Maciej H Napisano 27 lutego Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli tylko daje taką mozliwość. To pewnie . Korzystać Co to znaczy dobrze zagrać metal? Czyli jak taka kolumna ma zagrać? Celuj w uzywane. To niski budżet, jest maly wybór fajnych wzmacniaczy w tej cenie. Sabaj a30a kolega mnie namawia mówi że fajny sprzęt. Nowy 2000zł z hakiem. Znowu klasa D. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego Jesli mozna oddac, to czemu nie. Sprobuj, moze sie spodobac. Czy to klasa A, AB czy D, na pewno w kazdej sa dobre i mniej udane konstrukcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 27 lutego Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 11 minut temu, Artur Brol napisał: Jesli mozna oddac, to czemu nie. Sprobuj, moze sie spodobac. Czy to klasa A, AB czy D, na pewno w kazdej sa dobre i mniej udane konstrukcje. Hifiexpress nie wiem czy tam są możliwe zwroty w tym problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego (edytowany) 11 minut temu, Maciej H napisał: Hifiexpress nie wiem czy tam są możliwe zwroty w tym problem. Pisałeś że może być używka, a na olx widzę że najtańszy jest do dostania za 1450złotych (sam się zastanawiałem dla testów, aby zestawić z smsl q5 tylko czy by to zrobiło jakąś różnicę). Ogólnie jak ci grał poprzedni sprzęt w tym małym pomieszczeniu/jak z akustyką?. Tak dopytuje, bo sam mam jeszcze mniejszy pokój. Edytowano 27 lutego przez Pitt39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 27 lutego Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 5 minut temu, Pitt39 napisał: Pisałeś że może być używka, a na olx widzę że najtańszy jest do dostania za 1450złotych (sam się zastanawiałem dla testów, aby zestawić z smsl q5 tylko czy by to zrobiło jakąś różnicę). Ogólnie jak ci grał poprzedni sprzęt w tym małym pomieszczeniu/jak z akustyką?. Tak dopytuje, bo sam mam jeszcze mniejszy pokój. Bas był ciężki do opanowania. Wystarczyło zmienić miejsce odsłuchu o pół metra i zupełnie inaczej było to słychać. Czasami dudnił, czasami było go za mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego 1 minutę temu, Maciej H napisał: Bas był ciężki do opanowania. Wystarczyło zmienić miejsce odsłuchu o pół metra i zupełnie inaczej było to słychać. Czasami dudnił, czasami było go za mało. Tylko w takich małych klitach zmienienie miejsca o pół metra, to nie jest taka prosta sprawa(wiem coś o tym). Dlatego jak na pierwszej stronie napisał Ci Rafał S. trzeba dobrze się zastanowić tak na kolumnami jak i wzmacniaczem. Pokój jakoś ogarnięty akustycznie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 27 lutego Autor Udostępnij Napisano 27 lutego (edytowany) 7 minut temu, Pitt39 napisał: Tylko w takich małych klitach zmienienie miejsca o pół metra, to nie jest taka prosta sprawa(wiem coś o tym). Dlatego jak na pierwszej stronie napisał Ci Rafał S. trzeba dobrze się zastanowić tak na kolumnami jak i wzmacniaczem. Pokój jakoś ogarnięty akustycznie? Nie wiem co masz na myśli. Za głośnikami na ścianie jest ułożona kostka podobno to pomaga. Poza tym jest to zwyczajny pokój szafka rtv, łóżko nic więcej. Edytowano 27 lutego przez Maciej H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego (edytowany) 6 minut temu, Maciej H napisał: Nie wiem co masz na myśli. Czy masz ogarnięte choćby pierwsze odbicia, jakieś pułapki basowe właśnie na ten wzbudzający się bas. O to mi chodziło. Ogólnie takie pokoje wielkich nadziei nie dają... forumowy akustyk sprowadził mnie paroma @ na ziemie, ale nie poddaje się ;-). Edytowano 27 lutego przez Pitt39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego (edytowany) 3 tyś starczy na Cyrus One + oddzielny DAC (używki) myślę że jest to uniwersalny wzmacniacz z dobrym zasilaniem tak jest to klD podobno tego nie słychać. Nic od siebie nie dodaję do dźwięku. Sporo różnych kolumn dobrze z nim współpracuję. Edytowano 27 lutego przez RLC2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawcmac Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego Dnia 25.02.2024 o 22:18, Maciej H napisał: Hej. Postanowiłem sprzedać swojego Smsl al200 i kolumny Polk es20. Przyszedł czas na zmiany. Niestety mam dość klasy D. Kolumn jeszcze nie wybrałem. Natomiast co do wzmacniacza mam swoje typy. Myślę nad Quad Vena II, Emotiva Basx ta1, Cambridge Cxa61. Celuje w sprzęt używany. Pokój mały około 12m2. Który z ww. będzie dobrym wyborem? Hello, za ile byś sprzedał swojego AL200? Ja byłbym zainteresowany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego 12 godzin temu, S!N! napisał: Ogólnie metal dobrze brzmi w samochodzie, W samochodzie mojej mamy nic nie brzmi dobrze. U mnie lepiej brzmi w domu. Co do wycofanych wysokich możesz mieć rację, ale to też zależy od danego rozwiązania zastosowanego w samochodzie. Bas, średnie, wysokie, stereofonia - to wszystko mam lepiej w domu niż w samochodzie. 1 godzinę temu, Maciej H napisał: Znowu klasa D. Ja na swoją nie narzekam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego 1 minutę temu, Chmarski napisał: W samochodzie mojej mamy nic nie brzmi dobrze. Zależy pewnie co tam ma, zauważyłem, że w tych starych furkach przykładowo audi a3 /a4 lub jakiś fordach na oryginalnych podzespołach słucha mi się bardzo dobrze 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 27 lutego Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 1 godzinę temu, krawcmac napisał: Hello, za ile byś sprzedał swojego AL200? Ja byłbym zainteresowany Już sprzedałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 22 godziny temu, Maciej H napisał: Sabaj a30a kolega mnie namawia mówi że fajny sprzęt. Nowy 2000zł z hakiem. Znowu klasa D. Nie jestem zwolennikiem. Ale za 2K za nowy to dobrze brzmiący wzmacniacz. Z subem ma problemy, grzaniem i koniecznie granie z wejść cyfrowych. 22 godziny temu, Maciej H napisał: Hifiexpress nie wiem czy tam są możliwe zwroty w tym problem. nie bardzo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 28 lutego Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Nie jestem zwolennikiem. Ale za 2K za nowy to dobrze brzmiący wzmacniacz. Z subem ma problemy, grzaniem i koniecznie granie z wejść cyfrowych. nie bardzo Kupiłem używany Sabaj a30a. Sprzedający mówił że nie ma problemu z grzaniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz szukam kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego Ma bo taka jest konstrukcja jego. Bliżniaczy SMSL tego nie ma. Sabaj ma. Zobacz na pobór pradu tego wzmacniacza bez grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 marca Autor Udostępnij Napisano 2 marca Dnia 29.02.2024 o 07:19, Piotr Sonido napisał: Przed chwilą, Maciej H napisał: Nie mam jak zmierzyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca @Maciej H Doszedł sabaj? Byly jakies odsluchy czy nie masz na razie kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 marca Autor Udostępnij Napisano 2 marca Przed chwilą, Artur Charicki napisał: @Maciej H Doszedł sabaj? Byly jakies odsluchy czy nie masz na razie kolumn? Właśnie testuje mam 3 pary kolumn. Gra dopiero 1,5h z laptopa przez USB ale mogę powiedzieć że stereofonia, scena muzyczna, separacja instrumentów jest na bardzo wysokim poziomie. W porównaniu do Smsl mogę powiedzieć stanowczo przepaść. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Z jakimi kolumnami odsłuchujesz poza tymi Qacoustic z fotki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca 12 minut temu, Maciej H napisał: Właśnie testuje mam 3 pary kolumn. Gra dopiero 1,5h z laptopa przez USB ale mogę powiedzieć że stereofonia, scena muzyczna, separacja instrumentów jest na bardzo wysokim poziomie. W porównaniu do Smsl mogę powiedzieć stanowczo przepaść. Na tych sanych kolumnach słuchasz?. W sensie sabaj vs smsl. W innym temacie czytałem ze smsl q5 vs sabaj, w slepym teście na kefach cieżko byłoby dostrzec różnice, a tu model wyższy i przepaść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 marca Autor Udostępnij Napisano 2 marca 6 minut temu, Pitt39 napisał: Na tych sanych kolumnach słuchasz?. W sensie sabaj vs smsl. W innym temacie czytałem ze smsl q5 vs sabaj, w slepym teście na kefach cieżko byłoby dostrzec różnice, a tu model wyższy i przepaść. Tak. Na pierwszy ruszt poszły moje poprzednie kolumny. Muzyka z laptopa przez wejście usb tak samo jak w Smsl. Tutaj wygrywa Sabaj. Innych wejść na razie nie testowałem. 13 minut temu, Artur Charicki napisał: Z jakimi kolumnami odsłuchujesz poza tymi Qacoustic z fotki? Mam Indiana Line 260x, moje stare Polk es20 które przyniósł mi kolega któremu sprzedałem i Elac reference b6. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca 12 minut temu, Maciej H napisał: Mam Indiana Line 260x, moje stare Polk es20 które przyniósł mi kolega któremu sprzedałem i Elac reference b6. I jak na ich tle wypadają QA? Jestem bardzo ciekaw tych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 marca Autor Udostępnij Napisano 2 marca (edytowany) 3 minuty temu, Kraft napisał: I jak na ich tle wypadają QA? Jestem bardzo ciekaw tych kolumn. Wziąłem je z ciekawości i teraz mam problem jak na takie małe paczuszki grają naprawdę zaskakująco. Lepsze od Polk es20 to mogę powiedzieć na ten moment. Średnica nie jest tak wycofana jak w Polkach, bas nie dudni i nie jest tak rozlazły. Szczegółów też słyszę więcej. Edytowano 2 marca przez Maciej H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 marca Autor Udostępnij Napisano 2 marca Teraz druga para Indiany Line. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts