pairtick Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 1 godzinę temu, michalsti napisał: @nietoperz420jak idą poszukiwania? Miałem dzisiaj okazję posłuchać fyne 704 i f12 w zestawie z elektroniką BAT, która ogarniam do siebie. W skrócie między głośnikami jest przepaść, której się nie spodziewałem. Inny poziom detali, pełne pasmo pięknie przekazywane przez f12, gdzie 704 nawet nie ma podejścia. https://www.hificorner.co.uk/shop/?orderby=price-desc&paged=1&yith_wcan=1&yith_product_brand=tannoy Jak już jesteś na tym poziomie cen, to warto posłuchać Tannoya. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalsti Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) 46 minut temu, pairtick napisał: https://www.hificorner.co.uk/shop/?orderby=price-desc&paged=1&yith_wcan=1&yith_product_brand=tannoy Jak już jesteś na tym poziomie cen, to warto posłuchać Tannoya. 704 sprawdzalem z ciekawosci, F12 to imo genialne kolumny i dobrze je znam - stad taki wybor pod odsluch elektroniki BAT'a. Kolumn mam juz w tej chwili za duzo, zaczelo sie juz przesuwanie/przelaczanie i widze pewna irytacje w domu z tego powodu, wiec przynajmniej na ta chwile nie szukam niczego nowego. Tannoy jest dla mnie za specyficzny z wygladu, wiec nie zdecydowalbym sie, mimo ze wierze, ze gra pieknie. 2 godziny temu, Chmarski napisał: Jeszcze te białe Quadral Platinum+ Nine trzeba było sprawdzić. Tylko one chyba jeszcze nie do końca wygrzane są. były, widzialem upchniete przy salce odsluchowej bede jeszcze raz w przyszlym tygodniu, zapytam o nie i chetnie poslucham. Titany niestety sie sprzedaly. Edytowano 13 lutego przez michalsti Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bylas Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Tannoy faktycznie ma bardzo charakterystyczny design – albo się go kocha, albo zupełnie odrzuca, więc rozumiem Twoje podejście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 14 lutego Autor Udostępnij Napisano 14 lutego Dnia 13.02.2025 o 12:49, michalsti napisał: @nietoperz420jak idą poszukiwania? Miałem dzisiaj okazję posłuchać fyne 704 i f12 w zestawie z elektroniką BAT, która ogarniam do siebie. W skrócie między głośnikami jest przepaść, której się nie spodziewałem. Inny poziom detali, pełne pasmo pięknie przekazywane przez f12, gdzie 704 nawet nie ma podejścia. Cześć troche zwoliłem zakupiłem narazie sobie stremerka Dmp a6 ME gen 2 gdzie miałeś okazje sluchać tych kolumn wyglądają na olbrzymie z miłą chęcią bym je przesłuchał Dnia 13.02.2025 o 14:19, pairtick napisał: https://www.hificorner.co.uk/shop/?orderby=price-desc&paged=1&yith_wcan=1&yith_product_brand=tannoy Jak już jesteś na tym poziomie cen, to warto posłuchać Tannoya. dla mnie tak samo wyglądowo odrazu odpadają za to ten F12 ciekawy wygląd maja ciekawi mnie jak ten głośnik jeden to tam ogarnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 32 minuty temu, nietoperz420 napisał: dla mnie tak samo wyglądowo odrazu odpadają za to ten F12 ciekawy wygląd maja ciekawi mnie jak ten głośnik jeden to tam ogarnia https://www.carousell.sg/p/tannoy-kensington-gr-281418749/photos/ Bo te fotki w sklepie takie sobie. Tu są dobre zdjęcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 1 godzinę temu, nietoperz420 napisał: gdzie miałeś okazje sluchać tych kolumn Na Temat Audio w Warszawie. Wspominałem byś tu wizytę zaplanował w ramach tripa po kolumny 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Tylko oni je będą mieć jesli w ogole. Podobny design wyższych modeli mozna teraz znaleść w Fyne (Ci sami projektanci) https://www.fyneaudio.com/fyne-vintage/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokownik Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Fajny wątek, coś mi on przypomina... Daj znać co wybierzesz, bo jak u mnie wszystko pójdzie OK, to za rok będę sprzedawał obecne kolumny grające z MA 8950 i kupował coś nowego. Być może przetrzesz kolego @nietoperz420 drogę. Udanych wyborów. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 15 lutego Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2 minuty temu, Rokownik napisał: Fajny wątek, coś mi on przypomina... Daj znać co wybierzesz, bo jak u mnie wszystko pójdzie OK, to za rok będę sprzedawał obecne kolumny grające z MA 8950 i kupował coś nowego. Być może przetrzesz kolego @nietoperz420 drogę. Udanych wyborów. Pozdrawiam. Ogólnie ciężki temat. Wyborem kolumn dużo jeżdżenia zastanawiania się i słuchania , dużo też rozczarowań jak i zachwytu , nie spodziewałem się że aż takie różnice będą , trochę drażni mnie że muszę słuchać narazie tego maka na klipschach ale no lepiej na spokojnie wybrać kolumny niż później żałować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokownik Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Zdecydowanie warto słuchać chłopaków bo dobrze Ci podpowiadają. Słuchałem Focali z McIntoshem i to model Aria (bo innych w Łodzi na tamten czas nie mieli) i zdecydowanie również polecam tą drogę. Przy tym budżecie Sopra 2 lub 3. Zupełnie nieoczywistym kierunkiem są również Klipsche...ale nie z tej serii co masz. Posłuchaj Forte lub Cornwalli. Dużo amerykańców słucha takich zestawów tj. MAK + Forte/Cornwall. Ja słuchałem Forte i urzekły mnie swoją neutralnością oraz lekkością grania. Do rocka jak znalazł. I ostatnia podpowiedź, polskie manufaktury. YB Audio na przykład, robią rewelacyjne kolumny, no ale.... brak możliwości odsłuchu, zamawiasz w ciemno.... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Cornwalli słuchałem i z Makiem i z lampą, świetne zestawienie, wyjątkowo bezpośredni i żywy dźwięk. Forte w bezpośrednim porównaniu też były bardzo ok, podobne brzmienie, ale jednak Cornwalle jak dla mni miały jeszcze więcej tego koncertowego przekazu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts