RoRo Napisano Poniedziałek o 21:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:03 Jeden z naszych Kolegów na Forum ma spore sukcesy w doprowadzeniu swoich kolumn głośnikowych do bardzo dobrego stanu. Do tej pory informacje o postępie prac oraz zdjęcia zamieszczał w kilku wątkach. Warto by znalazło się to w jednym miejscu, a że pare innych osób też ma się czym pochwalić – stąd pomysł na ten nowy wątek. Mam nadzieję, że jutro Rega znajdzie trochę czasu by wstawić opis swoich modyfikacji - ma o czym opowiadać 🙂 i chyba największe doświadczenie w tym temacie na naszym Forum. Zapraszam do dzielenia się swoimi osiągnięciami, ale również do dyskusji i zadawania pytań … Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 15:37 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:37 (edytowany) Nasz szanowny Moderator uważa, ze jestem jakimś fachowcem od odnawiania kolumn. Nic bardziej mylnego. Owszem, kilka par udało mi się uratować od smutnego losu w zakładzie utylizacji, ale te które odnowiłem to zaledwie dla potrzeb własnych. Nie odważyłbym się z moim doświadczeniem (a właściwie bez) odnawiać kolumn dla kogoś. Przy renowacji samych przetworników korzystam z uprzejmości i umiejętności szefa firmy Salto z Wrocławia, pana Sarniaka. Na zdjęciu pierwsze kolumny , które odnowiłem, co prawda bardzo nieudolnie, niezdarnie i amatorsko. Były zdane raczej na utylizację, a teraz grają i co więcej do lampy są bardzo dobrą parą. O stanie ich skrzynek nie będę nawet wspominał. Zużyłem 2 kg szpachli. Przetworniki Vifa i Perlees. Z zewnątrz okleiłem najzwyklejszą okleiną samoprzylepną z Castoramy. Docelowo będzie fornir. Edytowano wczoraj o 15:49 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts