Dawidbed Napisano 5 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2023 Witam. Proszę o pomoc w dobraniu gramofonu dla początkującego z tą przygodą :). Kwota to około 1000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2023 Hej, masz już przedwzmacniacz? Jeśli nie, to z nowych sprzętów warto zainteresować się Pro-Ject Primary E Phono. To podstawowy model, ale grający przyzwoicie i dość neutralnie. Nieco drożej jest Argon Audio TT, też przyjemny gramofon. Ze sprzętów bez wbudowanego przedwzmacniacza sprawdziłbym Pro-Ject Elemental OM5e W razie czego zapraszamy na odsłuchy i do kontaktu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 7 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2023 A co sądzicie na temat tego używanego https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-analogowy-teac-tn-3b-kolor-wisniowy-CID99-IDXejgz.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2023 3 godziny temu, Dawidbed napisał: A co sądzicie na temat tego używanego https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-analogowy-teac-tn-3b-kolor-wisniowy-CID99-IDXejgz.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Znajdź coś innego. Widziałem wnętrze tego drapaka , plastik wyciera się od samego patrzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2023 Nowy na allegro to 1500 zł. Możesz kupić na raty. W tym konkretnym wypadku nie warto. Na początek może być. Ma podstawowe regulacje, możliwość zamontowania innej wkładki, wbudowany przedwzmacniacz. Brak VTA. To jest gramofon manualny. Dla mnie osobiście lepszy jest półautomat, który po zakończeniu płyty podniesie ramię i cofnie na podporę. Osobiście szukałbym półautomatu z epoki. Ewentualnie Manual z dobrą lub bardzo dobrą wkładką. Budżet zwiększ do 1500 zł. Do czego będzie podłączony? Wzmacniacz, kolumny? Podaj nazwę i model sprzętu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 Dnia 5.12.2023 o 07:33, Dawidbed napisał: Witam. Proszę o pomoc w dobraniu gramofonu dla początkującego z tą przygodą :). Kwota to około 1000zł Cześć Za niecałe 200 zł możesz mieć nowy gramofon od Audio Technica, LP120X USB https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/at-lp120x-czarny.html Kawał, dużego gramofonu, z napędem bezpośrednim. Na starcie dobra wkładka A-T VM95E, w przyszłości można się "rozbudować" o lepszą wkładkę, preamp czy też kable Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 4 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Za niecałe 200 zł możesz mieć nowy gramofon od Audio Technica, LP120X USB https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/at-lp120x-czarny.html Raczej "1.200" zł -a nie "200"zł. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 W domyśle, miało być: dokładając do budżetu niecałe 200 zł można mieć nową Audio Technicę LP120X USB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: w przyszłości można się "rozbudować" o lepszą wkładkę, preamp czy też kable i gramofon 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 (edytowany) @Dawidbed ten warty jest tej ceny LP120X USB https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/at-lp120x-czarny.html Ma go kilku znajomych, jest solidny. Pozdr. Edytowano 9 grudnia 2023 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 41 minut temu, Karol64208 napisał: ten warty jest tej ceny Karol , a można go nabyć z usługą wymontowania tego USB na miejscu ? Może będzie taniej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/at-lp120x-czarny.html Kawał, dużego gramofonu, z napędem bezpośrednim. Na starcie dobra wkładka A-T VM95E, w przyszłości można się "rozbudować" o lepszą wkładkę, preamp czy też kable Znajomy ma od 3 lat około więc parę razy słuchałem. Jeżeli wzornictwo pasuje, to w tej cenie brałbym ten model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 23 godziny temu, tomek4446 napisał: Karol , a można go nabyć z usługą wymontowania tego USB na miejscu ? Może będzie taniej ? wymontował bym kpl. z przedwzmacniaczem i sprzedać, będzie taniej i można jeszcze zarobić😃. P.S. tak jak pisałem, wart jest tych pieniędzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 Dnia 9.12.2023 o 09:11, tomek4446 napisał: i gramofon To zawsze, ale na początek ta LP120-tka będzie naprawdę optymalna Wyglądem przypomina Technicsa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 Sprawdz sobie Projecta i Audiotechnice w tym budzecie. Solidne budżetowe konstrukcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonII Napisano 20 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2023 Również polecam AT-LP 120 Audio-technici. Ludzie piszą że plastikowy szrot i po roku na złom. Ja się z tym nie zgadzam. Posiadam ten gramofon od prawie trzech lat i wszystko ok. Kusi mnie wywalenie przedwzmacniacza wbudowanego, ale nie wiem komu to zlecić. Jedyne co zrobiłem to po 1,5 roku wymieniłem wkładkę na AT-VM95ML i jak dla mnie jest ok. W tej chwili ten gramofon w Top HI FI kosztuje 1161zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 stycznia Udostępnij Napisano 1 stycznia Dnia 7.12.2023 o 09:16, Dawidbed napisał: A co sądzicie na temat tego używanego https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-analogowy-teac-tn-3b-kolor-wisniowy-CID99-IDXejgz.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Na czym stanęło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts