MMarek Napisano 22 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia Będąc fanboyem B&W żałuję, że nie jestem zwolennikiem słuchawek https://imagazine.pl/2024/08/21/bowers-wilkins-pi6-i-pi8-nowa-jakosc-w-swiecie-mobilnych-sluchawek/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Prawdziwy fanBoy kupi bez względu na to Niekoniecznie musi ich używać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września (edytowany) Trafiła mi się okazja na prawie nowe 706S3. Macie jakieś porównanie z 707S2? Bo o różnicach między 707S2 i 706S2 już pisaliście i póki co, nie mam ciśnienia na 706S2. Ale ponoć w monitorach 700 serii S3 Bowers lekko podgrzał dźwięk, zrobił go bardziej "słuchalnym" i przyjemnym, ale przez to umknęło co nieco z precyzji, choć nadal nie są to żadne kluchy oczywiście. Generalnie, jak się poczyta po forach, to 706S3 jest dość inną kolumną, niż 706S2. Choćby ten fanboy Bowersa coś o tym wspomina. Dajcie znać proszę:) Edytowano 1 września przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września 706 S3 ma bardziej utemperowany charakter. S2 to granie w bardzo surowy sposób. W S3 dźwięk jest cieplejszy, chyba niestety też mniej dynamiczny i bez takiej jakości "smaczków" jak w S2. Ale jest też bardziej spójny i wyrównany. Więc to nie jest tak, że to ruch w złą stronę. Po prostu 706S2 są specyficzne - mają bardzo błyskotliwe momenty. Ja jeszcze nie słuchałem lepszych kolumn pod względem oddania przestrzeni. Zależy czego szukasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września (edytowany) Chrzanić mody pomieszczenia. Kupiłem Regę Elex MK4 i mod jest dalej, ale całościowo jest fan+100% z 707 S2 i o to chodzi. Pewnie niewiele osób łączy te marki, bo Rega to "analog", do którego wypadałoby (teoretycznie) dobrać jakieś zacne paczki rodem z UK, a nie "zimne" (wg forum;) Bowersy made in China. Ale u mnie "siadło". Różnica w stosunku do Rotela A14 MKII olbrzymia. Choć Rotel jest też super, ale widziałbym go raczej np. z Dynaudio Emit. Dnia 2.09.2024 o 09:52, Grzesiek202 napisał: 706 S3 ma bardziej utemperowany charakter. S2 to granie w bardzo surowy sposób. W S3 dźwięk jest cieplejszy, chyba niestety też mniej dynamiczny i bez takiej jakości "smaczków" jak w S2. Z Regą, przynajmniej na razie, zdecydowanie zostawiam 707 S2. Być może spróbuję w najbliższej przyszłości większych 706 S2. Ale 706 S3 z Elexem to już sobie daruję. Bo Elex Mk4 kwestię wygładzenia i dodania kwiecistych barw do dźwięku załatwił w wystarczający sposób. Tak, chwalę się wszędzie, ale naprawdę pykła ta Rega z Bowersem. Edytowano 5 września przez tomasz1w 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września Czy to prawda, że B&W podkreślają sybilanty w wokalach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września Nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 12 września Autor Udostępnij Napisano 12 września 6 minut temu, kaczadupa napisał: Nie. Dzięki, że za mnie odpowiedziałeś 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września Dnia 5.09.2024 o 21:08, tomasz1w napisał: Być może spróbuję w najbliższej przyszłości większych 706 S2. Ale 706 S3 z Elexem to już sobie daruję. Bo Elex Mk4 kwestię wygładzenia i dodania kwiecistych barw do dźwięku załatwił w wystarczający sposób. Hm... a dla mnie z Elexem było jeszcze trochę zbyt ostro. To naprawdę super wzmacniacz, ale ciekaw jestem co poniektórzy stąd powiedzieliby o takim MA 1000, który moim skromnym zdaniem jest jeszcze fajniejszy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września 19 minut temu, Grzesiek202 napisał: fajniejszy. Panie, to forum ma liczebną przewagę Regowców, warto się dwa razy zastanowić zanim się przykozaczy Na szczęście nie napisałeś tego w naszym obozie więc... oby zdarzyło Ci się to tylko dwa razy, pierwszy i ostatni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września 16 minut temu, kaczadupa napisał: Na szczęście nie napisałeś tego w naszym obozie więc... A wiesz, że się trzy razy zastanowiłem gdzie umieścić ten wpis? Na szczęście instynkt samozachowawczy mam wyostrzony po regularnym czytaniu wątków kablowych. 20 minut temu, kaczadupa napisał: Panie, to forum ma liczebną przewagę Regowców, Bo to forum audio. Stąd taka mała popularność B&W (bo za bardzo znane) i Magnata (bo zbyt mało znany). Powolutku, po kilku latach, zaczynam jednak mieć swoje zdanie i gust. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września Obok Regi trzymam ten kijek, tak prewencyjnie, gdyby chciał się pojawić kolejny śmiałek https://www.facebook.com/share/r/fa8XnF1LjqGZ9dV9/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: MA 1000 (...) moim skromnym zdaniem jest jeszcze fajniejszy. Jakżeby inaczej - w końcu to hybryda. 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 13 września Autor Udostępnij Napisano 13 września 9 godzin temu, Rafał S napisał: Jakżeby inaczej - w końcu to hybryda. 😎 O tak - hybrydy są rulez Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września Panowie, sprzęt nie dzieli się na lepszy i gorszy. Dzieli się na sprzęt dopasowany do indywidualnych gustów, preferencji i akustyki. Oraz na ten niedopasowany. Każdy przypadek (gust, konfiguracja sprzętu) jest inny, tu nie da się określić uniwersalnych reguł. Pewne jest tylko jedno. Gdy dane granie przypadnie nam do gustu, dostajemy gratis gęsią skórkę, dreszcze, łezkę wzruszenia w oku. Tego nie da się udawać, więc mamy wtedy pewny dowód, że nasze indywidualne poszukiwania przyniosły sukces. A to, czy nasze graty znajdują uznanie innych jest już kompletnie bez znaczenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września (edytowany) 28 minut temu, michaudio napisał: Panowie, sprzęt nie dzieli się na lepszy i gorszy. Dzieli się na sprzęt dopasowany do indywidualnych gustów, preferencji i akustyki. Oraz na ten niedopasowany. Zachodzą oba podziały. W ramach danego stylu grania też można przecież znaleźć bardziej i mniej udane modele. Natomiast może być oczywiście tak, że przeciętny sprzęt grający "po naszemu" przypadnie nam do gustu bardziej niż wybitny z drugiej strony płotu. A poza tym - przecież tylko się przekomarzamy. Edytowano 13 września przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września Dnia 1.09.2024 o 20:08, tomasz1w napisał: Trafiła mi się okazja na prawie nowe 706S3. Macie jakieś porównanie z 707S2? Bo o różnicach między 707S2 i 706S2 już pisaliście i póki co, nie mam ciśnienia na 706S2. Ale ponoć w monitorach 700 serii S3 Bowers lekko podgrzał dźwięk, zrobił go bardziej "słuchalnym" i przyjemnym, ale przez to umknęło co nieco z precyzji, choć nadal nie są to żadne kluchy oczywiście. Generalnie, jak się poczyta po forach, to 706S3 jest dość inną kolumną, niż 706S2. Choćby ten fanboy Bowersa coś o tym wspomina. Dajcie znać proszę:) W serii 700 w wersji s3 - wystąpiła na pewno jedna zasadnicza różnica. Dźwięk jest cieplejszy i gładszy. Reszta pozostała bardzo podobna, dlatego można to nazwać "liftingiem" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września Dnia 12.09.2024 o 17:19, Gargan napisał: Czy to prawda, że B&W podkreślają sybilanty w wokalach? Nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września 5 minut temu, Grzesiek202 napisał: Nie. No proszę... A w Audio mnie nastraszyli, że B&W 706s2 podkreśla sybilanty. Nic mnie tak nie wkurza, więc to dla mnie dyskwalifikacja. Ale ty mówisz, że nie. Czyli pewnie zależy do czego je podłączyć 🤷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września Model 706 S2 nie każdemu się spodoba. Saksofon, trąbka, klarnet - tego jest jakoś zbyt dużo. Ale nie wokal. One mają inne walory. Wiem co piszę. Wzmacniacz według mnie ma drugorzędne znaczenie. 15 minut temu, Gargan napisał: A w Audio mnie nastraszyli, że B&W 706s2 podkreśla sybilanty. Nic mnie tak nie wkurza, Jakaś płyta do sprawdzenia? Ja na tę okoliczność polecam "Norwegian Mood" Kari Bremnes. No, u mnie jest dość już świsząco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września 10 minut temu, Grzesiek202 napisał: Model 706 S2 nie każdemu się spodoba. Saksofon, trąbka, klarnet - tego jest jakoś zbyt dużo. Ale nie wokal. One mają inne walory. Wiem co piszę. Wzmacniacz według mnie ma drugorzędne znaczenie. Jakaś płyta do sprawdzenia? Ja na tę okoliczność polecam "Norwegian Mood" Kari Bremnes. No, u mnie jest dość już świsząco. Podłączyłem japoński wzmacniacz do włoskich kolumn. Co drugi utwór mi świszcze 😁 Ciekawe czy 706s3 też tak dają klarnetem? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września 58 minut temu, Gargan napisał: Podłączyłem japoński wzmacniacz do włoskich kolumn. Co drugi utwór mi świszcze 😁 Ciekawe czy 706s3 też tak dają klarnetem? 🤔 Bez odbioru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 15 września Udostępnij Napisano 15 września Mi się marzą bowersy ale 804/803. Niestety kosztują zbyt dużo. Ale gdy miałem przyjemność ich słuchać to mnie po prostu porwały 😉 Tutaj bardzo bym się zastanawiał pomiędzy monitor audio platinium. Chciałbym mieć kiedyś taki dylemat przy wyborze 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 września Udostępnij Napisano 15 września 9 minut temu, Carmion napisał: Ale gdy miałem przyjemność ich słuchać to mnie po prostu porwały 😉 A niżej serii słuchałeś? Nie porwała? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 15 września Udostępnij Napisano 15 września Przed chwilą, Kraft napisał: A niżej serii słuchałeś? Nie porwała? Słuchałem, nawet mam 707 S2 z oryginalnymi standami. Bo miałem sobie złożyć do małego pokoju do PC zestaw. Ale ostatecznie odpuściłem. Podłogowe do 703 mi się podobają. 704 odziwo wypadły dla mnie mnie słabiej niż 705. Dla mnie tutaj mimo wszystko do gustu przemawia monitor audio gold I zdecydowanie wolę ich brzmienie. Ale ogólnie Bowery dla mnie zaczynają się od serii 700. Seria 600 kompletnie mi się nie podoba. Ale np. monitor audio silver też mi się nie podoba. Przy wyborze 800/platinium miałbym duży dylemat. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts