DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Tak naprawdę to jedyne co mi przychodzi do głowy, to skrót od Kodeksu Karnego. Nie, od Kościoła Katolickiego. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Nie, od Kościoła Katolickiego. A nie można tak było od razu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) 19 minut temu, tomek4446 napisał: A nie można tak było od razu. Tomku skrót od kodeksu karnego to k.k. Zatem myślałem, że ten KK skojarzysz 😉 Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu O ile pamiętam, to chyba powinno być KrK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Rega napisał: O ile pamiętam, to chyba powinno być KrK. To wpisz w google KrK zobaczysz , czy to Kościół Katolicki 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu KRK - o to Ci chodziło? Różnica jednej małej litery. Nie ważne. No, ale dość mocno zboczyliśmy z tematu. Przepraszam za OT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Rega napisał: KRK - o to Ci chodziło? Różnica jednej małej litery. Nie ważne. No, ale dość mocno zboczyliśmy z tematu. Przepraszam za OT. Nie Romku, KrK to nie jest skrót od tego. Myślałem, że to oczywiste. 😉 Może inaczej pomogę rozwiać wątpliwości. https://polszczyzna.pl/skrot-kk-co-to-znaczy/ P.S. To prawda temat zboczył od momentu kiedy dzisiaj nagle "olśniło" Wojtusia i się uczepił jednego zdania, chociaż wcześniej pisał po tym co napisałem i jakoś mu ono nie przeszkadzało. Oczywiście, to znowuż będzie tylko moja wina, a jakże 😉 Coż, przywykłem ... P.S.2 Podejrzewam, że c.d.n. co zrobisz, jak nic nie zrobisz ? Pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Bo tak jakoś twierdziłeś, że nigdy nie rozmawialiśmy o konkretnych wtyczkach do kabelków. Raczwj ty o tym mowiles, a to roznica 🤭 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: To wy jesteście kolegami czy nie🥴? Raczej znajomymi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Akurat ja nie twierdzę, że sufit jest najwazniejsza powierzchnią, gdyż np u mnie, w malym pomieszczeniu, jego odleglość od źrudła dźwieku jest wieksza niż kazda inna powierzchnia ( nie liczac oczywiscie sciany za słuchaczem) Czyli do sufitu dociera stosunkowo mniej odbic pierwszych ( pamietamy o kierunkowosci fal wysokich i srednich) niz do innych powierzchni. Ale warto tez rozproszyc odbicia wtórne. Lepsza czytelnosć i lokalizacja. Natomiast, moze i sprawia nieco klopotu z montazem ustroi, ale mozemy na nim umiescić ustroje, gdzie chcemy. No i jesli nie jest zagospodarowany, to będzie dużą powierzchnią twardą, płaską. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 8 minut temu, audiowit napisał: Czyli do sufitu dociera stosunkowo mniej odbic pierwszych ( pamietamy o kierunkowosci fal wysokich i srednich) niz do innych powierzchni. Raczej tyle samo co do podłogi i ścian bocznych, mniej niż do ściany za słuchaczem i więcej niż do ściany za kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 15 minut temu, audiowit napisał: Akurat ja nie twierdzę, że sufit jest najwazniejsza powierzchnią, gdyż np u mnie, w malym pomieszczeniu, jego odleglość od źrudła dźwieku jest wieksza niż kazda inna powierzchnia To dobrze, gorzej jakby byla taka sama od każdej powierzchni. Sufit jest zazwyczaj gołą płaską powierzchnią, po bokach i z tyłu zawsze coś stoi, a to meble, fotele, czy inne kanapy. Ba, ja mam tylko 2,5m wysokości stąd taki kompromis, że użyłem Omnibounce Nyquista, gdybym miał wyżej, tak jak np. mikelas76 to wstawiłbym tam skyline ze słupeczkami. Ale nie dało rady, bo mogłyby być już dawno utrącone 😁 15 minut temu, audiowit napisał: No i jesli nie jest zagospodarowany, to będzie dużą powierzchnią twardą, płaską. Czyli nie najlepiej. W wątku Bartka ten temat też był poruszany. Edytowano 4 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu -weź pod uwagę kierunkowość kolumn. -u mnie wysokość kolumny 1m, sufit wys 2.65 -ściany boczne około 60cm -sciana za kolumnami 170cm Na sufit niewiele pada bezposrednio. Moze niskie i część srednioniskich. 5 minut temu, DiBatonio napisał: Czyli nie najlepiej. W wątku Bartka ten temat też był poruszany. No nawet fatalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, audiowit napisał: -weź pod uwagę kierunkowość kolumn. Wziąłem. Przemyśl to co napisałeś jeszcze raz na spokojnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Na spokojnie myślę juz o tym od kilku lat. Dlatego takie ustawienie i takie wnioski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, audiowit napisał: weź pod uwagę kierunkowość kolumn. Witek, weź pod uwagę mody osiowe pomieszczenia wystepujace między płaskimi powierzchniami, nie wiem, czy dobrze pamietam. A sufit/podłoga takimi powierzchniami właśnie są, inne zazwyczaj zagospodarowane meblami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Oczywiscie, że biorę pod uwagę. Nawet je troszkę wykozystuję na swoją korzyść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) 24 minuty temu, audiowit napisał: Na spokojnie myślę juz o tym od kilku lat. Dlatego takie ustawienie i takie wnioski. Do ustawienia się nie odnoszę, tylko do Twojego zdania, że na sufit pada najmniej. Zerknij na poniższą grafikę. Czy u Ciebie fala lecąca np. pod kątem 45 stopni nie zmieści się na suficie? Masz aż tak krótki pokój? Edytowano 3 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts