Artur Brol Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Sam mam tego CXC. Bardzo dobry, poradził sobie z kilka razy droższymi odtwarzaczami cd. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 godziny temu, Masato napisał: Myślisz, że Denon 1600/1700 mógłby się zgrać z heglem h95? Jest jakaś alternatywa dla takiego denona w podobnych pieniądzach? Kwestia gustu, ale moim zdaniem trudno źle zestawic wzmak z CD 2 1 Odpisz, cytując
Masato Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 7 godzin temu, pavello napisał: W H95 masz DAC'a - rozważałeś kupno samego transportu i skorzystanie z wbudowanego przetwonika ? Powiem szczerze, że heglowy dac nie jest zły, ale testowałem go z TV po optyku jak i lumina po bnc - coax i niby jest spora dynamika, wszystko jest jak powinno być, ale po dłuższym odsłuchu lekko mi dzwoni w uszach, takie jasne, zimne odczucie. Ciężko to opisać. Z samego lumina po RCA nie ma takiej przypadłości. Także, z CD chciałbym korzystać też po wyjściach RCA, ewentualnie sprawdzę jak to będzie grało po coaxie/optyku do dac Hegla. Patrząc na cenę do 3 tys za używkę Denona 1600 to raczej transport będzie w podobnej kasie, a ograniczam się tylko do transportu. Wolę mieć pełnoprawny CD. Jakby transport kosztował 1000zl to co innego. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 7 godzin temu, Artur Brol napisał: Jesli tylko transport cd by interesował, to polecam Cambridge CXC v2. CXC nie odtwarza SACD, zaś Denon DCD-1700 je odtwarza (i taki jest też tytuł tego wątku). Pozdrawiam Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Co to, nie można zaproponować czegoś, w przypadku gdyby kolega znienil zdanie? Również pozdrawiam. Odpisz, cytując
fp74 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 30 minut temu, RoRo napisał: CXC nie odtwarza SACD, zaś Denon DCD-1700 je odtwarza (i taki jest też tytuł tego wątku). Pozdrawiam Też tak to zrozumiałem, że kolega szuka jednak opcji z sacd. W cenie 4-5k (a za używkę odpowiednio taniej) dostaje odtwarzacz cd/sacd (te co wymieniałem wcześniej) i nic więcej nie da się tu ugrać, bo potem jest przeskok aż o 100% i tam masz już Denona 3000, Marantza, Technicsa... Ale to już inny pieniądz 😉. A w tej samej cenie (4-5k) i tak nie dostaniesz nie wiadomo jakiego cdka. To już lepiej mieć opcję na sacd. No ale to już zależy czego, kto slucha...😃 Edytowano 6 godzin temu przez fp74 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-cds-2000-odtwarzacz-sacd-cd-wymieniony-laser-CID99-ID12Ayfb.html Brać póki jeszcze jest 1 Odpisz, cytując
Masato Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, fp74 napisał: Też tak to zrozumiałem, że kolega szuka jednak opcji z sacd. W cenie 4-5k (a za używkę odpowiednio taniej) dostaje odtwarzacz cd/sacd (te co wymieniałem wcześniej) i nic więcej nie da się tu ugrać, bo potem jest przeskok aż o 100% i tam masz już Denona 3000, Marantza, Technicsa... Ale to już inny pieniądz 😉. A w tej samej cenie (4-5k) i tak nie dostaniesz nie wiadomo jakiego cdka. To już lepiej mieć opcję na sacd. No ale to już zależy czego, kto slucha...😃 Jestem ciekawy ile wytrzymuje napęd w dcd 1600? Naprawiał ktoś z Was? Jak już mam coś kupić to wolałbym z sacd. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Masato napisał: Powiem szczerze, że heglowy dac nie jest zły, Dobry też nie jest 😉 32 minuty temu, Masato napisał: Jak już mam coś kupić to wolałbym z sacd. A dużo masz tych płyt SACD? Odpisz, cytując
Masato Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 30 minut temu, DiBatonio napisał: Dobry też nie jest 😉 A dużo masz tych płyt SACD? Obecnie nie mam sacd, ale mój kolega ma sporo płyt, coś tam mi zawsze podrzuci. Mam to szczęście, że nie muszę kupować. Jeśli chodzi o dać Hegla to raczej jest lepszy niż te śmieci pakowane np do Unison triode 25. Tam to dac był tragiczny, podobnie jak ten wzmacniacz. Miałem kiedyś Qutesta z sboosterem, Myteka Brooklyn dac +, Denafrips Ares 12 th-1, mam Mojo 2(kiepski jako dac). Nie miałem dużo Dac, ale jakieś małe porównanie między gorszym, a lepszym mam. Nie szukam dac w tym momencie. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 20 minut temu, Masato napisał: Miałem kiedyś Qutesta z sboosterem, Myteka Brooklyn dac +, Denafrips Ares 12 th-1, mam Mojo 2(kiepski jako dac). Nie miałem dużo Dac, ale jakieś małe porównanie między gorszym, a lepszym mam. Nie szukam dac w tym momencie. To pewnie wiesz, że każdy rozsądny zewnętrzny DAC będzie lepszy niż ten zaimplementowany we wzmacniaczu H95, zresztą w H 190 też słabiutko wypada. 1 Odpisz, cytując
Masato Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 58 minut temu, DiBatonio napisał: To pewnie wiesz, że każdy rozsądny zewnętrzny DAC będzie lepszy niż ten zaimplementowany we wzmacniaczu H95, zresztą w H 190 też słabiutko wypada. Tak, dlatego nie korzystam z daca w heglu. Odpisz, cytując
Recommended Posts