BATSZAMAN Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października (edytowany) Kolumny oddaje i szukamy dalej:) Jestem dalej otwarty na propozycje. Gdyby te kolumny tak ostro nie reagowały na mocną kompresję nagrań to by było ok bo są naprawdę super. Chciałbym by przeskok z Tannoy 7.2 był spory bo nie chce wydawać pieniędzy na coś co będzie podobnie grało:) Na Fyne Audio różnica w graniu była bardzo duża. Budżet bez zmian 5k no chyba, że coś się trafi fajnego to jakieś rezerwy finansowe odpale:) Edytowano 16 października przez BATSZAMAN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października (edytowany) Triangle Esprit Comete 40 EZ Ja bym te sprobowal, sam chcialem bardzo Triangle, i jakby nie fakt ze Arie strzelilem uzywki w dobrej cenie, to pewnie Antale 40th lub jakies wyzsze modele by wpadly. Patrzac na to jaka muzyke sluchasz, to ona powinna przepieknie brzmiec na Trianglach. Edytowano 16 października przez Lumberjax 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października Poczytam o nich. A z Paradigm Premier 200B miał ktoś doczynienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października Tylko te na 40 rocznice to ponad 7k;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Zwykłe Triangle Comete EZ były po 2600 zł w zeszłym roku, dobre kolumny ponoć, coś jak Aria 906, ale nieco inny styl grania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października A czy te kolumny to będzie jakiś znaczący przeskok z Tannoyek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 18 minut temu, BATSZAMAN napisał: A czy te kolumny to będzie jakiś znaczący przeskok z Tannoyek? Czego brakowało Ci w tannoywch (sorry jeśli było, musiałem przeoczyć)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października (edytowany) Były płaskie zero jak dla przestrzenności mimo szerokiej sceny wychodzacej poza głośniki. Mało wysokich tonów, strasznie przytłumione. Plus to bardzo energiczne, żywo grające. Edytowano 16 października przez BATSZAMAN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października A co myślicie o Elac Vela BS403? Recenzje ma bardzo dobre i podobno są bardzo uniwersalne w przypadku różnych gatunków muzyki. Cena 7k:( sporo ale może by udało się dorwać gdzieś taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 55 minut temu, BATSZAMAN napisał: A co myślicie o Elac Vela BS403? Recenzje ma bardzo dobre i podobno są bardzo uniwersalne w przypadku różnych gatunków muzyki. Cena 7k:( sporo ale może by udało się dorwać gdzieś taniej. Fajne kolumny jak poszukasz na ebay Kleizingien to i za 900 euro można znaleźć używane w super stanie, choć częściej bywają w cenie 1000-1200 euro za parę. Tylko dogadać wysyłkę, bo czasami do Polski mogą nie chcieć wysyłać. Zaraz przejrzę czy jest coś ciekawego w miarę dobrej cenie. Ja co prawda celowałem wyżej w Elac Concentro S 503,ale tu już ceny prawie 3 razy wyższe, choć i grają na zdecydowanie wyższym poziomie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października A myślisz, że z Musical Fidelity M2si sie dobrze zgrają? W Top_hifi niby maja w outlet za 5200. Wysłałem zapytanie czy są obecnie. Z outletu ma sie gwarancję i można zwrócić do 14 dni więc lepsze rozwiązanie niż używane bo można sprawdzić:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) 6 godzin temu, BATSZAMAN napisał: A co myślicie o Elac Vela BS403? Bardzo fajne kolumny. Miałem je dość krótko ale przez moment rozważałem ich zostawienie u siebie. 5200 to chyba całkiem niezła cena, biorąc pod uwagę że używane są na olx mniej więcej za tyle samo. Nie wiem natomiast czy można nazwać je uniwersalnymi - dla mnie miały odrobinkę wycofaną średnicę. Ale być może wynikało to z tego, że moje ATC grają głównie środkiem 🙂. Generalnie w budżecie do 5k jest bardzo dużo fajnych monitorów. Nie wiem czy padła gdzieś propozycja KEF LS50. Wg mnie to są naprawdę uniwersalne kolumny. Pozdrawiam Edytowano 19 października przez KrólKiczu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października Te Elac kosztują normalnie 7k czasem w outlet można dorwać taniej czy używane. Była propozycja KEFów LS50 ale w recenzjach i też Wy pisaliście, że mają mało basu. Obok Elac czaje się jeszcze na Paradigm Premiere B200 ale póki co jak narazie faworytem jest Elac jak dorwe max do 6k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 7 minut temu, BATSZAMAN napisał: Była propozycja KEFów LS50 ale w recenzjach i też Wy pisaliście, że mają mało basu. Jako posiadacz LS50 i LS50 Meta nie zgadzam się z tą opinią. Basu jest wystarczająco, a jak na tak małe monitory, to jest w tym względzie nawet nadspodziewanie dobrze. W ilu metrach słuchasz? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 44 minuty temu, BATSZAMAN napisał: Te Elac kosztują normalnie 7k czasem w outlet można dorwać taniej czy używane. Była propozycja KEFów LS50 ale w recenzjach i też Wy pisaliście, że mają mało basu. Obok Elac czaje się jeszcze na Paradigm Premiere B200 ale póki co jak narazie faworytem jest Elac jak dorwe max do 6k https://www.md-sound.de/search/?qs=bs403 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) 11 minut temu, tomasz1w napisał: https://www.md-sound.de/search/?qs=bs403 Super cena, w kolorach orzech, bialy i czarny z ekspozycji wychodzi z wysylka do Polski 1120 Euro za dwie sztuki, rewelacyjna cena Edytowano 20 października przez Lumberjax 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 2 godziny temu, BATSZAMAN napisał: Te Elac kosztują normalnie 7k czasem w outlet można dorwać taniej czy używane. Była propozycja KEFów LS50 ale w recenzjach i też Wy pisaliście, że mają mało basu. Obok Elac czaje się jeszcze na Paradigm Premiere B200 ale póki co jak narazie faworytem jest Elac jak dorwe max do 6k Sprawdź jeszcze Monitor audio gold 100, dostaniesz teraz za około 6 tyś. za parę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października 5 godzin temu, Kraft napisał: Jako posiadacz LS50 i LS50 Meta nie zgadzam się z tą opinią. Basu jest wystarczająco, a jak na tak małe monitory, to jest w tym względzie nawet nadspodziewanie dobrze. W ilu metrach słuchasz? Pokój ma jakieś 10-11 m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Na taki metraż Ls50 wydają się być idealne, basu na pewno nie zabraknie 👍 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października 7 godzin temu, Lumberjax napisał: Super cena, w kolorach orzech, bialy i czarny z ekspozycji wychodzi z wysylka do Polski 1120 Euro za dwie sztuki, rewelacyjna cena Cena dobra ale potrzebuje coś co będe mógł oddać jak nie zgrają się z moim wzmacniaczem. Oczywiście jedyny słuszny kolor to orzech:) 49 minut temu, stach_s napisał: Na taki metraż Ls50 wydają się być idealne, basu na pewno nie zabraknie 👍 Jak nie dorwę Elacow poniżej 7k to pewnie wezmę KEFy LS50 Meta lub Paradigm Premier B200 (też ludzie polecają i mają dobre recenzje). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 3 godziny temu, BATSZAMAN napisał: Cena dobra ale potrzebuje coś co będe mógł oddać jak nie zgrają się z moim wzmacniaczem. Oczywiście jedyny słuszny kolor to orzech:) Prawo zwrotu przy zakupach w sieci działa tak samo w całej unii. Także kupujesz w Niemczech, nie pasuje, to robisz zwrot. Przy monitorach to nic skomplikowanego. A do tego ten sklep, w razie czego, pokrywa koszt transportu przy zwrocie. Kupowałem u nich podłogowe Elaci i zwróciłem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sk91 Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Ja bym mimo wszystko wziął na testy do M2si kolumny AudioPhysic Classic 3. Pojawił się test w najnowszym AV- wypadły b.dobrze. Na Temat Audio również polecają łączenie tych marek. Zarówno wzmacniacz jak i kolumny mają rzekomo wybitną stereofonie, a pozostałe cechy powinny się uzupełniać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października W 10 faktycznie LS50 zagrają dobrze. Ale one mają dość szczupły bas. Niektórzy powiedza że dobry , kontrolowany. No to nie będzie zejscie Vela 403 czy Gold 100. Cena na AP Classic 3 też mozna dostać super teraz. Warto je sprawdzic. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 26 października Autor Udostępnij Napisano 26 października (edytowany) Mam do Was pytanie. Czy wypozyczaliscie kolumny ze sklepu? Zastanawiam jak wyglada sprawa platnosci i zwrotu pieniedzy przez salon przy oddawaniu kolumn. Wiem ze trzeba zaplacic cene kolumn. Spisuje sie jakas umowe. Tylko jak w salonie zaplace karta to jak mi zwroca pieniadze jak oddam kolumny. Gotowka czy jak? Moze glupie pytanie ale cena za kolumny tez spora wiec wole wiedziec jak wypozyczenie przebiega:) Dokladnie chodzi o salon Top HiFi. Edytowano 26 października przez BATSZAMAN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BATSZAMAN Napisano 26 października Autor Udostępnij Napisano 26 października Mam do Was pytanie. Czy wypozyczaliscie kolumny ze sklepu? Zastanawiam jak wyglada sprawa platnosci i zwrotu pieniedzy przez salon przy oddawaniu kolumn. Wiem ze trzeba zaplacic cene kolumn. Spisuje sie jakas umowe. Tylko jak w salonie zaplace karta to jak mi zwroca pieniadze jak oddam kolumny. Gotowka czy jak? Moze glupie pytanie ale cena za kolumny tez spora wiec wole wiedziec jak wypozyczenie przebiega:) Czy jest jakis spisany regulamin wypozyczania sprzetu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts