Bogusław 66 Napisano 5 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2023 Powrót po latach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 17 godzin temu, Bogusław 66 napisał: tyle żąda Potrafi wykorzystać. Nie pamiętam czy mam gdzieś HZD żeby sprawdzić ile weźmie na karcie z 12 GB VRAM i ile bedzie fps (tym bym się kierował a nie wykorzystaniem zasobów). BTW wątek offtopiczny założony to może ktoś nas znowu przeniesie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 @Bogusław 66 - sprawdziłem. VRAM w porywach do 11,5 GB przy ciut wyższej rozdzielczości niż Twoja. A jak zacznie brakować to się wymieni 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 hmm... wygląda ze przeniesieniu tu postów o PC z tematu TV to wyzwanie. --------- No nic, nie wiem kto jeszcze ma panel OLEDa w monitorze do PC, ale powiem, że czasami zachowuje się dziwnie. Do niedawna (bo ostatnio jest lepiej) potrafił dać inny odcień kolorów (blade) gdy włączałem grę, innym razem komory były prawidłowe. Mój karton był otwierany co było widać po nie firmowej taśmie, tak się zastanawiam czy nie był ze zwrotu, bo ktoś widział jak ja problem z tym monitorem. Jakl pisałem ... ostatnio problem nie występuje i niech tak zostanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2023 Ja mam, co prawda w lapku, ale jest. Swoją drogą, czasami mignie na ekranie czerwona linia, przez całą długość, pod górną ramką. Hmm... Ale ogólnie jestem zadowolony z Della. Dziś instaluję Steama i jakąś gierkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 19 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 22 godziny temu, Bogusław 66 napisał: No nic, nie wiem kto jeszcze ma panel OLEDa w monitorze do PC, Mam w TV i jest tak dobry, że chciałbym zmienić monitor. Ten niestety ma raptem 2 lata więc to nieekologiczne a dodatkowo OLEDy są dalej dość drogie w rozmiarach które mnie interesują (UWQHD). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 19 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2023 4 godziny temu, PanKlor napisał: Mam w TV i jest tak dobry, że chciałbym zmienić monitor. Ten niestety ma raptem 2 lata więc to nieekologiczne a dodatkowo OLEDy są dalej dość drogie w rozmiarach które mnie interesują (UWQHD). Rozsądek też jest ważny. Ja rozważałem biały Dell Alienware AW3423DWF OLEDa, ale 80cm szerokości na moim biurku to przesada, ale o tym już pisałem, inna sprawa, że nie ma AMD Free-Sync Premium a to "Premium" jest ważne u czerwonych Bo tak to jest monitorami, że odsprzedaż przyniesie straty wiec warto wybierać ekran "na lata" podobnie jak z TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 3 stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia Jade sobie w mistrzostwach na kolejnych trasach, trafiłem na "Mocno" kreta drogę i cholernie brakuje mi lewej nogi, żeby szybko dohamować, bo przekładka prawej stopy gaz-hamulec trwa za długo oczywiście wspieram się ręcznym co nie zawsze dobrze się kończy. video Absolutnie nie wyobrażam sobie jazdy na klawiaturze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia (edytowany) LFB, swój człowiek Oto mój awatar z niektórych gier (wiem, ze to nie LFB ale ci co wiedza to wiedzą ). Edytowano 3 stycznia przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia Pierwsze RTXy już się pokazują w sklepach. Ja obserwuję 4070Ti SUPER. Moim zdaniem to najmądrzejsza karta obecnie chociaż to cena będzie miała najwięcej do powiedzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia Jak tylko Nvidia zapowiedziała zastępowanie kart serii 40xx z wersji dotychczasowych na te z dopiskiem "SUPER" już zaczęły się promocje w sklepach. Jest to okazja dla graczy korzystających z monitora FHD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebik_85 Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia Super podobno ma być dosyć opłacalna ja gram właśnie w FHD - też m.in EA WRC na maszynie składanej z jakieś 2 lata wstecz :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia A ja gram (jak mam czas) w 3440x1440 na 4070Ti i na siłę zmieniał nie będę. Zanim zaczęło mi brakować VRAM w 3070 to minęły 3 lata... a i problemy widoczne były tylko w kilku optymalizacyjnie spieprzonych tytułach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia No! zaczyna się, ...... Pierwszy test 4070 Super na stronie Benchmark i Pure PC już jest. Ja czekam na premiere i "cenę" 4070 Ti Super Pasujący kabelek do mojego zasilacza be quiet! 12VHPWR - PCIe 12-pin już namierzyłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia Dnia 3.01.2024 o 11:33, Bogusław 66 napisał: Jade sobie w mistrzostwach Wurca objeżdżasz? 🙂 kupiłem w preorderze, pograłem trochę, ale póki co chyba wolę DR2... potencjał jest, choć fizyka dalej dupiata. Korci mnie wrócić do Richard Burns Rally, ale wkurza torrent na instalce, nie lubię śmiecić w kompie... 5 godzin temu, Bogusław 66 napisał: Ja czekam na premiere i "cenę" 4070 Ti Super Mi na razie 3070 wystarcza 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 9 minut temu, marcinmarcin napisał: Wurca objeżdżasz? 🙂 kupiłem w preorderze, pograłem trochę, ale póki co chyba wolę DR2... potencjał jest, choć fizyka dalej dupiata. Korci mnie wrócić do Richard Burns Rally, ale wkurza torrent na instalce, nie lubię śmiecić w kompie... Mi na razie 3070 wystarcza Były zamieszania z licencja, jest EA SPORTS™ WRC jest WRC 8 FIA World Rally Championship. Przypomniałeś mi o Dirt R. 2 ... już się wgrywa. Zas Richard Burns Rally nic nie zastąpi. Mam uszkodzoną druga płytę wiec nawet nie próbuje wgrywać, kopii też się nie udało zrobić zresztą nie sadze by na win 11 odpalił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia Tu mozna sciagnac RBR. https://www.myabandonware.com/game/richard-burns-rally-dwp#download To jest abandonware. Dziala na win 11 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia No to po cichuuuuuuu ściągam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia https://www.rallysimfans.hu/rbr/index.php Najlepiej stąd ‐ tu jest gra z wszystkimi torami społecznościowymi,poprawkami fizyki, wyścigami online itp. Tylko kiedyś była na serwerze, a teraz trzeba torent instalować. W każdym razie ta wersja jest znakomita. I gra też jest już w pakiecie instalacyjnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Pierwszy rally w jaki grałem, to był chyba vrally na psx 1, wcześniej lotus i jaguar xj220 na amidze. Zaraz po vrally na giełdzie na PWr kumpel kupił colina. No i się jeździło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia (edytowany) 21 godzin temu, Bogusław 66 napisał: Pasujący kabelek do mojego zasilacza be quiet! 12VHPWR - PCIe 12-pin już namierzyłem. Niepotrzebnie - kabelek pewnie dostaniesz razem z kartą. Postanowiłeś jednak zmienić 7800XT? Edytowano 17 stycznia przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia U nas testy dopiero wersji Founders Edition a tam już od producentów ..... https://www.techpowerup.com/review/?category=Graphics Cards --------- Oczywiście ze kabelek typu przejściówka dostane z kartą, ale są tez kable bezpośrednie zasilacz - karta. Radek jest nie zagrożony do czasu ..... białej 4070 Super Titanium od Asusa a wtedy się zobaczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Kolega widzę esteta 😉 Za chwilę będziesz miał testy. Mój ulubiony lokalny (niestety się przeprowadzają na obrzeża miasta) ma w ofercie różne modele MSI i Inno3d. W duzych sklepach np. x-kom do wyboru do koloru. Przy czym testy testami a różnica między modelami to skromne kilka % zazwyczaj. Nie ma sobie co głowy zawracać a kupować taką co będzie cicha i chłodna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Ja tam czekam na rtx50xx , będzie gddr7 - obecnie rtx2060 do pisania na forum wystarcza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Ciekawe, kiedy pojawią się gry z taką grafiką, która wykorzysta te potwory, a nie jakieś RT i inne bzdety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts