Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie  mam takie pytanie cały czas sie zastanawiam nad wielkością nowego telewizora do dosyć małego pokoju 16m²  kanapę mam około 2.7m od telewizora nigdy nie miałem takiego kolosa boje sie że będzie dawał za mocno po oczach chodzi mi o model LG 65C45LA 55-65

Napisano

Wiadomo im większy tym lepszy mega mnie ciekawi jak będzie sie grać na takim 65 ale zastanawia mnie jedna rzecz czy oczy nie będą sie męczyć i np jak będe przechodził blisko niego to nie będzie za jasno 

Napisano

65 cali oled to wiecej niz przecietna a 77 to malo kto taki posiada w europie  

zazwyczaj europejczyk wybierajacy LG kupuje 55 rozmiar

oledy sluza raczej do ogladania filmow a nie wiadomosci...

ogladanie TVN24,RBB i granie na oledach to glowne przyczyny awarii matryc europejskich oledow 😂

logo programow  info  lub pasek info  wypala  sie na oled ale tv mozna wciaz ogladac, z grami jest gorzej bo sie wypala pojedynczy pasek na panelu ktory wkurza widza

niektore oledy maja juz awarie w sklepie  ale akurat te ida na pelna gwarancje z wymiana panelu  wiec nie nalezy bac sie sztuk typu OUTLET po takiej naprawie

_____

stosujac oled do seansow filmowych nie mamy powodow do zmartwien z matryca !!!

oczywiscie nalezy rozciagac obraz korzystajac z funkcji  "rozciagnij z kazdej strony" gdy film ma czarne pasy na ekranie 

Napisano
12 godzin temu, maciek72 napisał:

Śmiało 85 " 

Mam taką samą odległość i w tygodniu wjeżdża 85 

i co nie bolą cie oczy jak oglądasz czy grasz i jak koło niego przechodzisz ??

6 minut temu, bora902 napisał:

65 cali oled to wiecej niz przecietna a 77 to malo kto taki posiada w europie  

zazwyczaj europejczyk wybierajacy LG kupuje 55 rozmiar

oledy sluza raczej do ogladania filmow a nie wiadomosci...

ogladanie TVN24,RBB i granie na oledach to glowne przyczyny awarii matryc europejskich oledow 😂

logo programow  info  lub pasek info  wypala  sie na oled ale tv mozna wciaz ogladac, z grami jest gorzej bo sie wypala pojedynczy pasek na panelu ktory wkurza widza

niektore oledy maja juz awarie w sklepie  ale akurat te ida na pelna gwarancje z wymiana panelu  wiec nie nalezy bac sie sztuk typu OUTLET po takiej naprawie

_____

stosujac oled do seansow filmowych nie mamy powodow do zmartwien z matryca !!!

oczywiscie nalezy rozciagac obraz korzystajac z funkcji  "rozciagnij z kazdej strony" gdy film ma czarne pasy na ekranie 

słyszałem że w tych nowszych oledach wypalanie powidoki  prawie nie występuje wiadomo jak oglądasz 24h na dobe to co innego

Napisano
36 minut temu, cheops89 napisał:

słyszałem że w tych nowszych oledach wypalanie powidoki  prawie nie występuje wiadomo jak oglądasz 24h na dobe to co innego

Mój po ponad 2 latach nie wykazuje żadnych problemów. Użytkowanie mieszane - TV (ale nie informacyjne, rzadko), filmy (najwięcej), gry (bardzo mało i na samym początku). 

Napisano
36 minut temu, cheops89 napisał:

seria C4 czy G4 sa zbyt nowe ale to malo prawdopodobne 

1 minutę temu, PanKlor napisał:

Mój po ponad 2 latach nie wykazuje żadnych problemów. Użytkowanie mieszane - TV (ale nie informacyjne, rzadko), filmy (najwięcej), gry (bardzo mało i na samym początku). 

moj po 3 latach tez nie wykazuje ale swiadomy uzytkownik moze tych wad oled uniknac !

jest to zapisane w instrukcji uzytkowania TV

ciekawostka :

moj iphone z serii pro max mial wymieniony na gwarancji wyswietlacz przez wypalenie ekranu oled  😂

jak odebralem go to tak lezy w pudelku jako backup 😜

wiec wypalenia sa na 100%

Napisano (edytowany)
11 godzin temu, kaczadupa napisał:

A ja przejdę z 50 cali na 48 cali właśnie LG C4. Zobaczymy czy da się iść w dół.

Żałuję, że w czwartek jadąc od strony Poznania nie wpadłem do Ciebie z kijkiem bejsbolowym wybijając Ci ten niedorzeczny pomysł :) 

Nie chcąc rozbudowywać TV o kino domowe lub inne systemy głośnikowe, które zajmują miejsce, należy kupić TV z "grającym ekranem" firmy Sony :) z matrycą QD-OLED.

Edytowano przez MMarek
Napisano (edytowany)
15 minut temu, MMarek napisał:

Żałuję, że w czwartek jadąc od strony Poznania nie wpadłem do Ciebie z kijkiem bejsbolowym wybijając Ci ten niedorzeczny pomysł :) 

Panie, ten wybór jest podyktowany wymogami  ałdjo. Przednia ściana i odbicia od niej nie pójdą na moje ustroje akustyczne a trafią w matrycę wieeeelkiego TV. 

Telewizornia dla mnie praktycznie nie istnieje, czekam tylko na TLoU 3, żeby ograć jak kiedyś wyjdzie i tyle. 48 cali wystarczy, siądę metr przed TV i będzie git. ;)

8 minut temu, tomek4446 napisał:

Smartfon

Niby tak ale rozmiar 6.8 czy 6.9 tak średnio na rower się nadaje. Zwłaszcza jak się jeździ jak wariat i czasem spada z bicycla. Chyba kupię 6.3 a to już znaczek pocztowy w dzisiejszych czasach.

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
6 minut temu, kaczadupa napisał:

Niby tak ale rozmiar 6.8 czy 6.9 tak średnio na rower się nadaje.

Jak jadę rowerkiem , np. dzisiaj  to telefonik mam w plecaczku. Jeżdżę z Garminem i nieraz ludziska dziwnie na mnie patrzą jak z plecaka się wydobywa " czas okrążenia .... " :)