Piotr Sonido Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Dnia 18.10.2024 o 10:54, Q21 napisał: Chciałbym Bardzo duże problemy są z dostępnością paczek od Gato. Czemu? W sensie nie mają ich? 18 godzin temu, tomasz1w napisał: Powtórzę, na tą chwilę biorę pod uwagę: Acoustic Energy AE500 lub MA Gold 100 5G. Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za wszelkie propozycje i uwagi:) Daj znać po testach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października Porównanie wielkości monitorów w mojej autorskiej wersji: Od lewej: 1) Elac Carina BS 243.4 2) Elac Vela 403 3) B&W 707 S2 4) Acoustic Energy AE500 5) MA Gold 100 5G 6) B&W 706 S2 7) Dynaudio Evoke 20 8) Dynaudio Evoke 10 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikin Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Z obrazka powyżej to brałbym Evoke 20 ze względu na wielkość woofera ale Vela 403 najładniejsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Daj znać po testach. Piotrek, plan jest taki, że w przyszłym tygodniu wpadam na 4 godziny na Narodowy, mam już wyznaczoną rozsądną na ten czas marszrutę. Włącznie z pokojami Acoustic Energy i Monitor Audio. Ale też Gato Audio, bo te FM8 są dla mnie wielką zagadką. Tzn. prawie wszyscy je chwalą, a nie można ich nigdzie posłuchać. Kupno za przedpłatą i czekanie 2-3 miesiące. Kolumny za kilka koła... Wcześniej raczej nie popełnię zakupu, na razie mam na czym słuchać, a Bowersy sroce spod ogona nie wypadły... Są naprawdę momentami zadziwiające, ale chcę spróbować, jak to jest być zdumionym czymś innym,. Spróbować czegoś innego, po prostu. Edytowano 19 października przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 19.10.2024 o 21:03, tomasz1w napisał: Porównanie wielkości monitorów w mojej autorskiej wersji: Od lewej: 1) Elac Carina BS 243.4 2) Elac Vela 403 3) B&W 707 S2 4) Acoustic Energy AE500 5) MA Gold 100 5G 6) B&W 706 S2 7) Dynaudio Evoke 20 😎 Dynaudio Evoke 10 Bardzo ładne! Dnia 19.10.2024 o 21:44, tomasz1w napisał: Włącznie z pokojami Acoustic Energy i Monitor Audio A będa takie? W sensie w MA to się spodziewam jeśli już nowych Goldów. AE jesli pokażą to tez nowy model pewnie. Dnia 19.10.2024 o 21:44, tomasz1w napisał: Ale też Gato Audio, bo te FM8 są dla mnie wielką zagadką Powinny być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: A będa takie? W sensie w MA to się spodziewam jeśli już nowych Goldów. AE jesli pokażą to tez nowy model pewnie. No racja, jeśli Goldy będą, to z pewnością te najnowsze, a te są już dla mnie za drogie. Co do pokoi Acoustic Energy i Monitor Audio miałem na myśli pokoje Audio Center na Narodowym. A co w nich konkretnie pokażą to przekonam się w sobotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 19.10.2024 o 11:24, Piotr Sonido napisał: Czemu? W sensie nie mają ich? Nie mają, a czas oczekiwania jest dość długi i zmienny. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października (edytowany) Zaktualizowane (dodałem Bowersy 706 S3 i Gato Audio FM8): Od lewej: 1) Elac Carina BS 243.4 2) Elac Vela 403 3) B&W 707 S2 4) Acoustic Energy AE500 5) MA Gold 100 5G 6) B&W 706 S2 7) B&W 706 S3 7) Dynaudio Evoke 20 8) Dynaudio Evoke 10 9) Gato Audio FM8 Edytowano 21 października przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października (edytowany) Kupione:) Są na tym moim porównaniu... Ale głupek ze mnie. Choć nie, bo bardzo dobra cena za te paczki i to z lipca tego roku. Mniej, niż połowa aktualnej katalogowej ceny w naszej Ojczyźnie. To mnie skusiło w dużej mierze, żeby spróbować, bo plany były zupełnie inne. Zobaczymy, jak szybko nastąpi ciąg dalszy mojej monitorowej przygody;) Przynajmniej nie stracę w razie czego, bo cena naprawdę była ok. Edytowano 21 października przez tomasz1w 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października 7 minut temu, tomasz1w napisał: Kupione:) Kiedy zdradzisz więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października (edytowany) Ani Goldy 100, ani AE500 (choć te Acoustic Energy wcześniej, czy później będę chciał spróbować). @Piotr Sonido Miałem podjąć decyzję zakupową po Audio Show, ale sprawy potoczyły się inaczej;) Jak zwykle u mnie... Edytowano 21 października przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKarmi Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października @tomasz1w Gato? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października 9 godzin temu, McKarmi napisał: @tomasz1w Gato? 🙂 Nie. Wydaje mi się, że one w białym kolorze są nie do kupienia z drugiej ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października To co teraz zabawa w strzelanie? Jaka nagroda dla tego co trafi? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Dynaudio Evoke 20. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października 11 minut temu, kaczadupa napisał: Dynaudio Evoke 20. Ooo, kiedy zdasz relację, jak grają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Powrót do Elaków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Ja strzelałem co kupił Tomasz. Osobiście nigdy już w żadne Dynaudio nie wejdę. Chyba, że zrobią obudowę zamknięta w monitorze. A i tak nie, ponieważ Dynaudio nie widzę z Regą czy Naimem, nadto ostatnio producent cenowo odleciał w swoich wyższych seriach. Cena małych monitorów Karimoku... Przecież to już samochody się w tej kasie kupuje a nie 4 małe skrawki deseczki z podobno japońskiego drzewa. Szaleństwo, obłęd dla mnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października 29 minut temu, kaczadupa napisał: Ja strzelałem co kupił Tomasz. Osobiście nigdy już w żadne Dynaudio nie wejdę. Chyba, że zrobią obudowę zamknięta w monitorze. A i tak nie, ponieważ Dynaudio nie widzę z Regą czy Naimem, nadto ostatnio producent cenowo odleciał w swoich wyższych seriach. Cena małych monitorów Karimoku... Przecież to już samochody się w tej kasie kupuje a nie 4 małe skrawki deseczki z podobno japońskiego drzewa. Szaleństwo, obłęd dla mnie. Sorki, nie zauważyłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Zapewne bowersy 706 S3 lub elac vela 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października 6 minut temu, Carmion napisał: Zapewne bowersy 706 S3 Bingo:) 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Jaka nagroda dla tego co trafi? Uścisk dłoni na Audio Show😉 2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października @tomasz1w Czyżbyś na dobre wpadł w szpony B&W (jak Marek i Grzesiek) i teraz będziesz już tylko szedł w górę w ramach tej marki? 2 godziny temu, majkel74 napisał: Powrót do Elaków Mam wrażenie, że do Elaków się nie wraca. Że to dobra i solidna marka, można przy niej zostać, ale jakoś nie wywołuje takich emocji, by za nią tęsknić i wracać po odejściu. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Tomku a możesz nam zdradzić tak w przyblizeniu ile zaplaciles? Widzialem na ebay Kleinzingen 706s3 za 800 euro ale nie białe. Sam na pewno po Cantonach Reference nie szedł bym w B&W, a raczej w przeciwnym kierunku z tym , że na pewno tak jak i ty nawet gdyby cos grało super a było brzydkie to bym nie kupił. https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/bowers-wilkins-b-w-706-s3-piano-black-lautsprecher/2876783590-172-3433?simcid=7076bdaf-143a-4a8d-922f-f2cdf40c8dbc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października Tomek, 800€ to dobra cena za te czarne. Ale mają jednak 3 lata i nie ma realnych zdjęć (choć sprzedawca napisał, że je doda). Mi wyszło za całość 980€, łącznie z ubezpieczoną przesyłką DHL. Z tymże moje są z lipca tego roku. No i są BIAŁE;) Także uważam, że to i tak dobry deal, zwłaszcza biorąc pod uwagę katalogową cenę tych Bowersów w Polsce. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Dnia 21.10.2024 o 09:09, tomasz1w napisał: No racja, jeśli Goldy będą, to z pewnością te najnowsze, a te są już dla mnie za drogie. Co do pokoi Acoustic Energy i Monitor Audio miałem na myśli pokoje Audio Center na Narodowym. A co w nich konkretnie pokażą to przekonam się w sobotę. Przeważnie pokazuja tam topy każdego producenta. Zresztą jak reszta Dnia 21.10.2024 o 10:16, Q21 napisał: Nie mają, a czas oczekiwania jest dość długi i zmienny. Ok, rozumiem. Dzieki za informację. Dnia 21.10.2024 o 20:48, tomasz1w napisał: Kupione:) Są na tym moim porównaniu... Ale głupek ze mnie. Choć nie, bo bardzo dobra cena za te paczki i to z lipca tego roku. Mniej, niż połowa aktualnej katalogowej ceny w naszej Ojczyźnie. To mnie skusiło w dużej mierze, żeby spróbować, bo plany były zupełnie inne. Zobaczymy, jak szybko nastąpi ciąg dalszy mojej monitorowej przygody;) Przynajmniej nie stracę w razie czego, bo cena naprawdę była ok. No to ELACi Gratulację. Dnia 21.10.2024 o 21:01, tomasz1w napisał: Ani Goldy 100, ani AE500 (choć te Acoustic Energy wcześniej, czy później będę chciał spróbować). @Piotr Sonido Miałem podjąć decyzję zakupową po Audio Show, ale sprawy potoczyły się inaczej;) Jak zwykle u mnie... Rozumiem. Bez pospiechu ale z bo jest okazja znaczy była. 22 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: To co teraz zabawa w strzelanie? Jaka nagroda dla tego co trafi? ELACi 21 godzin temu, tomasz1w napisał: Bingo:) Uścisk dłoni na Audio Show😉 Damn! Nie czytam do końca tylko odpisuje po kolei więc każdy post to dla mnie nowość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts