Nowy75 Napisano wczoraj o 19:37 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:37 4 minuty temu, Rega napisał: Aaaaaaa, wyszło szydło z worka. A ze mnie niektórzy robią dziwaka🤣, dlatego ze mam pięć. Pewnie ta jedna sztuka in plus robi niektórym różnicę między zwykłym użytkownikiem ,a dziwnym facetem😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 19:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:39 (edytowany) O ile pamiętam DZIWNY to był pies Huckleburry😂 PS Pomyliłem się - mam sześć😋/. Skleroza. Edytowano wczoraj o 19:42 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano wczoraj o 19:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:55 12 minut temu, Rega napisał: O ile pamiętam DZIWNY to był pies Huckleburry😂 PS Pomyliłem się - mam sześć😋/. Skleroza. 5 czy 6 ,ja należę do życzliwie zazdroszczących tego urodzaju😀. Przepraszam założyciela wątku za OT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano wczoraj o 20:21 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 20:21 Ok, trochę dygresji nie zaszkodzi 🙂👍🏼 Wracam do pytania, czy ktoś ma już jakieś doświadczenia czy zdanie na temat końcówki Eversolo AMP-F2? Właśnie słucham i myślę, czy to warte czy nie warte. Bo jak zwykle już zdania są podzielone 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piitr Napisano wczoraj o 20:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:49 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: No nie. Miałem w domu kilka wzmacniaczy. W tej chwili mam 4, 2 w klasie AB, 2 w D plus amp kina domowego i nie odczułem żeby ich moc miała wpływ na "dynamikę" (która pewnie dla każdego jest czym innym 😉). Owszem, słyszę różnice między wzmacniaczami ale nigdy nie mogłem zrozumieć o co chodzi z tą dynamiką 🙂. Masz rację kolego, poproś 3 znajomych aby opowiedzieli Ci film, którego nie ogladaleś. Każdy opowie to w inny sposób, a czasem coś przeinaczy. Podsumowując, nie tylko dynamika ale i inne odczucia są subiektywne. Każdy z nas ma "inne uszy" oraz mózg każdemu inaczej obrabia otrzymane i formacje. Słuchajcie siebie a nie innych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu Test Eversolo AMP-F2 trwa. Dzisiaj, gdy głowa i uszy odpoczęły, jestem bardziej przychylny dla niego. Brzmi nieźle. W sieci o dziwo jest mało o tym wzmaku. Kilka opinii znalazłem tuta: http://forum.zidoo.tv/index.php?forums/eversolo-amp-f2.59/ Poza tym recenzenci skupiają się głównie na wysterowaniu wszelkich kolumn. W rzeczywistości jest to "obcięty" o 2 złącza głośnikowe Starke Fiera 4, wzmacniacz wielokanałowy. Trochę słabo, że Eversolo nie ma potencjału, żeby stworzyć coś własnego. Nawet obudowa jest Starke. Może znaleźli to, bo podobne wizualnie do ich streamerów i mało znane, a "opinia publiczna ich naciskała na wzmacniacz. Ale słabo, że nawet frontowej ścianki nie zrobili własnej, tylko dokleili znaczek. Niby podobne, ale materiał i faktura frontu jest inna. Ale z brzmieniem nie ma to nic wspólnego. Testujemy. Wynik będzie za 2 dni, gdy osłuchany nagle zmienię na starego Q5. I wyjdzie szydło z worka. Jak SMSL okaże się marny, to F2 zostaje. Jak bez większych różnic, to szkoda kasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Kręcisz się wokół ogona swojego i szukasz ciul wie czego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu 8 minut temu, kn1234 napisał: Kręcisz się wokół ogona swojego i szukasz ciul wie czego Mój ogon, za moje pieniądze i moja sprawa. Jak coś Cię uwiera z tyłu, to może być Twój własny ogon. Pozdrawiam Cię serdecznie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 4 godziny temu, D-Art napisał: Testujemy. Wynik będzie za 2 dni, gdy osłuchany nagle zmienię na starego Q5. I wyjdzie szydło z worka. Jak SMSL okaże się marny, to F2 zostaje. Jak bez większych różnic, to szkoda kasy. Może warto zainwestować w ( przełącznik między wzmacniaczami i kolumnami ) Beresrord czy inne Fosi. Mógłbyś bezpośrednio porównywać w czasie rzeczywistym. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Fajne ustrojstwa! Gdybym był jakimś recenzentem, to pewnie zainwestowałbym w coś takiego 🙂 Wystarczy, że jak się go osłucham na znanych i ulubionych kawałkach, podepnę poprzednika z taką samą korekcją PEQ. Wszystko okaże się bardzo szybko. Eversolo chyba się "dociera" z czasem. Jest włączony od rana do wieczora i coś tam pogrywa sobie. Na początku było tak sobie. Teraz zmieniłem trochę taktykę testowania bo okazało się, że on z moimi kolumnami jest naprawdę potężny. Wcześniej używałem krzywej docelowej B&K bo nie miałem takiej potęgi w dyspozycji, ale teraz przeszedłem na Flat. Czyli korekcja to wyrównanie wszystkiego do 0 w paśmie 20-20kHz i jazda! Jak się skubaniec otworzył! Wygląda na to, że ma wszystko co trzeba. Pokazał się ładnie średni i wysoki zakres, rozdzielczość, precyzja, dużo smaczków. Faktura saxu czy trąbki wyraźna. Kilkoro wokalistów prawie mi weszło do pokoju. Wreszcie pojawił się banan na twarzy. Tam, gdzie bas ma grzmotnąć, to grzmoci. Moje ulubione Depeszki brzmią świetnie. Jest bardzo szybki, uderza punktowo, jak lubię. A przy okazji przekonałem się, że mam naprawdę niezłe kolumny. Jeszcze muszę poobserwować akustyczne perkusje. Ale już jest fajnie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts