RoRo Napisano 23 października 2013 Udostępnij Napisano 23 października 2013 Tym razem po raz szesnasty ...Kolejny coroczny wątek - bo już mniej niż miesiąc i ... AUDIO SHOW 2013 odbędzie w dniach 9-10 listopada.Hotele jak zwykle: Radisson Sobieski + kolejny Golden Tulip po drugiej stronie Placu Zawiszy (w 2011 roku zmienił nazwę z Hotel Kyriad Prestige na Golden Tulip) oraz Bristol, no i darmowy autobus co godzinę z Sobieskiego do Bristolu (a 30min po pełnej godzinie z Bristolu do Sobieskiego)Strona AS - http://www.audioshow.com.pl/Fotografie i opisy z ubiegłego, 2012 roku - " AudioShow 2012, - to już 15 edycja"http://forum.audio.com.pl/AudioShow-2012-t30366.htmlfotki i opisy z ubiegłego, 2011 roku - "AudioShow 2011"http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=26097&st=0a z 2010 roku w wątku "Au, Au, Au - AudioShow 2010 ..."http://forum.audio.com.pl/Au-Au-Au-AudioSh...10--t21227.htmltam też znajdziecie informacje o gastronomii w najbliższej okolicy hotelu Sobieski i dojeździe...albo (o dojeździe) bezpośrednio na stronie organizatorahttp://www.audioshow.com.pl/fWfv,jak_dojechac.htmlJak nic nagłego nam nie wypadnie - to jak zwykle kilka dni po AudioShow można się spodziewać fotek i opisów redaktorsko-moderacyjnych i mam nadzieję, że Koledzy z Forum Audio również dołożą swoje relacje.A tak na szybko to z zapowiedzi już widać kilka ciekawych prezentacji i miejsc do „zaliczenia”Z zapowiedzi – osoby które mają/miały styczność z modelami Marantza zakończonymi tajemniczym skrótem „KI” pewnie zainteresują się prezentacją Kena Ishiwaty, który w tym roku będzie prowadził prezentacje najnowszych urządzeń, w tym najnowszego odtwarzacza sieciowego NA-11S1 w sali Marantza w hotelu Sobieski, sala Belweder I.Seminarium "Tajemnice Analogu" poprowadzi pan Waldemar ŁuczkośW ubiegłym roku seminarium dot. kalibracji gramofonów prowadził Wally’ego Malewicz w hotelu Bristol. W tym roku przewodnikiem po świecie gramofonów analogowych będzie ktoś inny... W sobotę i niedzielę zapraszamy do hotelu Sobieski, sala 601.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 października 2013 Udostępnij Napisano 24 października 2013 Dzięki RoRo za informacje. Ja się wybieram jak co roku. Z moją kobietą na dwa dni. Prawdopodobnie mój kumpel z Końskich też przyjedzie. I dwóch z Opola. Kompanija się niezła szykuje Pewnie i tak nie zdążymy wszystkiego zobaczyć i posłuchać. Ale może wysmażę jakąś relację. Fotki też zrobię. A kto z koleżanek i kolegów się jeszcze wybiera?Jakby co reflektuję na wejściówki. Nie tylko dla siebie proszę. O ile będą rzecz jasna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 24 października 2013 Udostępnij Napisano 24 października 2013 Nie jestem pewien, czy dam radę być w sobotę, ale będę w niedzielę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2013 Ja niestety pojawię się tylko na chwilę...... i na pare fotek Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 października 2013 Udostępnij Napisano 24 października 2013 Zieluwid, to może spotkamy się gdzieś w niedzielę. Chętnie Cię poznam osobiście. Może ktoś jeszcze z braci forumowej dołączy?RoRo a Ty chcesz się wymigać? Wiesz, że masz u mnie kebab i piwo? Noo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2013 Tylko sobota wieczorem - ale piwo wieczorem dobrze wchodzi, więc na pewno się gdzieś spotkamy.Będę w rozjazdach i nie udało się przełożyć, choć na szczęście od dawna był znany termin AS.Zakładam krótkie wejście do Golden Tulip i potem do Sobieskiego, parę sal i parę znajomych firm (m.in. Reimyo i parę słów z Umką)W takim skrajnym wypadku preferuję przygotowanie sobie listy "celów" i lekko ekspresowe tempo.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 24 października 2013 Udostępnij Napisano 24 października 2013 Oczywiście, z przyjemnością . W zeszłym roku nie poznałem nikogo. Mam nadzieję, że tegoroczne Audio Show będzie lepszą okazją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 25 października 2013 Udostępnij Napisano 25 października 2013 Ja oczywiście się pojawię, nie zaplanowałem jeszcze, ale podejrzewam, że na dwa dni. W końcu trzeba wszystko obejrzeć, pokój po pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 31 października 2013 Udostępnij Napisano 31 października 2013 W sprawie spotkania forumowiczów - czy macie jakiś umówiony termin, miejsce (hasło)? Niestety jeszcze nie wiem, czy uda mi się wyrwać do Wawy, a wolę nie obiecywać. W ubiegłym roku miałem wszystko dograne, auto, ludzi, a w przeddzień wyjazdu wyskoczyła mi sprawa o wyższym priorytecie i wszystko szlag trafił... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 1 listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 listopada 2013 Fajne cuś, ale nie lubię się tłuc pociągiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elberoth Napisano 2 listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 listopada 2013 Informacje o nowościach wrzucamy regularnie na naszej stronie na FB:https://www.facebook.com/pages/audioshowpl/406168479455031 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 4 listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 listopada 2013 Pojawię się jak co roku. Nie wykluczone, że z Romanem (RoRo). Niestety też na bardzo krótko. Mam tak od 3-4 lat i boleję z tego powodu.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 4 listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 listopada 2013 W sprawie ew. spotkania. Nie ma żadnego konkretnego miejsca czy hasła. Nic o tym nie wiem na razie. Jeśli ktoś zechce się spotkać, poznać osobiście, proszę o numer telefonu na PW a ja podam swój.Ale zastrzegam, że na A.S. podążam własnymi ścieżkami a "stadne" łażenie mnie nie rajcuje, bo nie każdego to samo interesuje w tym samym stopniu. Gdyby impreza trwała tydzień, to co innego Kostku, no szkoda. A byłeś już kiedyś? Ja mógłbym tłuc się nawet furmanką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 listopada 2013 Ja będę jednak tylko w niedzielę, o ile w ogóle mi się uda. Mam nadzieję, że już nic mnie niepozytywnie nie zaskoczy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 5 listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 listopada 2013 Cześć!!Trzej Audiofilscy Królowe są w jednym wątku, to dobrze. Wejściówki dla Was czekają (f1angel - dla Ciebie dwie), a raczej ja będę z nimi czekać pod Sobieskim w sobotę. Jeszcze napiszę, o której, ale zapewne z samego rana. Dla mnie to Audio Foto Show Zieluwid, doszła moja wiadomość na priva? Ty, jako nasz aktywny Master Audio także dostajesz bilet PozdrowieniaOla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 listopada 2013 Tak doszła. Zanim przeczytałem Twój post, odpisałem na wiadomość od Ciebie.Zaskoczyliście mnie . Dziękuję za miłe wyróżnienie. Pozdrawiam i do zobaczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 5 listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 listopada 2013 Cała przyjemność po naszej stronie Ja też Ci odpisałam, nawet dwa razy, i nie wiem, czy doszło :/ Coś ta funkcjonalność krzaczy. PozdrowieniaOla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2013 Funkcjonalność może i się krzaczy - ale najważniejsze są dobre wiadomości Dziękuję za wejściówki dla aktywnych (i szanujących zasady pisania na Forum).Do zobaczenia (przez chwilę niestety...) na tegorocznym AS!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 6 listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 listopada 2013 Wielkie dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 listopada 2013 Ale mi się dostało . Dziękujemy za wejściówki i miłe słowa. Do zobaczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
passo Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 listopada 2013 Ja też bardzo bym chciał przyjśc ale weekend mocno czasowo obłożony... Ale w końcu kiedyś muszę dotrzec.Powiedzcie, z doświadczenia, w jakich godzinach jest największy tłok? Przychodzenie na godzinę, dwie chyba się mija z celem? Pewnie w niedzielę wieczorem się już nawet wystawcy wynoszą ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 listopada 2013 Przyjdź do Sobieskiego nawet na dwie, trzy godziny. Za rok przyjedziesz na cały dzień . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 9 listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 listopada 2013 Cytat Kostku, no szkoda. A byłeś już kiedyś? Ja mógłbym tłuc się nawet furmanką Nigdy jeszcze nie byłem, ale przynajmniej raz w życiu warto by się pojawić - nawet jeśli wiązałoby się to z furmanką... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2013 No to pierwsze informacje z AS 2013 Na pierwszy ogień - paru wystawców z hotelu Sobieski.Po rocznej przerwie pojawił się Polpak (Hotel Radisson Blue - Sobieski, 2piętro, pokoje 207, 208, 210).Warto posłuchać kolumn Martin Logan - nie tylko były elektrostaty model Summit X, ale także klasyczne trójdrożne kolumny Motion 40 za ok. 9tysięcy para (były też wystawione trochę mniejsze Motion 20, para tańsza o ok.1500zł od "40-tek").W sobotę grały m.in. Motion 40 w połączeniu z transportem Xindak oraz końcówkami mocy Anthem M1 - w pokoju 210.Piętro wyżej - w pokoju 301 - jest znany z wielu porad na Forum łodzki salon firmy Q21.A w pokoju 301 - grały podstawkowe kolumny Topaz Monitor polskiej firmy Pylon.Kolejne elektrostaty - to Magnepany, które grały podpięte pod sprzęt firmy Plinius. Można tego zestawienia posłuchać w pokoju 516. W sobotę słuchałem płyt z CD Pliniusa, ale można też było zobaczyć gramofon Acoustic Solid.No i jak zwykle w AudioForte - wybór niezłych edycji płyt winylowych oraz CD.A naprzeciwko - w pokoju 510, grały Atolle (ale szybko uciekłem - bo akurat głośno na Atollu zapuszczono metal...)Pojawił się też Marantz - warto "wstrzelić się" w spotkanie z ambasadorem tej marki - czyli Ken Ishiwata. W niedzielę będzie kilka razy - -trzeba tylko sprawdzić godziny.Pozdrawiamcdn... a foty uzupełnię jutro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 listopada 2013 A ja się właśnie odbiłem od kasy w Sobieskim. Zarzekają się, że nikt biletów nie zostawiał...Ma ktoś może możliwość szybszego kontaku z ola_be niż przez forumowe PW? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts