Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 100 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 643 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  1. Rozbudowa do systemu 5.1

• 2 odpowiedzi
    • 842 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  2. Zestaw 5.1

• 0 odpowiedzi
    • 720 wyświetleń
  3. Amplituner + Bluray

• 1 odpowiedź
    • 780 wyświetleń
  4. KD Upgrade sprzętu

• 1 odpowiedź
    • 822 wyświetleń
    • 55 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  5. Subwoofer KD do 500 zł

• 0 odpowiedzi
    • 656 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 619 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 847 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 859 wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  6. Błąd [do zamknięcia]

• 0 odpowiedzi
    • 693 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. KD na start :-)

• 3 odpowiedzi
    • 759 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 730 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  8. Sprzęt dla laika ok.4000zł

• 8 odpowiedzi
    • 999 wyświetleń
  9. Kino Klipsch

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tak, natomiast yamaha + MA bronze grają dosyć jasno w puredirect, dlatego praktycznie tego nie używam, bo podkręcam sobie niskie tony na +4.5 db. Używając puredirect podkręcenie dolnych częstotliwości nie działa. 
    • Jestem po pierwszych odsłuchach AXR100 i CX81 MK2. Jestem pod wrażeniem jak to gra, zwłaszcza ten drugi. Różnica nie jest drastyczna, ale nie trzeba specjalnie się wsłuchiwać, żeby odczuć różnicę o ile dźwięk jest pełniejszy, żywszy i przede wszystkim o super nasyconym basie. Normalnie gdybym nie miał tych dwóch sprzętów na stole, to pewnie wziąłbym AXR100, bo niczego w nim nie brakuje, może trochę dołu. Ale po podłączeniu CX aż żal mi go oddawać. Spodobał mi się na tyle, że chyba go zostawię i kiedyś dokupię na test streamer Cambridge CXN100. Co do CXN100 czy mogę liczyć dzięki niemu na dalszą poprawę jakości dźwięku względem mojego DAC xDuoo, lub dźwięku po wbudowanym DAC w CXA81 z podłączonym PC przez USB?
    • Jeżeli chcesz słuchać muzyki bez subwoofera to najlepiej w trybie Direct (nie wiem czy u Yamaha nie nazywa się to inaczej) wtedy na wyjściu masz sygnał 1:1 zgodny z wejściem a fronty powinny przejść na pełny zakres „full band”.
    • Cześć Mam problem z ustawieniem scen w amplitunerze yamaha rx-v6a (gra z zestawem 5.1 monitor audio bronze 5g). Problem polega na tym, że w ustawieniach scen mam wszystko prócz głośności na "enable" czyli powinno zapisywać ustawienia, jednakże dla filmów w ustawieniach głośników ustawiam na "USE" i crossover na 80 hz a dla muzyki nie chce używać suba, wystarczy mi bass z frontów. Wyłączam zatem suba, z automatu zmienia mi ustawienie frontów z small na large, zapisuje scene jako słuchanie muzyki. Wracam do poprzedniej sceny i ustawienia głośników są ze sceny "słuchanie muzyki". Nie działa zatem zapisywanie ustawień głośników. Próbowałem wyłączyć ypao volume, equalizery itp. ale niestety nic nie pomaga.   Ktoś wie jak to obejść? Nie chce mi sie za każdym razem wchodzić w ustawienia i włączać/wyłączać suba... 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...