Skocz do zawartości

Co z tą Polską?

RoRo

Recommended Posts

A jakie to cechy nabyte maja osoby ciemnoskore? Panowie ewolucja to proces bardzo dlugi, i nie sadze by omawiany temat, czyli traumy z przeszlosci osob pochodzenia afrykanskiego, sprzedanych bialym przez ich wlasnych ziomkow - cos o czym tutaj nikt nie wspomnial - do tej kategorii pasowal.

Co do niewolnictwa, nie tylko oni byle zniewalani i wykorzystywani . Czy czytaliscie ile bialych , bylo w niewoli panstw muzulmanskich? Dlaczego biali nie maja traumy w DNA? Tylko rozwijaja sie i maja lepiej od ciemnoskorych w np. USA ale i od tych w Afryce? Przeciez oni tam nie byli przez " nas" zniewoleni.

9 minut temu, Grzesiek202 napisał:

jeśli Ty nie traktujesz Leopolda II

Cała Europa opłakiwała śmierć królowej Elżbiety , Afryka wręcz przeciwnie.

12 minut temu, Grzesiek202 napisał:

Jeden z większych to wojna tuż obok. I jeśli ktoś nie potrafi teraz jednoznacznie potępić agresora i w jakiś sposób spróbować zrozumieć powagi sytuacji, to chciałbym zapytać: dlaczego?

Potępiamy wszyscy. Ostatnio dziennikarz wyraził opinię , że to nie wyobrażalne , że w XXI wieku w Europie , człowiek strzela, do człowieka. Napada na sąsiada , że dochodzi do ludobójstwa. Prof. Lewicki stwierdził , a co takiego zmieniło się w naturze człowieka akurat w XXI wieku ? 

Temat "kto po kim płacze" już u nas przerabialiśmy. To jest zawsze czyjś punkt widzenia.

30 minut temu, tomek4446 napisał:

a co takiego zmieniło się w naturze człowieka akurat w XXI wieku ? 

No akurat wygląda na to, że w naturze europejskich krajów kolonizujacych, zmieniło się całkiem sporo. Chyba nie zaprzeczysz faktowi ich ogromnej "gościnności" w XXI wieku? Czyżby jakieś próby rehabilitacji? 

Edytowano przez Grzesiek202
edycja: tylko literówki

Nie. Niewiele się zmieniło. Chodzi o tanią siłę roboczą i pieniądze. Też bardzo chetnie Ukraincow przyjmowalismy.

Artur tak pieprzysz, ze oczy bolą. A rdzenni mieszkancy Ameryki, Aborygeni to tez w/g Ciebie podludzie?

A moze biali po prostu nie dopuszczaja do koryta innych lub takie stereotypy ktorych caly czas uzywasz caly czas komplikują sytuację.

Źle im bylo w Afryce, Australii, Ameryce? A moze obecna sytuacja jest poklosiem " szerzenia kultury białych"?.

Dotyczy to też chrzescijanstwa. Punkt widzenia zalezy od siedzenia 

(pomyłka - nie ten post, nie piszę więcej z komórki)

9 minut temu, audiowit napisał:

Chodzi o tanią siłę roboczą i pieniądze. Też bardzo chetnie Ukraincow przyjmowalismy.

Ja jednak twierdzę, że już nie wszędzie chodzi o tę siłę roboczą. W zachodniej Europie, moim zdaniem już nie tylko o to chodzi. W Polsce układ jest jednak prostszy: "przyjedź, pracuj, będzie Ci lepiej niż tam skąd uciekasz".

15 minut temu, audiowit napisał:

Nie. Niewiele się zmieniło. Chodzi o tanią siłę roboczą i pieniądze. Też bardzo chetnie Ukraincow przyjmowalismy.

Artur tak pieprzysz, ze oczy bolą. A rdzenni mieszkancy Ameryki, Aborygeni to tez w/g Ciebie podludzie?

A moze biali po prostu nie dopuszczaja do koryta innych lub takie stereotypy ktorych caly czas uzywasz caly czas komplikują sytuację.

Źle im bylo w Afryce, Australii, Ameryce? A moze obecna sytuacja jest poklosiem " szerzenia kultury białych"?.

Dotyczy to też chrzescijanstwa. Punkt widzenia zalezy od siedzenia 

To nie czytaj.

Pokaz w ktorym miejscu okreslilem kogokolwiek jako podludz? Mozesz pokazac, nie , to nie pier...

Gdzie sa ci biali w Afryce?

Poczytaj co pisze. Napisalem ze Afryka juz dawno powinna sie od wplywow uwolnic i rozwinac.

Nigdzie nie napisalem ze biali sa rasa ktora powinna innymi kierowac.

Duzo zlego sie na swiecie stalo, wiele tego z reki bialych ale nie tylko.

Edytowano przez Artur Brol

Ty jestes Grzesiek, a mowie do Artura :).

Ale jesli chodzi o zadane przez Ciebie pytanie to nic się nie zmieniło. Emigracja zarobkowa pozwala na to, ze ktos zza granicy wykonuje pracę, ktorej nie chce tubylec. Np dlatego Polacy sprzatają, zajmuja się starszymi czy robia na zmywaku. Robia to najczęściej za stawke ponizej sredniej. 

Nie podciagalbym obecnej migracji pod wielkie serce kolonizatorow. To tez forma wyzysku.

w Anglii trudno zeby jakiś Polak wyskoczył na jakis poziom powyzej robotnika, na Islandii licza sie tylko swoi, u Niemcow trochę latwiej ale tu często wchodza w grę wspólne interesy.

Artur, nie licz na to ze te obrzydliwe posty zostaną bez echa. Ty tez jesli mnie pamiec nie myli jestes emigrantem?....

7 minut temu, Artur Brol napisał:

To nie czytaj.

Pokaz w ktorym miejscu okreslilem kogokolwiek jako podludz? Mozesz pokazac, nie , to nie pier...

Gdzie sa ci biali w Afryce?

Poczytaj co pisze. Napisalem ze Afryka juz dawno powinna sie od wplywow uwolnic i rozwinac.

Nigdzie nie napisalem ze biali sa rasa ktora powinna innymi kierowac.

Duzo zlego sie na swiecie stalo, wiele tego z reki bialych ale nie tylko.

Nie napisałes podludzie ale z kazdego Twojego posta to wynika.

Piszesz, ze nie ma bialych? :) masz troche racji bo coraz wiecej tam Chinczykow.

Oj Artur, widzę ze nie tylko nie wiesz co to grafen i grafit ale i wiele spraw jest Ci obca.

TO ZE DLA CIEBIE COS WYNIKA, NIE ZNACZY ZE TAK JEST.

CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM 

Serio ,brakuje Ci argumentow wiec przypominasz ze nie wiem co grafen czy grafit? Gdzie pisze ze musze wiedziec?😁

Wyluzuj co. Jakim cudem jestes wyrocznia, i co powiesz to prawda lub fakt. Nie rozsmieszaj mnie co.

Czekam wciaz na przyklady tego co napisalem obrzydliwego. 

O cos mnie oskarzasz to udowodnij.

33 minuty temu, audiowit napisał:

Nie podciagalbym obecnej migracji pod wielkie serce kolonizatorow. To tez forma wyzysku.

Wielkie co? Też w to nie wierzę, dlatego napisałem "gościnność". Ale problem jest już bardziej złożony. Pierwsze zasymilowane pokolenia Turków w Niemczech, przybyszy z Polski, czy z Bałkanów w Szwecji, czarnoskórych we Francji, nie myślały tak, jak to robią ich potomkowie. Ale to już temat na inny wątek.

1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

Jeden z większych to wojna tuż obok. I jeśli ktoś nie potrafi teraz jednoznacznie potępić agresora i w jakiś sposób spróbować zrozumieć powagi sytuacji, to chciałbym zapytać: dlaczego?

Choćby dlatego:

https://pracownia4.wordpress.com/2014/05/07/masakra-na-ukrainie-jak-bandyci-mordowali-mieszkancow-odessy-w-domu-zwiazkow-zawodowych/

Chcesz więcej?

Ostrzegam. Nie da się odzobaczyć.

Może jeszcze to:

https://youtu.be/lwkup-mWSas?si=yzuJ6I_WIMh5KJII

Wątek dla mnie nowy. Na pewno do sprawdzenia, choć pewnie i tak nie zajmie to tyle czasu, ile sprawdzenie faktu, co się stało trzy lata temu, albo 86 lat temu. Albo już po wojnie, który to okres wielu Niemców traktuje jako czas prześladowań przez Polakow (sic!). Historia jest skomplikowana i najczęściej niesprawiedliwa. A dobro i zło? Czy Twoim zdaniem też nosi te symptomy?

24 minuty temu, nowy78 napisał:

Ostrzegam. Nie da się odzobaczyć.

Przepraszam, że taki poziom. Widziałeś trupy z Krematorska? Które lepsze? 

3 godziny temu, Artur Brol napisał:

Przeciez pracowali dla bialych, nic im nie zostalo w glowach?

Ani w DNA? 🤔 

Brak ojca w domu, jest winien wyskokiej liczbie kryminalistow wsrod ciemnoskorych Amerykanow. Nie zmiana w DNA.

Brak ojca, bo ojciec siedzi? To może jednak DNA - z tym że afrykańskie *patrz Musk.

13 minut temu, Grzesiek202 napisał:

Widziałeś trupy z Krematorska? Które lepsze?

Trupów niestety widziałem sporo (jak również innych okropności nagrywanych przez ukraińskie ochotnicze bataliony), bo w pewnym momencie mocno się tematem zainteresowałem (dokładnie po sensacjach z Buczy - no kupy się to w ogóle nie trzymało). Ja uważam, że Kramatorsk to także robota Ukrainy.

A nawet na logikę: gdzie toczą się walki (abstrahując od wspomnianej Buczy)? Dla kogo ludność z tamtych terenów to podludzie?

Ja bym zakazal produkcji rzeczy totalnie zbednych 

Kontrola kazdego z galezi przemyslu, np, nadprodukcja ubran

I jakie, w związku z tym, przewidujesz bezrobocie?

Wiele lat temu, oglądałem reportaż BBC na Planete. O tym jak i dlaczego bawełna wyparła konopie w przemyśle odzieżowym. Dlaczego z konopi zrobiono demona? Bo kto by kupował bawełniane jeansy, jeżeli konopne wytrzymałyby 15 lat.

3 godziny temu, tomek4446 napisał:

Bez obaw , zawiasy pozwalają tylko na 90 st. , do wanny jest jeszcze 10 cm. A w ogóle to podziwiam pamięć i inwencję w znajdowaniu materiałów :) 

Ja mam galopującą sklerozę, której potwierdzeniem jest, że fotkę zapisałem ale nie zapytałem. A teraz jak znalazł 😉 

Te zawiasy mają jakiś oporopowrotnik? Bo równie dobrze, to może się wykruszyć na zawiasach. Z ciekawości pytam, no offense.

9 minut temu, Grzesiek202 napisał:

No na przykład we Lwowie zginęło kilkadziesiąt osób w wyniku rakietowych ataków. No chyba, że w to też nie wierzysz?  Ale ten cały Lwów to całkiem niedaleko jest. Można tam podróżować nawet teraz.

Oczywiście, że na zaczepki Ukrainy choćby na terytorium Rosji, Rosja wiele razy odpowiadała odwetem, niszczcząc np infrastrukturę krytyczną. Czego można się spodziewać, gdy się osiłkowi matkę obraża? Nie, żebym popierał, ale mimo wszystko mnie to nie dziwi. 

Wobec powyższego komentarza, ja już wyczerpałem swoje argumenty. Życzę Ci spokojnej nocy. A sobie, aby jednak ta matuszka rassija nigdy do nas nie przyszła.

18 minut temu, nowy78 napisał:

Nie, żebym popierał, ale mimo wszystko mnie to nie dziwi. 

P.S. Mnie też dziwi, że kiedyś chłopak  na przystanku dostał w gębę, bo nie miał poczęstować szlugiem dresa. Nie żebym popierał.

Wracając jeszcze do wojny za naszą granicą to powiem Wam, że aktualnie straciłem już totalnie pojęcie kto jest "tym złym". I nie zapowiada się, żeby to się zmieniło. Po prostu nie jestem w stanie w żaden sposób zweryfikować wiedzy i faktów.

4 godziny temu, tomek4446 napisał:

Nawet nie wiesz jak trudno taki kibel znaleźć. Ten kibel to był dla Urzędu Skarbowego. Wchodzą , patrzą i współczują. Od razu widać , że bida , aż piszczy :) 

Zdaję sobie sprawę, że nie jest to temat o ekskluzywnych toaletach, ale w rzeczywistości, ta u Tomasza wygląda tak jak poniżej. Odwiedziłem go po tym całym remoncie. I żeby "skorzystać" to cóż... trzeba było uiścić opłatę. A od razu mówię, że tanio nie jest. Taka już gościnność tego Pana ;)

IMG_4709.jpg

Edytowano przez lpomis