Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 312 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 942 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  1. Poprawa dźwięku z tv

• 1 odpowiedź
    • 770 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 793 wyświetleń
  2. soundbar

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. Aurora 700 kd

• 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  4. Zestaw kina 2+1 6-8tys

• 2 odpowiedzi
    • 808 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  5. Wybór amplitunera 1 2 3 4 5

• 112 odpowiedzi
    • 21,3k wyświetleń
  6. Magnat 302a + denon 1600

• 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. Zestaw kina domowego

• 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  8. Małe kino domowe

• 21 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  9. YHT4950

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 806 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  10. Co zamiast bls20?

• 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  11. Zestaw do salonu 32m2

• 19 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  12. Amplituner gwarancja

• 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nic nie pomyliłeś,to nazywanie integre wzmacniaczem jest błędem ale tak się przyjeło. W rzeczywistości to tak zwana końcówka mocy to wzmacniacz. A tak zwany wzmacniacz to tak naprawdę Integra czyli przedwzmacniacz ze wzmacniaczem w jeden obudowie.    
    • Nowym osobom trudno wejść w świat audio-stereo , ponieważ trzeba nabyć najpierw wiedzę, a powinno być to proste oraz przejrzyste. Uświadomiłem sobie, że forum audio jest dość specyficzne i dużo tutaj pierd*lenia Dodatkowo całego sprzętu jest w brud i głowa od tego boli Takim oto sposobem cała branża traci hajs, bo ludzie rezygnują z czegoś takiego. Tak, jak napisałem wcześniej, gdybym wiedział od samego początku, o tym wszystkim, kupiłbym sobie Wiima amp ultra, albo m3si i cieszyłbym się muzyką ,a tak zostałem z końcówką mocy, bo posłuchałem się psiej trąby
    • Długo mi to zajęło, jednakże zdecydowałem się koniec końców na zakup nowego gramofonu Technics SL-1500CEG. Niestety tak jak przewidywałem nie do końca mam możliwość regulowania głośności i gdy podłączę sobie ten gramofon do monitorów studyjnych KRK Rokit 5 G3 to na ustawieniu Volume do -30dB dalej jest bardzo głośno. Teraz zastanawiam się czy mój plan, aby w przyszłości rozbudować zestaw i dokupić do gramofonu jakieś lepsze głośniki pasywne + wzmacniacz lub głosniki aktywne nie będzie musiał zostać zrealizowany już teraz. Po głowie chodzi mi jeszcze jedna opcja zakupienia sobie takiego prostego pasywnego kontrolera głośności i tutaj dla przykładu: https://www.thomann.pl/palmer_monicon_s_g2.htm, jedakże na rynku nie ma wiele takich urządzeń (widocznie nikt nie jest na tyle zwariowany żeby to kupować) i te które są oscylują w okolicach 200-300 zł. I tu mam do was dwa pytania może byłby mi ktoś w stanie doradzić 1. Czy jest sens płacić za coś takiego 200-300 zł. 2. Czy pójść jednak za ciosem i dokupić głosniki aktywne z jakimś budżetowym wzmacniaczem Fosi (na start) lub jakieś głośniki aktywne. Jeśli tak to czy mógłbym poprosić o jakieś propozycję (budżet do 2000 zł). Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc!
    • Witam wszystkich. Pewnie jak wiele innych osób napaliłem się na Focale Vestie n4 w dość korzystnej cenie.  Jestem totalnym amatorem jeśli chodzi o audio. Przyszedł czas na jakieś lepsze stereo do nowego domu do salonu - 35m2, z na chwilę obecną kiepską akustyką. O tyle same kolumny mi się podobają i w miarę orientuje się chyba jak grają ( słuchałem Arie) to nie mam pojęcia czym to napędzić. Całe AI mam przeczytane, porównania i propozycje, ale wiadomo, to AI. Rzeczywistość jest inna.    Budżet dość skromny, ok 4500. Może być używany. Chciałbym mieć albo All im one albo wzmacniacz + jakiś streamer a HDMI arc + ewentualnie możliwość podpięcia subwoofera- choć nie wiem jak te Focale grają basem.  Słucham głównie rocka i popu, lubię troszkę mocniejszy bas w utworach. Z tego co się naczytałem : Roksan Attessa+ streamer np  wiim ultra  - mój faworyt - choć nie wiem czemu.  cambridge audio cxa81 mk2 + wiim ultra  Advance Paris a7 - ciężko chyba będzie w tym budżecie  Yamaha R-N803D - ciut mniej polecana przez AI Rotel A14 MkII - ale chyba nie ma HDMI arc. Lubię chyba bardziej ciepłe granie. Boje się że to dość duże kolumny i muszą mieć chyba zapas mocy. Będę wdzięczny za pomoc.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...