cheops89 Napisano wczoraj o 18:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:14 Witam serdecznie mam takie pytanie cały czas sie zastanawiam nad wielkością nowego telewizora do dosyć małego pokoju 16m² kanapę mam około 2.7m od telewizora nigdy nie miałem takiego kolosa boje sie że będzie dawał za mocno po oczach chodzi mi o model LG 65C45LA 55-65 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano wczoraj o 18:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:29 Śmiało 85 " Mam taką samą odległość i w tygodniu wjeżdża 85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano wczoraj o 18:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:33 @maciek72 nie ma oleda LG 85. Jest 77 i 83. @cheops89 jak Cie stać to weź wiekszy. Ja mam 65 i ok 2.5 metra. Nastepny bedzie wiekszy albo moze UST. Pożyjemy zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano wczoraj o 18:47 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:47 @PanKlor odnośnie UST, na dzień dzisiejszy co byś wybrał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano wczoraj o 18:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:59 Nie wiem bo nie zgłębiałem tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano wczoraj o 19:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:11 zdecydowanie jak najwiekszy na jaki mozesz sobie pozwolic.85 bedzie jak najbardziej odpowiedni.wiem to z wlasnego doswiadczenia ja bym sie pokusil nawet o 100 cali. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano wczoraj o 20:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:01 Czym większy, tym lepszy. Też kupilbym wiekszy gdyby mialy oledy wiecej niz 77 cali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano wczoraj o 20:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:14 1 godzinę temu, cheops89 napisał: model LG 65C45LA Mam to ustrojstwo od 4 dni. Zmieniłem z oleda 55 cali. Odległość od kanapy 2,8 metra. Jest ok. ale od razu powiem , że ja telewizyjny to raczej nie jestem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 21:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:00 A ja przejdę z 50 cali na 48 cali właśnie LG C4. Zobaczymy czy da się iść w dół. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano wczoraj o 21:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:16 Ja nazwałbym to: stoczyć się 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano wczoraj o 21:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:18 1 godzinę temu, audiowit napisał: Też kupilbym wiekszy gdyby mialy oledy wiecej niz 77 cali. Przecież mają więcej, jest sporo modeli w rozmiarze 83'', a np LG G4 jest też w wersji 97''. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano wczoraj o 21:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:18 Da się iść...tylko co to za życie 😄. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano wczoraj o 21:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:20 Kupowalem konkretny model rok temu i nie było. Mnie interesował konkretny telewizor, wielkość to nie wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 21:21 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:21 4 minuty temu, audiowit napisał: Ja nazwałbym to: stoczyć się Hehehehe. Dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheops89 Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu Wiadomo im większy tym lepszy mega mnie ciekawi jak będzie sie grać na takim 65 ale zastanawia mnie jedna rzecz czy oczy nie będą sie męczyć i np jak będe przechodził blisko niego to nie będzie za jasno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 65 cali oled to wiecej niz przecietna a 77 to malo kto taki posiada w europie zazwyczaj europejczyk wybierajacy LG kupuje 55 rozmiar oledy sluza raczej do ogladania filmow a nie wiadomosci... ogladanie TVN24,RBB i granie na oledach to glowne przyczyny awarii matryc europejskich oledow 😂 logo programow info lub pasek info wypala sie na oled ale tv mozna wciaz ogladac, z grami jest gorzej bo sie wypala pojedynczy pasek na panelu ktory wkurza widza niektore oledy maja juz awarie w sklepie ale akurat te ida na pelna gwarancje z wymiana panelu wiec nie nalezy bac sie sztuk typu OUTLET po takiej naprawie _____ stosujac oled do seansow filmowych nie mamy powodow do zmartwien z matryca !!! oczywiscie nalezy rozciagac obraz korzystajac z funkcji "rozciagnij z kazdej strony" gdy film ma czarne pasy na ekranie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheops89 Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu 12 godzin temu, maciek72 napisał: Śmiało 85 " Mam taką samą odległość i w tygodniu wjeżdża 85 i co nie bolą cie oczy jak oglądasz czy grasz i jak koło niego przechodzisz ?? 6 minut temu, bora902 napisał: 65 cali oled to wiecej niz przecietna a 77 to malo kto taki posiada w europie zazwyczaj europejczyk wybierajacy LG kupuje 55 rozmiar oledy sluza raczej do ogladania filmow a nie wiadomosci... ogladanie TVN24,RBB i granie na oledach to glowne przyczyny awarii matryc europejskich oledow 😂 logo programow info lub pasek info wypala sie na oled ale tv mozna wciaz ogladac, z grami jest gorzej bo sie wypala pojedynczy pasek na panelu ktory wkurza widza niektore oledy maja juz awarie w sklepie ale akurat te ida na pelna gwarancje z wymiana panelu wiec nie nalezy bac sie sztuk typu OUTLET po takiej naprawie _____ stosujac oled do seansow filmowych nie mamy powodow do zmartwien z matryca !!! oczywiscie nalezy rozciagac obraz korzystajac z funkcji "rozciagnij z kazdej strony" gdy film ma czarne pasy na ekranie słyszałem że w tych nowszych oledach wypalanie powidoki prawie nie występuje wiadomo jak oglądasz 24h na dobe to co innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 36 minut temu, cheops89 napisał: słyszałem że w tych nowszych oledach wypalanie powidoki prawie nie występuje wiadomo jak oglądasz 24h na dobe to co innego Mój po ponad 2 latach nie wykazuje żadnych problemów. Użytkowanie mieszane - TV (ale nie informacyjne, rzadko), filmy (najwięcej), gry (bardzo mało i na samym początku). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 36 minut temu, cheops89 napisał: słyszałem że w tych nowszych oledach wypalanie powidoki prawie nie występuje wiadomo jak oglądasz 24h na dobe to co innego seria C4 czy G4 sa zbyt nowe ale to malo prawdopodobne 1 minutę temu, PanKlor napisał: Mój po ponad 2 latach nie wykazuje żadnych problemów. Użytkowanie mieszane - TV (ale nie informacyjne, rzadko), filmy (najwięcej), gry (bardzo mało i na samym początku). moj po 3 latach tez nie wykazuje ale swiadomy uzytkownik moze tych wad oled uniknac ! jest to zapisane w instrukcji uzytkowania TV ciekawostka : moj iphone z serii pro max mial wymieniony na gwarancji wyswietlacz przez wypalenie ekranu oled 😂 jak odebralem go to tak lezy w pudelku jako backup 😜 wiec wypalenia sa na 100% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) 11 godzin temu, kaczadupa napisał: A ja przejdę z 50 cali na 48 cali właśnie LG C4. Zobaczymy czy da się iść w dół. Żałuję, że w czwartek jadąc od strony Poznania nie wpadłem do Ciebie z kijkiem bejsbolowym wybijając Ci ten niedorzeczny pomysł Nie chcąc rozbudowywać TV o kino domowe lub inne systemy głośnikowe, które zajmują miejsce, należy kupić TV z "grającym ekranem" firmy Sony z matrycą QD-OLED. Edytowano 14 godzin temu przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 11 godzin temu, kaczadupa napisał: A ja przejdę z 50 cali na 48 cali właśnie A co ? Smartfon nie mieści Ci się w kieszeni ? Bo o telefonie mowa ? Prawda ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) 15 minut temu, MMarek napisał: Żałuję, że w czwartek jadąc od strony Poznania nie wpadłem do Ciebie z kijkiem bejsbolowym wybijając Ci ten niedorzeczny pomysł Panie, ten wybór jest podyktowany wymogami ałdjo. Przednia ściana i odbicia od niej nie pójdą na moje ustroje akustyczne a trafią w matrycę wieeeelkiego TV. Telewizornia dla mnie praktycznie nie istnieje, czekam tylko na TLoU 3, żeby ograć jak kiedyś wyjdzie i tyle. 48 cali wystarczy, siądę metr przed TV i będzie git. 8 minut temu, tomek4446 napisał: Smartfon Niby tak ale rozmiar 6.8 czy 6.9 tak średnio na rower się nadaje. Zwłaszcza jak się jeździ jak wariat i czasem spada z bicycla. Chyba kupię 6.3 a to już znaczek pocztowy w dzisiejszych czasach. Edytowano 14 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, kaczadupa napisał: Niby tak ale rozmiar 6.8 czy 6.9 tak średnio na rower się nadaje. Jak jadę rowerkiem , np. dzisiaj to telefonik mam w plecaczku. Jeżdżę z Garminem i nieraz ludziska dziwnie na mnie patrzą jak z plecaka się wydobywa " czas okrążenia .... " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Heh. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Gadka o telewizorach może być ciekawsza, niż po raz stutysięczny o tym samym w audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts