Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 263 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 898 wyświetleń
  1. Subwoofery 1 czy 2

• 6 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 824 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  2. DENON AVR-1804

• 6 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 889 wyświetleń
  3. Denon AVR-X2800h dab

• 6 odpowiedzi
    • 447 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  4. Jaki subwoofer do onkyo nr 686?

• 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. Jaki amplituner

• 6 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  6. Denon AVR-X1700H Pokój 24m2

• 6 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Możliwe. Płaska Ziemia, czy okrągła? Jajowata!
    • Dobór wzmacniacza to jest poważna sprawa. No jestem
    • @Rafal Wdo parę postów wyżej cytowałeś samego siebie , a teraz masz pretensje że ktoś skrytykował Twój wybór z doborem kolumn do pomieszczenia i ich ustawieniem. Uważam że jesteś trochę w gorącej wodzie kąpany.
    • Miałem Denona PMA-900hne przez parę dni w domu. Pierwsze wrażenie po podłączeniu CD, gra bardzo głośno. Słuchałem na 12-18 ze skali chyba do100, podczas gdy porównywalny poziom głośności Yamaha R-N800A dawała tuż przed połową skali. Byłem zdziwiony, bo spodziewałem się niższej mocy z Denona. Może są jakieś ustawienia impedancji głośników, w które nie wchodziłem. To jest mało istotne. Dźwięk z PMA-900 może jest nieco mniej szczegółowy niż z R-N800A, ale jest bardzo przyjemny. Ma bardzo wyraźny bas, jasną górę, ale nie natarczywą, jak w R-N800A. Czasem góry było aż za dużo, czasem brakowało, ale głównie w przypadku odsłuchu ze Spotify. Z CD już było równo, czasem musiałem dostroić poziom basów i sopranów. Zdarzył się jakiś utwór, który z sieci brzmiał jakby głośniki grały spod mocą i jedna płyta CD też mnie rozczarowała jakby przytłumionym dźwiękiem. Poza tymi pojedynczymi przypadkami gra przyjemnie, fajnie, świeżo, dynamicznie. Winyl za to grał zauważalnie ciszej niż to było na R-N800A, przynajmniej porównując do poziomu głośności ustawionego dla sieci i CD. Wrażenia też mam mieszane, w zależności od płyty, a nawet utworu na płycie. To w przypadku składanki Marleya, na jednym utworze wokal był bardzo wycofany, na kolejnym już wszystko było w porządku. Zupłenie z głupia frant wrzuciłem płytę Nevermind Nirvany i chociaż nie spodziewałem się tu jakichkolwiek niesmamowitych wrażeń z odsłuchu, to w którymś kawałku szczęka mi opadła, bo pierwszy raz Nirvana zabrzmiała na tyle przestrzennie, że niemal czułem chropowatą fakturę gitary na wyciągnięcie ręki! Jak tak ma brzmieć muzyka, to ja w to wchodzę. Parę innych winyli też bardzo dobrze zagrało. Z pewnością to ogromna zasługa wkładki gramofonowej Audio Technika AT-VM95SH. Warto było w nią zainwestować. Ogólnie brzmienie Denona PMA-900hne na Wharfedale Evo 4.2 bardzo mi się podobało i w zasadzie brał bym go, chociaż miałbym ochotę na jeszcze większą przestrzenność dźwięku, ale to chyba już nie w tej półce cenowej. Muszę się nad tym dobrze zastanowić. Może warto trochę się wstrzymać i za jakiś czas rzeczywiście kupić coś z wyższej półki. Tyle, że wtedy czekałaby mnie też wymiana odtwarzacza CD. Teraz mam Denona dcd-600ne i póki co jest OK. Tak więc muszę sobie dać chwilę do namysłu.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...