Skocz do zawartości

Kolumny podstawkowe do wzmacniacza Musical Fidelity M2si

BATSZAMAN

Recommended Posts

Kolumny oddaje i szukamy dalej:) Jestem dalej otwarty na propozycje. Gdyby te kolumny tak ostro nie reagowały na mocną kompresję nagrań to by było ok bo są naprawdę super. Chciałbym by przeskok z Tannoy 7.2 był spory bo nie chce wydawać pieniędzy na coś co będzie podobnie grało:) Na Fyne Audio różnica w graniu była bardzo duża. Budżet bez zmian 5k no chyba, że coś się trafi fajnego to jakieś rezerwy finansowe odpale:)

Edytowano przez BATSZAMAN

Triangle Esprit Comete 40 EZ

Ja bym te sprobowal, sam chcialem bardzo Triangle, i jakby nie fakt ze Arie strzelilem uzywki w dobrej cenie, to pewnie Antale 40th lub jakies wyzsze modele by wpadly.

Patrzac na to jaka muzyke sluchasz, to ona powinna przepieknie brzmiec na Trianglach.

Edytowano przez Lumberjax

55 minut temu, BATSZAMAN napisał:

A co myślicie o Elac Vela BS403? Recenzje ma bardzo dobre i podobno są bardzo uniwersalne w przypadku różnych gatunków muzyki. Cena 7k:( sporo ale może by udało się dorwać gdzieś taniej.

Fajne kolumny jak poszukasz na ebay Kleizingien to i za 900 euro można znaleźć używane w super stanie, choć częściej bywają w cenie 1000-1200 euro za parę. Tylko dogadać wysyłkę, bo czasami do Polski mogą nie chcieć wysyłać. Zaraz przejrzę czy jest coś ciekawego w miarę dobrej cenie. Ja co prawda celowałem wyżej w Elac  Concentro S 503,ale tu już ceny prawie 3 razy wyższe, choć i grają na zdecydowanie wyższym poziomie. 

6 godzin temu, BATSZAMAN napisał:

A co myślicie o Elac Vela BS403? 

Bardzo fajne kolumny. Miałem je dość krótko ale przez moment rozważałem ich zostawienie u siebie. 5200 to chyba całkiem niezła cena, biorąc pod uwagę że używane są na olx mniej więcej za tyle samo. Nie wiem natomiast czy można nazwać je uniwersalnymi - dla mnie miały odrobinkę wycofaną średnicę. Ale być może wynikało to z tego, że moje ATC grają głównie środkiem 🙂

Generalnie w budżecie do 5k jest bardzo dużo fajnych monitorów. Nie wiem czy padła gdzieś propozycja KEF LS50. Wg mnie to są naprawdę uniwersalne kolumny. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez KrólKiczu

7 minut temu, BATSZAMAN napisał:

Była propozycja KEFów LS50 ale w recenzjach i też Wy pisaliście, że mają mało basu.

Jako posiadacz LS50 i LS50 Meta nie zgadzam się z tą opinią. Basu jest wystarczająco, a jak na tak małe monitory, to jest  w tym względzie nawet nadspodziewanie dobrze.

W ilu metrach słuchasz?

44 minuty temu, BATSZAMAN napisał:

Te Elac kosztują normalnie 7k czasem w outlet można dorwać taniej czy używane. Była propozycja KEFów LS50 ale w recenzjach i też Wy pisaliście, że mają mało basu. Obok Elac czaje się jeszcze na Paradigm Premiere B200 ale póki co jak narazie faworytem jest Elac jak dorwe max do 6k

https://www.md-sound.de/search/?qs=bs403

2 godziny temu, BATSZAMAN napisał:

Te Elac kosztują normalnie 7k czasem w outlet można dorwać taniej czy używane. Była propozycja KEFów LS50 ale w recenzjach i też Wy pisaliście, że mają mało basu. Obok Elac czaje się jeszcze na Paradigm Premiere B200 ale póki co jak narazie faworytem jest Elac jak dorwe max do 6k

Sprawdź jeszcze Monitor audio gold 100, dostaniesz teraz za około 6 tyś. za parę.

7 godzin temu, Lumberjax napisał:

Super cena, w kolorach orzech, bialy i czarny z ekspozycji wychodzi z wysylka do Polski 1120 Euro za dwie sztuki, rewelacyjna cena :) 

Cena dobra ale potrzebuje coś co będe mógł oddać jak nie zgrają się z moim wzmacniaczem. Oczywiście jedyny słuszny kolor to orzech:)

49 minut temu, stach_s napisał:

Na taki metraż Ls50 wydają się być idealne, basu na pewno nie zabraknie 👍

Jak nie dorwę Elacow poniżej 7k to pewnie wezmę KEFy LS50 Meta lub Paradigm Premier B200 (też ludzie polecają i mają dobre recenzje). 

3 godziny temu, BATSZAMAN napisał:

Cena dobra ale potrzebuje coś co będe mógł oddać jak nie zgrają się z moim wzmacniaczem. Oczywiście jedyny słuszny kolor to orzech:)

Prawo zwrotu przy zakupach w sieci działa tak samo w całej unii. Także kupujesz w Niemczech, nie pasuje, to robisz zwrot. Przy monitorach to nic skomplikowanego. A do tego ten sklep, w razie czego, pokrywa koszt transportu przy zwrocie. Kupowałem u nich podłogowe Elaci i zwróciłem:)

Ja bym mimo wszystko wziął na testy do M2si kolumny AudioPhysic Classic 3. Pojawił się test w najnowszym AV- wypadły b.dobrze. Na Temat Audio również polecają łączenie tych marek. Zarówno wzmacniacz jak i kolumny mają rzekomo wybitną stereofonie, a pozostałe cechy powinny się uzupełniać. 

Mam do Was pytanie. Czy wypozyczaliscie kolumny ze sklepu? Zastanawiam jak wyglada sprawa platnosci i zwrotu pieniedzy przez salon przy oddawaniu kolumn. Wiem ze trzeba zaplacic cene kolumn. Spisuje sie jakas umowe. Tylko jak w salonie zaplace karta to jak mi zwroca pieniadze jak oddam kolumny. Gotowka czy jak? Moze glupie pytanie ale cena za kolumny tez spora wiec wole wiedziec jak wypozyczenie przebiega:)

Dokladnie chodzi o salon Top HiFi.

Edytowano przez BATSZAMAN

Mam do Was pytanie. Czy wypozyczaliscie kolumny ze sklepu? Zastanawiam jak wyglada sprawa platnosci i zwrotu pieniedzy przez salon przy oddawaniu kolumn. Wiem ze trzeba zaplacic cene kolumn. Spisuje sie jakas umowe. Tylko jak w salonie zaplace karta to jak mi zwroca pieniadze jak oddam kolumny. Gotowka czy jak? Moze glupie pytanie ale cena za kolumny tez spora wiec wole wiedziec jak wypozyczenie przebiega:) Czy jest jakis spisany regulamin wypozyczania sprzetu?