Rafał S Napisano wczoraj o 08:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:25 4 godziny temu, Nowy75 napisał: mnóstwo, zwłaszcza spożywki ląduje potem na śmietnikach I to jest dla mnie większym problemem od faktu, że produkty kupiono w dyskoncie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 08:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:49 Dlatego warto chodzić do sklepu będąc sytym i z listą zakupów. Kupować żywność z głową, lepiej mniej niż za dużo. Wtedy nie trzeba niczego wyrzucać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano wczoraj o 09:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:13 Też wychodzę z założenia, że nawet jak czegoś zabraknie to przeżyję. Kupowanie na zapas albo po prostu aby było się nie sprawdza. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano wczoraj o 10:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:01 Jakies zapasy żywności zawsze watro mieć. Takie nie psujące się np. ryz i puszki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 10:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:14 Wiadomo, mały kilkudniowy zapas suchego prowiantu warto mieć. Chodzi o to żeby nie kupować większych niż potrzebne ilości świeżej żywności o krótkim terminie przydatności, typu mięso, wędliny, owoce. Teraz mamy weekend majowy, więc po nim znowu do śmieci trafią niezjedzone nadwyżki z promocji na grilla itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano wczoraj o 11:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:10 2 godziny temu, Rafał S napisał: I to jest dla mnie większym problemem od faktu, że produkty kupiono w dyskoncie. @Rafał S,dla mnie też. Biedra to tylko miejsce. Ludzie ględzą o wysokich cenach a potem owoce czyjejś pracy plus zmarnowana woda i energia trafiają na smietnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 14 godzin temu, Nowy75 napisał: Co do samego filmiku ,to niezbyt wyrafinowane , udać oburzonego i zwiać. Gdybyśmy odwrócili sytuację Braun by nie uciekł 😁 Jeżeli dla Ciebie, było to udawane oburzenie i ucieczka, to ja nie mam więcej pytań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu @pairtick prawdopodobnie błędnie bierzesz mnie za zwolennika G. Brauna. Pamiętam wywiady z nim sprzed lat,bardzo interesujące. Od tamtej pory, moim zdaniem,niebezpiecznie odjechał w ekstremizm, który niestety,maskuje skutecznie jego zalety. Dla odmiany obejrzałem dziś występ Trzaskowskiego w Toruniu. Te zadufane opowieści o tym, jak leżąc w szpitalu na covid kierował warszawską służbą zdrowia,historia o dziewczynce z tęczowym plecakiem,która miała mu dziękować za poczucie bezpieczeństwa... . Gotowe ckliwe scenariusze na kolejny odcinek "Klanu", przerywane skandowaniem przez szefa klakierów, Rafał, Rafał. Biorąc pod uwagę głównego kontrkandydata być może będę musiał zagłosować na kogoś takiego. Ja nadal mam mnóstwo pytań Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 32 minuty temu, Nowy75 napisał: Ja nadal mam mnóstwo pytań Pozdrawiam A do Nawrockiego nie masz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 4 minuty temu, Dedal napisał: A do Nawrockiego nie masz ? Miałem na myśli pytania do siebie,w stylu: co począć w tych okolicznościach wyborczych. A odpowiadając na Twoje pytanie,nie , nie mam. Wiem, co odpowie ,nim otworzy usta. To kiepsko,jeśli kandydat na głowę państwa nie może zaskoczyć prostaka,jak ja . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Opieranie kampanii na tym co zabierze Trzaskowski , odmiana nazwiska.Tusk przez wszystkie przypadki i co to on nie załatwi czego Andrzej nie załatwił , może zaskoczyć prostaka . Więc myślę że się nie doceniasz 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Dnia 23.04.2025 o 11:57, DiBatonio napisał: Dla rozluźnienia, bo widzę, ze pojawiają się pojedynczy "rycerze" 😁 tych jakby wiecej ...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, Dedal napisał: Opieranie kampanii na tym co zabierze Trzaskowski , odmiana nazwiska.Tusk przez wszystkie przypadki i co to on nie załatwi czego Andrzej nie załatwił , może zaskoczyć prostaka . A ja , z checia dowiem sie co mi zabierze bążur , bo jego mocodawca -folksdojcz ryżyWuj juz mi repetuje w portfelu. Rafi niech scieki sprawdza , bo 18 tego z nimi odpłynie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) 43 minuty temu, desmodronik napisał: tych jakby wiecej .. Gdzie, bo jakoś nie widzę ? 7 minut temu, desmodronik napisał: A ja , z checia dowiem sie co mi zabierze bążur , bo jego mocodawca -folksdojcz ryżyWuj juz mi repetuje w portfelu. Rafi niech scieki sprawdza , bo 18 tego z nimi odpłynie. Zaleciało mi prostactwem Nawrockiego...no cóż, jaki idol, tacy fani... Edytowano 14 godzin temu przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) Zabawne jest to łączenie Trzaskowskiego ze ściekami. i byłony może nawet bardzo zabawne, ale... Ta nieszczęsna oczyszczalnia ścieków została kiepsko zaprojektowana i zbudowana znacznie wcześniej. Za czasów kiedy Prezydentem Warszawy był ś.p. Lech Kaczyński... To on zatwierdził decyzję o jej budowie. Taka sytuacja... Edytowano 11 godzin temu przez michaudio Rozszerzenie treści 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 16 minut temu, michaudio napisał: Za czasów kiedy Prezydentem Warszawy był ś.p. Lech Kaczyński... To on zatwierdził decyzję o jej budowie. To jedno, a drugie przy jej budowie doszło do wielu potknięć inżynieryjnych za które nikt nie odpowiedział, był dokument o jej powstaniu i jakie tam kwiatki miały miejsce. Chamska narracja przerzucania odpowiedzialności na Trzaskowskiego jest co najmniej nie na miejscu, mówiąc grzecznie. Ale co zrobisz, jak przez 8 lat wpajali, że Tusk to samo zło i Trzaskowski to samo zło itd.itp. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Tu Panowie, dyskusja nie jest o tym ,kogo lubimy ,albo nie,i dobrze by było jakby kolega @desmodronik to zrozumiał. To czy ktoś ma rudego szefa partii ,czy knypowatego protektora nie ma większego znaczenia. Ważniejsze jest,co może wyniknąć z poszczególnych wyborów dla kraju. I nie mam tu na myśli pustych w większości obietnic kandydatów,nie mających nic wspólnego z kompetencjami prezydenta Dla rozluźnienia. Dziś czekając na pociąg do roboty trafiłem na wspaniały koncert. Na starych ogródkach działkowych za torami nasze rodzime ptactwo dało prawdziwy popis ! Jaka scena dźwiękowa, przestrzeń,holografia! Dźwięki z lewej,prawej,pojedynczo,kaskadami, jak przy wielkim składzie orkiestrowym😁. Polska 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowany) 5 godzin temu, desmodronik napisał: A ja , z checia dowiem sie co mi zabierze bążur , bo jego mocodawca -folksdojcz ryżyWuj juz mi repetuje w portfelu. Rafi niech scieki sprawdza , bo 18 tego z nimi odpłynie. Nie mam najmnieszych wątpliwości co by wynikło gdy prezydentem został by serwisant AGD którego wspiera niedouczony prawnik . To niestety nie odległa historia ,jaki koń był, przez 10 lat, każdy widzial . Edytowano 9 godzin temu przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Wybory prezydenckie zadecydują o tym jaką Polskę będziemy mieli w najbliższej przyszłości po wyborach parlamentarnych, bo to system naczyń połączonych. Czy będzie to oligarchiczno-mafijna Polska na modłę rosyjską czy wolna dla Wszystkich. System jaki był budowany przez ostatnie lata jest kopią tego co budował i zbudował Putin w Rosji. Sądy, media, parlament, rząd w ręku jednego człowieka plus nagradzanie swoich ogromnymi, budżetowymi pieniędzmi, nielegalnie lub półlegalnie. Teraz jeszcze mamy wybór. Edytowano 8 godzin temu przez Highlander_now 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 godziny temu, Highlander_now napisał: Polska na modłę rosyjską czy wolna dla Wszystkich. Nieco górnolotnie ,jak z wieców Trzaskowskiego,ale idea ok😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu @Nowy75 chodzisz na wiece? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Bodnar oświadczył, że będzie wnioskował do premiera o odwołanie płk. Andrzeja Pecki ze stanowiska dyrektora generalnego Służby Więziennej. Powód? Bo pracownik SW zamordował w Krakowie lekarza. Zamiast rządzenia, spazmy i reagowanie pod publiczkę. Idealny melanż skrajnego populizmu i głupoty. Sprowadzanie polityki do absurdalnego teatrzyku. Granie emocjami za pomocą kozłów ofiarnych. Gangsterka i niszczenie życia innym, w imię krótkotrwałych zysków PRowych. Ja na prawdę nie mam na kogo głosować… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Gdyby spoleczenstwo, czy raczej jego czesc tego nie kupowalo, nie bylo by teatrzyków. Jednak część ludzi jest, ciemna i nie potrafi myśleć. Więc politycy, czy raczej hieny-aktorzy, daja im przedstawienie i już mają kilka głosów więcej. Ja pierd..., szefa do dymisji, bo pracownik kogoś zabił. 2025 rok. A wydawaloby się cywilizacja, powinna z czasem się rozwijać, nabierać madrosci a nie głupieć. Ale to nie tylko w Polsce, tacy mądrzy, bogobojni, zainteresowani niczym innym jak dobrem społeczeństwa, albo rządzą, albo chcą rządzić. Wyborcy powinni samych siebie zapytać, która częścią społeczeństwa ci politycy są zainteresowani. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 32 minuty temu, Amarok napisał: @Nowy75 chodzisz na wiece? 😉 Moja pani lubi jak przy domowych czynnościach przygrywa jej tv z kanałów informacyjnych, siłą rzeczy i ja jestem w polu rażenia telewizora, więc uczestniczę w różnych wydarzeniach życia politycznego. Nawet jak nieszczególnie chcę 😁 @MarcKrawczyk ja bym poszedł wyżej,szef MSW,premier?😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 16 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Powód? Bo pracownik SW zamordował w Krakowie lekarza. Nie powód, tylko pretekst. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts