Skocz do zawartości

BLUESOUND - nowe odtwarzacze sieciowe

tomasz1w

Recommended Posts

Witam. Przepraszam, że wstrzelam się w temat, ale nie chcę już zakładać kolejnego. Zacząłem dopiero przygodę z Bluesoundem i BluOS mam pytanko odnośnie aplikacji. 

Nie wiem czy ja coś źle robię czy źle wyszukuję ale gdy daje wyszukiwanie w BluOs przykładowo "Lata 80" to wyskakują mi tylko 3 Playlisty, natomiast gdy daję wyszukiwanie w Tidalu to wyskakuje mi kilkanaście jak nie kilkadziesiąt Playlist. Czy da się dać jakieś szersze wyszukiwanie? Albo czy ja coś źle wpisuje? (Zaznaczam, że mam połączone konto z Tidalem)

Witam. Czy ktoś już może porównywał Nano z Wiim Pro lub Ultra po podłączeniu do zewnętrznego dac-a? Planuję zmienić Wiim mini na coś co ma LAN a przy okazji może też da lepszy dźwięk. W ostatnim Audio Video recenzent napisał że Nano oferuje lepszy dźwięk od Wiim niestety nie mogę wyłowić z artykułu czy odsłuchy były z wewnętrznych dac-ów czy po podłączeniu do zewnętrznego.

1 godzinę temu, Rial napisał:

Apka do Wiim najgorsza nie jest - aż taka różnica w wygodzie w Bluesound?

Można w niej zapewne 150 tysięcy różnych rzeczy poustawiać, których w BluOS się nie da.

Jednak w BluOS tak bardzo przyjemniej mi się pracuje na tych podstawowych rzeczach niż w apce WiiMa, że absolutnie nie mam ochoty na powrót do WiiMa, pomimo tych 150 tysięcy brakujących tu rzeczy. 

Sterowanie głośnością z telefonu działa.

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

ja nie szukam sprzętu audio

Wiem, ponieważ czytałem. Ale słuchasz, mam nadzieję. To przepiękna pasja.

A tam wyżej to do kolegi pisałem, który jeszcze szuka, ma wątpliwości, ale już wtopił w te smaczki, różnice i czasem recenzje. Nie dopisałem jego nicka.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jako transport różnica będzie ale mniejsza niż na odtwarzaczu z Przetwornikiem.

Nano jeszcze nie znam. Ale Node grał mniej jaskrawię jako transport.

Nano jest obecnie na promocji w cenie 1100 zł coś tam z darmowa dostawą. tomek wrzucał. Wez i sprawdz, najwyzej puscisz dalej.

Dzięki za informację - a gdzie dostanę w takiej cenie?