Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

Panowie, droga moderacjo, odbiegacie od tematu ;)

Wybacz. Nie jestem w temacie poza tym, że Continuum w 600,700 vs Aerofoil w 800 chyba jest.

Monitory bardzo fajnie grają. U Marka słuchałem i podobało się bardzo. Wolnostojące sluchalem kilka razy z różnymi odczuciami.

Na zlocie w Łodzi miedzy innymi z Rotelem Michi. Kto był pewnie ma zdanie odrębne od mojego na temat SQ, mi te paczki nie siadły w pamięci wtedy.

Mógłbym snuć teorie nt. dlaczego jednemu szczęka odpadła, a innemu powieka z nudów, może kwestia siedzenia, może zmęczenia, ale warto posłuchać i ocenić wg własnego kryterium. 

Pozdrawiam. M

IMG_20220507_112520.jpg

Napisano (edytowany)
15 minut temu, MariuszZ napisał:

Wybacz. Nie jestem w temacie poza tym, że Continuum w 600,700 vs Aerofoil w 800 chyba jest.

Wszędzie na średnicy jest Continuum. Aerofoil to tylko w basowych. 

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)

A jaka jest ta cała reszta? Czym się różnią plecionkowe woofery serii 600, 700 i 800?

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano

Pytanie nie dotyczyło głośnika wysokotonowego (producent bardzo dokładnie wskazuje, czym się różnią gwizdki w kolejnych seriach czy generacjach danej serii) ani tym bardziej monitora jako całości, tylko samego głośnika niskotonowego (tu producent nie wskazuje różnic między seriami / generacjami tej samej serii).

Napisano
9 godzin temu, kaczadupa napisał:

Nie miałeś wrażenia, że góra pasma z 805D4 jakby bardziej wybaczająca dla naszego ojczystego języka?

Faktycznie coś jest na rzeczy. Jak z ust polskiego śpiewaka rapera padają słowa na K, CH i P to jakoś tak nie brzmią zbyt obscenicznie :) 

Napisano

Zgodnie z natychmiast wykonalnym postanowieniem wydanym przez moderatora Mariusza podłączyłem właśnie ATC i tak słucham sobie O.N.A. utwór „Drzwi”. Jest inaczej. Taaaak,  jestem pewien, że jest inaczej. :)