Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Bądź jak master używaj masteringu 😆

Ja niestety jestem starym dziadem i właśnie się już zaadaptowałem słuchowo do nowych/starych brzmień i mi pasują jak złoto ehhh oby jak najdłużej 😆

Edytowano przez Wing0
Napisano (edytowany)

Te filtry to pod publiczkę.

Ja wierzę w Bucharda. Fabryczne nastawy jakie proponuje są bardzo dobre.

Poszperalem troche w sieci. Nie mylilem sie charakterystyka rowna jak stoł. Profeska. Dzieki temu wygrali tymi A10. 

Kolumny dla melomana z niewielkim lub srednim pomieszczeniem. Bardzo uniwersalne dźwiekowo i ergonomiczne. Do długich odsluchow. Mogą grac w tle, mozna je sluchać w skupieniu. Brak niedociagnieć i drazniacych znieksztalceń uspokaja mózg. Ogromnym plusem jest brak efekciarstwa. Z nimi nie da sie wpaść w tą pulapkę.

Naszla mnie taka jeszcze mysl. W Eve audio lepsze wysokie tony. Ale balans juz lepszy w Buchard.

Edytowano przez audiowit
Napisano
8 minut temu, audiowit napisał:

Naszla mnie taka jeszcze mysl. W Eve audio lepsze wysokie tony. Ale balans juz lepszy w Buchard.

To raczej nie dziwne, w Eve siedzi dobry wysokotonowiec. 

Z tego co czytałem po upgreadzie bloku zasilającego mają myśleć nad poprawą wysokotonowce ale to raczej kwestia roku. Ciekawe też jakie to koszta będą. Buchardt robi podmiany elementów jak chociażby HUB jak nowsza wersja wychodzi. 

Napisano (edytowany)

Adam, to nie dla Ciebie kolumny.

Tu srednica jest jeszcze mniej efektowna niz w Kudos.

Są chyba dostepne. Nawet mozesz zamiast Huba dokupic Primare. Podobno wyzszy level.

Michal, jak wsadzają przetwornik niski za 2 czy 2.2kzl to mogliby taki za podobną kwote na gorę wstawić. Myslę, ze tu chodzi o zszycie. Gustuja w falowodach i malych membranach. Pewnie komputer podpowiada.

Czyli nastepna wersja Anniversary 15 z 40kzł ;)

Edytowano przez audiowit
Napisano

O Primare czytałem sporo i podpytywalem na FB na grupie właścicieli, nikt nie polecał przesiadki z Huba na wyższe modele czy na nowszego HUB po kwestie dźwiękowe jedynie jeśli złącza lub soft do np wielokanałówki potrzebny.

Jedyne co jak zwykle pisywali o zmianie zasilacza, ale to już dla mnie dość dyskusyjne przy przesyłaniu sygnału zdalnie. 

Napisano

A czy wyłaczaleś monitory z tylu? One nie przechodza w standby?

Szkoda, ze nie probowales po xlr. Jednak z dobrym pre jest rożnica. Wydaje mi sie, ze lepsza dynamika, transjenty, otwartość. To jeszcze sprawdzę. Narazie glównie interesuje mnie sam monitor. Do pierdółek jeszcze dojdę. 

Napisano

Nie wiem czy przechodzą w standby nie dopytywałem mogę temat wybadać. Początkowo gasiłem potem już były ciągle pod prądem. 

Po XLR chwilę grały z Exogalem ale to wiadomo cyfra ;)

Nie widziałem u mnie sensu po XLR iść obecnie jak wiesz DSP działa tylko na zdalnym, ma się to zmienić. 

Napisano (edytowany)
Dnia 17.05.2025 o 17:42, audiowit napisał:

Uwielbiam zapach palonego Purifi o poranku

przesadzili z podbiciem dołu, ale można się tego było domyśleć patrząc po "osiągach"

praw fizyki nie oszukasz - jeżeli ma być tyle dołu i tak nisko, musi to być kosztem maksymalnej głośności i sporych znieszktałceń, a i prawdopodobnie również kosztem żywotności głośniczków

i jeszcze jedno - nie wiem czy nie miałem wrażenia że z hypexem membrany mi znacznie więcej latały niż z innymi wzmacniaczami w ówczesnych kolumnach. z kolei proximy przy sugdenie i sporej głośności  nie ruszają się więcej u mnie niż 1 -2 mm - właściwie bardziej drżą...

Edytowano przez marcinmarcin