Michał Piekaj Napisano wczoraj o 16:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:40 Witam serdecznie, Kupiłem ostatnio Pylon diamond 18. Ogólnie stan kolumn wzorowy. Żadnych rys czy uszkodzeń Ale zauważyłem na membranie takie ciemniejsze przebarwienia. Patrzyłem z każdej strony i nie jest To pęknięcie Ale boję się że To może być początek końca głośnika. Ktoś więc co jest grane?. Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano wczoraj o 18:56 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:56 Wygląda jakby przy klejeniu zawieszenia ktoś za daleko poleciał z klejem. Wytarł byle jak stąd ciemniejszy kolor. Reklamacja. W tych kolumnach tak wkręty wystają? Przecież to dyfrakcja murowana. To by trzeba też zareklamować jaki produkt wadliwy 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 19:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:25 (edytowany) Od pęknięcia gumy do ,,końca głośnika,, daleka droga. Można zwyczajnie wymienić gumę z zawieszenia i po sprawie. JEDNAKŻE jeśli głosniki w kolumnach są nowe to reklamowałbym. A z drugiej strony kiedyś membranę naklejało się na gumę, a teraz gumę na membranę. Łatwiej , wygodniej i .... niekoniecznie bardziej estetycznie. Nawiasem mówiąc ..... a co tam będę mówił. Znowu ktoś powie, że tylko wintage zachwalam. Chyba jednak nie bez powodu. Dla porównania - stan zawieszenia głośnika sprzed ...pół wieku Edytowano wczoraj o 19:34 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) Tylko nie daj się spławić, reklamuj do skutku, widać, iż nie poszło komuś przy produkcji, masz defekt tylko na jednej kolumnie ? @RegaCo to za monitorek? 😛 Edytowano 23 godziny temu przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu @S!N! to pełnoprawna kolumna trzydrożna. JBL L86. MonitorEK (Menuet) to stoi na niej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu @RegaTak podejrzewałem jbla, charakterystyczny biały przetwornik, nie miałem okazji słuchać tego modelu i nie ukrywam, że jest na liście 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) @S!N!Miałem (również na testach) również inne . M.in L100. Nie wszystkie mają ten biały przetwornik. Np L36 . Natomiast wszystkie grają ok, choć nie wszystkie dźwiękiem , który mnie satysfakcjonuje. Nie zauważyłem, aby w którychś coś działo się z zawieszeniami. No, ale to temat o Pylon. Sorry za OT. Edytowano 11 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts