Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
22 godziny temu, Slawko69 napisał:

Słyszałeś ten system? Jeśli tak to proszę opisz.

Tak. Byliśmy u właściciela tego zestawu jakiś czas temu. Gdzieś na forum jest opis naszych wrażeń. Prawdopodobnie w wątku "forumowy zlot miłośników audio".

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, kaczadupa napisał:

Piękne są te monitory.

Może i piękne, ale brzmienie charakterystyczne i niekoniecznie wszystkim odpowiadające. Słuchałem kilku Dynaudio i ... jakoś żadne mnie nie zachwyciły. Byc może słuchałem za niskich modeli.A i lampy KT też .... . No, ale to jak zwykle moja opinia. Dla wielu mogą grać najlepiej na świecie. I wcale nie mam zamiaru z tym polemizowac. 

Edytowano przez Rega
Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

Może i piękne, ale brzmienie charakterystyczne i niekoniecznie wszystkim odpowiadające. Słuchałem kilku Dynaudio i ... jakoś żadne mnie nie zachwyciły. Byc może słuchałem za niskich modeli.A i lampy KT też .... . 

Te ze zdjęcia, to chyba Heritage Special, czyli raczej nie do lampy, bo schodzą na basie poniżej 3 omów. Dynaudio ogólnie lubią się bardziej z tranzystorami. Co do charakterystycznego brzmienia - jeśli coś miałoby być wspólnym mianownikiem różnych modeli, to chyba gęstość i nasycenie, przy czym HS trochę przeczą temu stereotypowi bo są bardziej przejrzyste i analityczne niż inne znane mi paczki tej marki. W ogóle, z tych, które słyszałem, to każde grały inaczej. Rozpiętość od lekkiej V-ki S40, przez ciemniejsze i mocno dociążone brzmienie Contourów 20, aż po bardziej wyrównaną charakterystykę HS i Confidence 20. 

Osobiście mam słabość do Dynek, ale trudno mi powiedzieć, czy większą niż do Xaviana, ProAka i Spendora. Akurat tak wyszło, że Dynaudio miało w ofercie model, który parametrami z grubsza wstrzelił się w moje oczekiwania. :) 

Napisano
Dnia 23.06.2025 o 21:43, KrólKiczu napisał:

Nie wiem czy powinienem ale skoro właściciel nie protestował przy robieniu zdjęć, pozwolę sobie wrzucić.

IMG-20250119-WA0010.jpg

Ciekawość. Są boki, sufit, pułapki basowe, jest dużo wszystkiego, ale dlaczego na podłodze są płytki ceramiczne? 

Napisano
15 minut temu, Grzesiek202 napisał:

Ciekawość. Są boki, sufit, pułapki basowe, jest dużo wszystkiego, ale dlaczego na podłodze są płytki ceramiczne? 

Pewnie dlatego, żeby pomieszczenie całkiem głuche nie było.

Napisano (edytowany)
23 minuty temu, Slawko69 napisał:

Zamieniłeś ATC i Regę?😆

Paczki zamienię w ciemno (nawet ATC) a co do Maka to bym się mocno zastanowił. Nie znam Maka ale z opisów i opinii to ociężałe, potężnie pogrubione/nadmuchane nienaturalnie granie czyli dla mnie - a fe. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Nie znam Maka ale z opisów i opinii to ociężałe, potężnie pogrubione/nadmuchane nienaturalnie granie czyli dla mnie - a fe. 

Taką łatkę można przyczepić wielu markom. Jeszcze przed Makiem załapałby się na nią Pathos. ;) Z kolei miłośnicy takiego grania odpowiedzą, że dla nich to intensywniejsza barwa, większe poczucie namacalności i bogactwo dźwięków. I bądź tu mądry. Ja tam bym Maka przygarnął. Tylko żeby jakąś uczciwą dzielonkę dali, koniecznie monobloki z autoformerami...