michaudio Napisano Wtorek o 07:31 Napisano Wtorek o 07:31 (edytowany) 12 godzin temu, kaczadupa napisał: Ja za 10 lat? Fajna "paczka Herbatników w trzech smakach", ale wolałbym zamiast nich jedną parę czterdziestek... 😁 Mam pasowną akustykę, ale nie mam na czterdziestki. Pomarzyć fajna rzecz... Edytowano Wtorek o 07:32 przez michaudio Rozszerzenie treści 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 15:05 Napisano Wtorek o 15:05 Brakowało najmniejszego Harbetha. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Wtorek o 15:24 Napisano Wtorek o 15:24 Wszystko z UK, ale ten futerał to chyba od Focal? Odpisz, cytując
michaudio Napisano Środa o 09:28 Napisano Środa o 09:28 A zwróciliście uwagę na to, że te maluchy są napędzane monoblokami? 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Ładnie i przytulnie. Widać, że prawdziwy audiofil. Drogie paczki, droga elektronika, podstawki antywibracyjne. Z pewnością słyszy wszystkie niuanse w porównaniach MP3 vs FLAC. Ale jeszcze nie wpadł na to, że pudło stojącej obok gitary rezonuje i wzbudza się jak opętane podczas słuchania muzyki Odpisz, cytując
pairtick Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 38 minut temu, lpomis napisał: Widać, że prawdziwy audiofil. Drogie paczki, droga elektronika, podstawki antywibracyjne. Z pewnością słyszy wszystkie niuanse w porównaniach MP3 vs FLAC. Po czym wnosisz? 😛 Czy też, może tylko, 'żal Ci d... ściska'? Jak dla mnie, bardzo fajny progres 👍 1 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Dnia 17.09.2025 o 11:28, michaudio napisał: A zwróciliście uwagę na to, że te maluchy są napędzane monoblokami? prawidłowo British audiiophile napędza swoje proac one sc monoblokami exposure i traktuje to jako punkt odniesienia w swoich - było nie było- rzetelnych testach Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 8 godzin temu, Adamo666 napisał: British audiiophile Gość ma do rzeczy te swoje filmiki. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 15 godzin temu, Adamo666 napisał: prawidłowo British audiiophile napędza swoje proac one sc monoblokami exposure i traktuje to jako punkt odniesienia w swoich - było nie było- rzetelnych testach Patrząc na systemy audio i nie mogąc wysupłać z nich "jedynego prawilnego" systemu odniesienia wzgledem innych systemów (bo podobno takie nie istnieją), tym samym każdy "dowolny" system audio staje się "punktem odniesienia", pod warunkiem rzetelnego używania go w stosunku do wszystkich innych podczas porównań. Pisałem o tym juz dawno chociażby w testach @Kraft-a gdzie jest/był jeden główny system (był nim bodajze Marantz z Pylon-ami) jako tzw. System odniesienia. Ps: oczywiste jest również to, że w dowolnym momencie możemy zmienić punkt odniesienia (system) na inny i to ten nowy będzie od tej pory nową "referencją". Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Pisałem o tym juz dawno chociażby w testach @Kraft-a gdzie jest/był jeden główny system (był nim bodajze Marantz z Pylon-ami) jako tzw. System odniesienia. System ewoluował. Obecnie to Marantz i KEFLS50 Meta. Zmieniła się też sporo akustyka. Myślę, jednak, że stworzenie obiektywnego, uniwersalnego systemu odniesienia jest możliwe. Są normy, zalecenia, standardy... Jeśli się bardzo postarać, to wykonalne. 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wystarczy zachować jeden system w stałych warunkach akustycznych. Wtedy mamy punkt odniesienia, który możemy traktować, jak punkt zero na skali odniesienia Żadne porównania z czegoś tak ulotnego jak "pamięć słuchowa" nie są w stanie tego zastąpić. Swoją drogą, chętnie dowiedziałbym się, czy ktokolwiek z recenzentów audio taki niezmienny system odniesienia posiada? 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, michaudio napisał: Wystarczy zachować jeden system w stałych warunkach akustycznych. Dokładnie tak. I moim zdaniem nie ma znaczenia czy to Pylon napędzany Marantz-em, czy WilsonAudio napędzane Parasound-ami 8 minut temu, michaudio napisał: Swoją drogą, chętnie dowiedziałbym się, czy ktokolwiek z recenzentów audio taki niezmienny system odniesienia posiada? I tutaj "uderzyłeś" w punkt. Dla mnie recenzje jesli nie są opierane na stałym "punkcie odniesienia" są... jakiego by tu użyć wyrażenia🤔, o wiem!... "takie sobie" 😏 21 minut temu, Kraft napisał: System ewoluował. Obecnie to Marantz i KEFLS50 Meta. Zmieniła się też sporo akustyka. I to się ceni👍 Przynajmniej z mojej strony 😇 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 57 minut temu, Kraft napisał: System ewoluował. Obecnie to Marantz i KEFLS50 Meta. Zmieniła się też sporo akustyka. Myślę, jednak, że stworzenie obiektywnego, uniwersalnego systemu odniesienia jest możliwe. Są normy, zalecenia, standardy... Jeśli się bardzo postarać, to wykonalne. Kiedys tym LS50 sie przyglądałem, kurcze chcialem je podniesc i nie bylem gotowy na ta wagę. Sporo ważą, jak na takie małe kolumienki. Czy one byłyby w stanie, np. te Pylony zastąpić, Diamond 25 ktore mialem, w takim nie zs dużym pomieszczeniu? Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 16 minut temu Autor Napisano 16 minut temu Skoro o elesach mowa… Odpisz, cytując
Recommended Posts