tomasz1w Napisano wczoraj o 17:38 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:38 8 minut temu, kaczadupa napisał: Pijemy szampana, a jeszcze jutro piątunio, no pięknie Adam, niech najpierw przyjdą;) Na trackingu DHL miałem od momentu nadania 17 powiadomień... Swoją drogą kurier będzie musiał też chwilkę zaczekać, bo zawartość paczki mam zamiar przy nim sprawdzić, czy przypadkiem w środku nie ma 2 cegieł zamiast kolumn;) Same profile zabezpieczające w kartonie są super przemyślane i solidne (wiem na przykładzie 707). Więc jeżeli tylko paczka nie spadła z regału to powinno być ok... Trzymajcie kciuki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu No i kurier nie załadował dziś paczuszki na auto... Walczę dalej, czas oczekiwania na infolinii DHL to nawet 30 minut, dobrze, że wolne wziąłem;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 17 godzin temu, tomasz1w napisał: Trzymajcie kciuki. Jesteśmy z Tobą! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowany) A rano jeszcze specjalnie pojechałem po: Edytowano 10 godzin temu przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Dnia 23.10.2024 o 07:27, tomasz1w napisał: Bowersy 706 S3:) Jak miło, że klub Bowersów się powiększy 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, MMarek napisał: Jak miło, że klub Bowersów się powiększy 👍 Chwila, a 707 S2 to co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 5 minut temu, tomasz1w napisał: a 707 S2 to co? Jak je sprzedasz, to klub B&W powiększy się o ich nabywcę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 706 są większe od 707, więc Marek słusznie prawi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Top Hi-Fi powinien dla tych którzy należą do klubu i zmieniają B&W na wyższy model, udzielać super rabatu, aby nie kupować poza krajem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Są już? Za duże napięcie przed weekendem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Wygląda na to, że DHL testuje cierpliwość klientów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) Są:) Po iluś telefonach w końcu oddzwonili z infolinii DHL i przystali na moją propozycję odbioru własnego z terminalu. Karton mocno zmęczony, styropiany połamane, ale same kolumny ok. 707S2 sprzedałem 2 godziny temu, już ich nie mam:) Martwi mnie tylko fakt, że osłony gwizdków są trochę powgniatane. O tym sprzedawca już nie napisał, a na fotkach nie było tego widać, albo nie zwróciłem uwagi. W jednej kolumnie to jeszcze ujdzie, ale w drugiej to wygląda tak, jakby ktoś robił 3 podejścia do dobrania się do kopułki. Podejrzewam dzieci albo... sprzedawca w amoku je pakował i po włożeniu w worki płócienne niefortunnie złapał przy wkładaniu do kartonu. Będę pisał to @Top Hi-Fi & Video Design jaka jest cena tych siateczek na kopułki i jak je wymienić (i czy w ogóle się da). Szczerze mówiąc, po prawie miesiącu czekania nawet za bardzo mi się nie chcę wchodzić w przepychanki ze sprzedawcą nie mówiąc o odsyłaniu kolumn, choć oczywiście wyrażę mu swoje zdanie. Zakup był przez eBay Kleinanzeigen, także ewentualne roszczenia dość trudne. Cóż, człowiek uczy się całe życie, następnym razem nie będę już tak entuzjastycznie podchodził do zakupów-mega okazji zza granicy. Poza tym jest dobrze, na razie 2 godziny słuchania za mną. Więcej szczegółów przy niedzieli. W każdym razie 706 S3 do tych 20-25m2 są po prostu lepsze, niż 707 S2, stąd szybka decyzja o sprzedaży 707. Choć nadal uważam, że 707 S2 to bardzo dobre paczki, tylko do mojego pokoju były jednak trochę za małe. Słychać to wyraźnie po przepięciu na 706 S3. Aha, mój pomysł z próbą wymiany górnej płyty w moich standach FS 700 S2 na tą z nowszego modelu FS 700 S3 (z otworami dostosowanymi do mocowania monitorów z serii 700 S3 za pomocą śrub) , uważam za były, lekko rzecz ujmując. Paczka UHU patafix kosztowała niecałe 20 zł, trochę gimnastyki, żeby kolumny równo i jednakowo obsadzić na obu standach, później dociążenie z góry używając mojego tułowia jako balastu (no dobra, trochę przesadziłem;) i kolumny siedzą super pewnie! Edytowano 2 godziny temu przez tomasz1w 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Faktycznie, będzie w oczy gryzło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Nie wiem czy nie rozważyłbym reklamacji w DHL, jeżeli jest taka możliwość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, tomasz1w napisał: 707 S2 to bardzo dobre paczki, tylko do mojego pokoju były jednak trochę za małe. Słychać to wyraźnie po przepięciu na 706 S3. Nawet na zdjęciu widać, że gabarytami lepiej pasują do wnętrza. Te na szafce "znikają" w niewłaściwym znaczeniu tego słowa. Gratulacje. Naczekałeś się, więc miło czytać, że jest postęp! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 25 minut temu, kaczadupa napisał: Nie wiem czy nie rozważyłbym reklamacji w DHL, jeżeli jest taka możliwość. Gdyby jeszcze karton był rozwalony, skrzynki były roztrzaskane, wtedy tak. Ale coś takiego? Osłony same się wessały w transporcie? Moim zdaniem to nie mogło się wydarzyć po drodze. Akurat gwizdki są tak umiejscowione w kartonie i zabezpieczone, że nie wiem co musiałoby się stać. Chyba jakieś uderzenie włócznią;) 1 godzinę temu, kassyx napisał: Faktycznie, będzie w oczy gryzło. No dlatego napisałem do TopHiFi w tej sprawie. Jak się nie da tego wymienić, to będę dumał, co dalej. Edytowano 1 godzinę temu przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Zasugerowałem się tym zniszczonym styropianem. No nic. Zostaje podziałać z dystrybutorem i może da się to łatwo wymienić na nowe. Trzymam kciuki. A wracając do brzmienia. Jak oceniasz połączenie Bowers - Rega? Co robi największe wrażenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: A wracając do brzmienia. Jak oceniasz połączenie Bowers - Rega? Co robi największe wrażenie? Adam, ja nie mam takiego doświadczenia i pióra, jak wielu innych kolegów, także potrzebuję trochę więcej czasu. Zresztą ten efekt pierwszej chwili jest czasami zgubny. Także proszę o dzień-dwa, chcę posłuchać różnych gatunków, ciszej, głośniej, etc. Poza tym dzisiaj jadłem do ryby kiszoną kapustę, a to ponoć zaburza percepcję dźwięku;) Dzisiaj mogłem posłuchać tylko 2 godziny, ale decyzja o sprzedaży 707 S2 była podjęta dość szybko. Więcej napiszę wkrótce. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Za tydzień i ja coś nabazgram. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, kaczadupa napisał: Za tydzień i ja coś nabazgram. ??? czyżby 607 S3, o których wspominałeś ostatnio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Siur. Chociaż nie ukrywam, że wolałbym 603 s3 no ale... więc i tak się cieszę. Aż odpaliłem dzisiaj Rege, żeby ją lepiej rozegrać przed przybyciem Bowersa, bo ciągle tylko Hegel zapindala a reszta dobrodziejstwa się opierdziela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 19 minut temu Autor Udostępnij Napisano 19 minut temu Czekamy na relację:) I fotki koniecznie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts