Kraft Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Ten ustrój z otwartymi ustami to chyba nawet trochę pochłania. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu On raczej rozprasza (uwagę)😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Rega, poproszę o jakiś link. Mam wolną przestrzeń pomiędzy oknami, mógłbym takim czymś wypełnić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu @MMarek proszę - https://pl.pinterest.com/pin/6614730696422188/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu Tak jak obiecałem, wrzucam pomiary z panelami i bez. Nie znam się tak jak @MariuszZ ,ale wydaje mi się , że z panelami pogłos jest minimalnie mniejszy. POMIAR PANELE 18.01.25.mdat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Dziękuję @Rega Mina mi zrzedła, gdy spojrzałem na ceny finalnych elementów. W pierwszej chwili pomyślełem, że ceny fantastyczne, ale to tylko za soft na CNC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Jeśli ktoś ma warunki i trochę majsterkuje, a przede wszystkim ma sprzęt, to myślę, że samodzielne wykonanie nie stanowiłoby problemu. Końcowy efekt w niektórych bywa ciekawy, a przede wszystkim to nie jest sztampa. Edytowano 7 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 6 minut temu, tomek4446 napisał: Tak jak obiecałem, wrzucam pomiary z panelami i bez. Nie znam się tak jak @MariuszZ ,ale wydaje mi się , że z panelami pogłos jest minimalnie mniejszy. Ale dla 100Hz i 380Hz wieksze doły? Nic nie rozumiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu 4 minuty temu, MMarek napisał: Ale dla 100Hz i 380Hz wieksze doły? Nic nie rozumiem. Ja też , i jak tu żyć .... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 48 minut temu, MMarek napisał: W pierwszej chwili pomyślełem, że ceny fantastyczne, ale to tylko za soft na CNC. No co ? Dokupisz CNC i masz po taniości Marek , czepiasz się . 43 minuty temu, MMarek napisał: Ale dla 100Hz i 380Hz wieksze doły? Potraktowałem drania diraciem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Potraktowałem drania diraciem Czy tym dirac mógłbyś/zechciałbyś potraktować tylko wycinek pasma? Np ten do 120Hz. Kiedy tam czasu nadwyżka będzie. Broń Boże w weekend. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, tomek4446 napisał: Nie znam się tak jak @MariuszZ ,ale wydaje mi się , że z panelami pogłos jest minimalnie mniejszy. Z tą moją znajomością to wiesz, nie przesadzaj. Gdybym się naprawdę znał to nie miałbym gąbek na ścianie Tomek poprawiło się tyci, tyci co widać jak się wrzuci pomiary do porównania (zakładka "overlays"). Zakładam, że robione w tych samych warunkach. Masz sporą kubaturę pomieszczenia i te dwa panele to trochę mało żeby był efekt WoW. Mimo to jak doświadczyłeś inności to znaczy, że dobry kierunek obrałeś. Nie poddawaj się i myśl jak dołożyć więcej tych paneli Pozdrawiam. M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 53 minuty temu Udostępnij Napisano 53 minuty temu @tomek4446 jako ciekawostkę przedstawiam jak się ma Twój pomiar pogłosu RT30 do innych pomiarów prezentowanych przez użytkowników forum. Wybrałem kilka z tych dostępnych i nie muszą być aktualne bo wielu poszło z adaptacją do przodu. Dwa absorbery i jesteś w środku stawki. Dołóż jeszcze 4 i będziesz na topie Ten przedstawiający "clatity" D50 ma czerwoną kreskę ---> clarity = 100%. Cel? może niekoniecznie ale im bliżej tym bardziej klarownie. Oczywiście porównanie traktuj z przymrużeniem oka bo różna kubatura, błędy pomiarowe itd, ale jako jakiś punkt odniesienia może to być dla Ciebie bo u kilku użytkowników byłeś w gościnie i słyszałeś jak pomiary mają się do rzeczywistych wrażeń 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 minut temu Autor Udostępnij Napisano 15 minut temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Z tą moją znajomością to wiesz, nie przesadzaj. Gdybym się naprawdę znał to nie miałbym gąbek na ścianie Dla mnie , nawet jak byś miał wytłoczki od jajek , to i tak masz większą wiedzę niż 3/4 wyjadaczy łącznie ze mną. Dzięki za interpretacje , będę się starał w miarę możliwości iść do przodu z akustyką. 36 minut temu, MariuszZ napisał: Dwa absorbery i jesteś w środku stawki. Jak to mówią "nie ważne kto głosuje , ważne kto liczy głosy" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts