamaha.com/en/products/contents/audio_visual/hifi_components/hifi-history/cd-player/index.html Który byś brał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 5 minut temu, Bebop napisał: Który byś brał? Ostatni, drzewniany Może za jakiś czas kupię sobie jakiś transport CD, ale to może. Na razie będzie musiał mi wystarczyć streaming. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 7 minut temu, Adi777 napisał: Ostatni, drzewniany No chyba chcesz klapsa od Aśki. Ale cicho, fajny jest 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Nie mogę się doczekać kolumn 🤯 Ciekawe, ile jeszcze to potrwa 😶 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 Zapłaciłeś już? Kiedy delivery? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 11 minut temu, Bebop napisał: Zapłaciłeś już? Nie, jeszcze nie. 17 minut temu, Bebop napisał: Kiedy delivery? Nie mam pojęcia 🙉 Ostatnio w weekend miał testować koaksjalny przetwornik SB Acoustics, a wcześniej woofery. Tylko tyle wiem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 A do piwniczki @Rega weźta chłopy polary, tudzież ciepłe skarpety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Piekne, juz sam to gniazdo wkomponowane w drewno to uczta dla oczu. Ale pierwsze ktore znalazlem, ceny powyzej 2000 euro. Jeszcze troche poszukam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts