Skocz do zawartości

E-bike zdrowszy niż audio

Recommended Posts

21 godzin temu, tomek4446 napisał:

tylko kurna kumpel uparł się na błotniki i bagażnik. Da radę zamontować w góralu ?

Wszystko się da. Dlaczego upieram się przy 26" i grubych oponach? Ponieważ jazda w mieście, to krawężniki i inne nierówności - dziury, studzienki itp.

Sam mam klasycznego mieszczucha na 28" i Nexus7, ale to jest rower awaryjny, a nie do codziennej jazdy, do której się po prostu nie nadaje - sam się o tym przekonałem ☹️ 

16 godzin temu, tomek4446 napisał:

O kasę nie chodzi. Tylko kolega przeżywa kryzys wieku średniego , uważa , że ma taki power ,iż 20 -latkowie to mu mogą .... :) 

Proponowałem elektryka , ale nie wchodzi w rachubę. Chce kręcić . :) 

No to tylko Huragan. Przypomni sobie młode lata 😁 

12466265_1053263328028624_2202030468777914652_o.jpg

2 godziny temu, pairtick napisał:

No to tylko Huragan. Przypomni sobie młode lata

W piwnicy mam Jaguara na szytkach / rowerek rzecz jasna :) /.

3 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał:

To średnia statystyczna Tomek.

Mam koleżankę nauczycielkę WF-u. są klasy gdzie 70 % uczniów jest zwolnionych z zajęć. Dochodzi do paradoksów , że trzech nauczycieli pilnuje jednego ucznia w basenie , a reszta klasy siedzi na ławie , bo ma zwolnienie. 

Ciekaw jestem jak wypadną statystyki , gdy to pokolenie wejdzie w moje lata. Ten " trzepak " i ganianie za piłą za młodego, jednak teraz procentuje. :) 

32 minuty temu, tomek4446 napisał:

Mam koleżankę nauczycielkę WF-u. są klasy gdzie 70 % uczniów jest zwolnionych z zajęć. Dochodzi do paradoksów , że trzech nauczycieli pilnuje jednego ucznia w basenie , a reszta klasy siedzi na ławie , bo ma zwolnienie. 

I obawiam się że będzie tylko gorzej😕

32 minuty temu, tomek4446 napisał:

Ciekaw jestem jak wypadną statystyki , gdy to pokolenie wejdzie w moje lata. Ten " trzepak " i ganianie za piłą za młodego, jednak teraz procentuje. :) 

No tak. Mimo że jestem mlodszy od Ciebie, to też jeszcze z pokolenia gdzie czas wolny spędzało się w "ruchu".

Wszystko się da. Dlaczego upieram się przy 26" i grubych oponach? Ponieważ jazda w mieście, to krawężniki i inne nierówności - dziury, studzienki itp.

Wszystko się da. To również odp. Do 26". Kiedyś zaczynałem od 26 (takie standarty były) dziś doceniam 27.5 oraz 29 pod warunkiem że nie skopano ramy, gdzie przedni widelec z kołem 29 podczas skrętu, nie zachacza o "kapę" buta🫣. Progresja kąta główki ramy jednak w obecnym trendzie "wycofuje ten problem".

W skrócie... 26 to pieśń przeszłości.

o krawężniki i inne nierówności - dziury, studzienki itp.

Wieksze koło w praktyce i teorii (tu akurat idzie to w parze ze sobą) lepiej zachowują się na powyższych.

Edytowano przez Chyba Miro 84