Kraft Napisano 15 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia Przed chwilą, kaczadupa napisał: I jeszcze jedno pytanie. Jarek, słyszysz coś charakterystycznego w brzmieniu co zdradza materiał z jakiego wykonane są przetworniki czy w ślepym teście nigdy byś nie odgadł czy to papier czy może coś innego. Może tak. Wydaje mi się, że ten ceramiczny woofer jest bardziej precyzyjny niż inne głośniki, które pamiętam. To jest ta wartośc dodana dzięki której słychać odrobinę więcej. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia (edytowany) Myślę, ze nie odrobinę. Dlatego pytam o lampę. Np chyba najciekawsze przetworniki jakie znam do lampek, to accutony. Zrezztą niedaleko szukać. Ayon robi kolumny na accutonach. Edytowano 15 sierpnia przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 23 minuty temu, audiowit napisał: Zrezztą niedaleko szukać. Ayon robi kolumny na accutonach. Nie tylko ... Wejherowski Akkus także. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 25 minut temu, Kraft napisał: Może tak. Wydaje mi się, że ten ceramiczny woofer jest bardziej precyzyjny niż inne głośniki, które pamiętam. To jest ta wartośc dodana dzięki której słychać odrobinę więcej. Jeśli chciałbyś wypróbować/przestestować czegoś w tym kierunku to Amphiony mogą być interesujące - zarówno tweeter (tytan) jak i woofer (aluminium) są sztywne Może następny test ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 36 minut temu, Bogusław 66 napisał: Nie tylko ... Wejherowski Akkus także. Sluchałem Redwine. Są świetne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 9 godzin temu, pavello napisał: Jeśli chciałbyś wypróbować/przestestować czegoś w tym kierunku to Amphiony mogą być interesujące - zarówno tweeter (tytan) jak i woofer (aluminium) są sztywne Może następny test ? Myślę, że metale lekkie opanowałem już w stopniu zadowalającym;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia (edytowany) 50 minut temu, Kraft napisał: Myślę, że metale lekkie opanowałem już w stopniu zadowalającym;). Czy jest tu zawarte ukryte przesłanie ? Edytowano 16 sierpnia przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Czy jest tu zawarte ukryte przesłanie ? Nie. Zdaję się, że materiał membrany nie jest najważniejszy. Co nie znaczy, że nie kusi mnie próbowanie kolejnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Czy to prawda, że te kolumny są trudne do wysterowania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia 3 godziny temu, Kraft napisał: Nie. Zdaję się, że materiał membrany nie jest najważniejszy. Co nie znaczy, że nie kusi mnie próbowanie kolejnych. Jest bardzo ważny. Wiadomo, ze czym twardszy, sztywniejszy i lekki, tym lepszy. Ale to nie wszystko. Wazne, jak skutecznie producent poradzil sobie z tlumieniem rezonansu. A taki ma kazdy materiał. Caly czas udoskonalane są technologie i tu jest jeszcze duze pole do popisu. Tu stosunkowo nowa technologia. Syntetyczna struktura w ksztalcie plastra miodu pokryta włóknem szklanym. Ultralekka i sztywna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 52 minuty temu, audiowit napisał: Jest bardzo ważny. Wiadomo, ze czym twardszy, sztywniejszy i lekki, tym lepszy. I dlatego masz kolumny z ciężkimi, miękkimi membranami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Kraft, na potrzeby forum tak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia Podwójny agent. Tak podejrzewałem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia (edytowany) 16 godzin temu, audiowit napisał: Te unitry moga byc dźwiekowo ciekawsze od Jaspera Obie konstrukcje grają świetnie, jedyna opcja to porównanie w domomym zaciszu, mi bardziej podeszły jednak Jaspery,ale to tylko przy bardzo krótkim odsłuchu, mają większy i mocniejszy dźwięk jak i zarówno bas, zaś unitry lepszą detaliczność i klarowność przy długogodzinnych odsłuchach mógłbym dopiero jednoznacznie wybrać. @KraftDokladnie tak samo je odebrałem, zawstydzają większość kolumn i grają dla mnie lepiej, niż większy model są po prostu lepiej zaprojektowane. Edytowano 16 sierpnia przez S!N! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia 4 minuty temu, S!N! napisał: grają dla mnie lepiej, niż większy model są po prostu lepiej zaprojektowane. Większy model to konstrukcja zamknięta. Znając Twoje oczekiwania w życiu bym Ci nie poradził ich słuchania, bo z założenia wiem, że nie znajdziesz w nich tego czego szukasz. Nie oczarowały mnie w czasie odsłuchu na AVS, ale czasu było mało i skupiłem się głównie na tym, że bas nie schodzi tak nisko jakbym chciał. Z założenia nie są to kolumny dla Ciebie czy dla mnie, ale dla innych mogą być świetne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Z tym oczarowaniem to jest różnie. Zależy od osoby. Mnie zadne nie oczarowaly, na którymkolwiek show bym nie był. Czy to Dynaudio S40, czy nawet kolumny za 250 tys. Poprostu wszystko bardzo przyjemny dźwięk produkowało. Tylko w 2ch przypadkach mogłem powiedzieć że mi się dźwięk nie podobał - nowe bezprzewodowe Sonus Faber ( to było w zeszłym roku więc już nie tak nowe) I małe monitory od Wilson Benesh. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia @ChmarskiW sensie nie poleciłbyś mi ZGZ-801? Te mi się nie podobają i rzeczywiście bym je skreślił,,zaś monitory super, jakbym miał mniejszy metraż i mniejsze pole odsłuchowe to bym się mocno nad nimi zastanawiał. Ja nie przepadam za zgnieceniem przez najniższy bas, uwielbiam jak jest kop na średnim , a dolny jest tylko dopełnieniem, Nigdy nie byłem na audioshow czy tam można coś włączyć swojego czy oni do porzygu katują cały czas te same numery od x lat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia 4 minuty temu, S!N! napisał: Nigdy nie byłem na audioshow czy tam można coś włączyć swojego czy oni do porzygu katują cały czas te same numery od x lat? Z tym jest różnie, w zależności od zasad jakie wystawca wprowadził. Unitra miała tak, że trzeba się było zapisać na odsłuch, po czym puszczali z gramofonu i CD "swój" repertuar. Na własny repertuar nie było co liczyć bo ludzie w salce się zmieniali i leciała kolejna sesja dla innych. Mieli wydzieloną salkę do tego. W innych miejscach, gdy spytałem czy mogę puścić swoje cd, albo poprosiłem o streaming konkretnych utworów, nie było problemu. Tak było w EIC, Diorze i jeszcze kilku innych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Też miałem dziś przyjemność posłuchać małych i dużych, z ich wzmacniaczem i gramofonem. Monitory bardzo przyjemne w odbiorze; niekoniecznie do muzyki elektronicznej której dużo słuch, ale spokojne gitarowe granie bardzo na plus. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia (edytowany) 17 minut temu, Pitt39 napisał: Też miałem dziś przyjemność posłuchać małych i dużych... To chyba jedyny przypadek na świecie, że kolumny tak różne pod względem zastosowanej techniki głośnikowej, są do siebie tak podobne wizualnie. Edytowano 17 sierpnia przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Jarek, teraz czas na wzmacniacz Unitry. A najlepiej razem z ich monitorami. Podejmiesz się tej roboty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 8 minut temu, kaczadupa napisał: Jarek, teraz czas na wzmacniacz Unitry. A najlepiej razem z ich monitorami. Podejmiesz się tej roboty? To wyzwanie raczej godne Ciebie, nie mnie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Ja już jestem za stary, słuch nie ten. Tu trzeba młodych ludzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Ja już jestem za stary, słuch nie ten. Tu trzeba młodych ludzi. To może poproszę wnuka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2 minuty temu, Kraft napisał: To może poproszę wnuka. Sami seniorzy na forum widzę. A gdzie świeża krew? Gdzie następcy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts