Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 312 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. czy to zagra marantz nr1606

• 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  2. Zestaw - Klipsch + Denon

• 14 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
  3. budżetowe kino domowe

• 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  4. Amplituner + głośniki do 5 tyś.

• 17 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  5. kolumny pod onkyo 656

• 15 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  6. Kino Domowe 1500-2000zl

• 7 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  7. Jakie nowe głośniki kupić

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  8. Bose acoustimass 25..

• 11 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  9. Zakup niedrogich kabli.

• 15 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  10. Kino domowe / Klipsch?

• 7 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  11. Yamaha htr 5930

• 3 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @MariuszZ, @Kraft, @lpomis Panowie Wy się znacie na tych zawiłościach budowy kolumn. Tak się zastanawiam , dlaczego jak sam się przekonałem, spadek ma tak duży wpływ na efekt finalny , to producenci kolumn nie podają z jakim spadkiem strojone są ich kolumny ?
    • @Rafał S dziękuję za obszerne wyjaśnienie. Wynika już z niego dla mnie pierwsza praktyczna kwestia - ta mianowicie, że końcówkę mocy i tak mam zasilaną ze ściany, bo stoi w pobliżu kolumn, więc mocową wydajność takiego urządzenia (to też nowość dla mnie) mogę chyba traktować jako kwestię drugorzędną (a nie przypuszczam, żeby pozostawała bez wpływu na cenę). Druga sprawa to właśnie fotowoltaika. Nie mam ale nie wykluczam jej w bliskiej przyszłości, co budzi również obawy dotyczące zakłóceń. Dobrze, że zwracasz uwagę na istnienie pasywnych kondycjonerów, bo może i patrzyłem na takie (jak zdaje się ten pokazany przez Cymesa powyżej Keces 800) ale widzę, że nie jest ta informacja zawsze w opisie, więc laikowi, nie znającemu nawet podstaw budowy urządzenia, trudno zgadnąć, że coś takiego w ogóle istnieje. Na razie zbieram właśnie takie informacje. Dziękuję.
    • a jeszcze jedno czasem jeszcze jest tak nie wiem czy to zalezy od programu tylnie, glosniki jak by " zniekształcaja dzwie" jak bym pobierał jakies zakłucenia nie wiem moze z kosmosu:) jak sie oglada cos przyrodniczego slychac dzieki ptakow,czy fale morza no takie tam:) a czasm jak gra muzyka albo jest film to własnie cos takiego sie dzieje to normalne?
    • "Motyla noga" nie wiem, co ja sobie myślałem i trochę pomyliłem pojęcia od nadmiaru czytania informacji i słuchania yt z branży audio  W sumie......nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Myślałem, że kupię sobie u Was @Q21 Fiio K11 R2R i podłączę do PC oraz końcówki mocy i będzie wszystko działać Czyżby sztuczna inteligencja mnie oszukała? Taką dostałem odpowiedź.... [ K11 jako DAC + PREAMP (wyjście RCA w trybie variable) W tym trybie regulujesz głośność pokrętłem K11. To jest bezpieczne dla końcówki mocy, bo sygnał jest kontrolowany. Wyjście RCA ustawione na Variable → głośność działa Końcówka mocy dostaje sygnał o regulowanym poziomie To jest zalecany sposób, jeśli nie masz osobnego preampa 👉 W menu K11 ustaw: Settings → Output → RCA Output Mode → Variable  ]  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...