Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 062 tematów w tym forum

• 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  1. Przeprowadzka i stare kino

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 790 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 401 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 878 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 673 wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  2. Przestrzennie na małej przestrzeni

• 22 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 501 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. Przewód M H L

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. Przewód do subwoofera 1 2

• 38 odpowiedzi
    • 16,2k wyświetleń
  5. Przewód do subwoofera

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 24,1k wyświetleń
  6. Przewody do kolumn

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  7. Przewody głośnikowe

• 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 589 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Skoro szukasz detalu to takie luźne propozycje do przesłuchania: B&W 7xx lub Audiovector z serii QR. Czy będzie "lepiej"? Zależy co pod tym pojęciem rozumieć. Raczej nie. To inne granie niż posiadane przez Ciebie AP. Stracisz na uniwersalności, wypełnieniu średnicy. Dojdzie sporo informacji, w szczególności na wysokich tonach. Wszystkie z tych kolumn budują dość obszerną scenę na szerokość, grają przestrzennie.
    • "Było nas za mało, aby wyławiać pojedynczo ludzi, naszym zadaniem było zanurkować pod łódź, ustabilizować ją od dołu i bezpiecznie doprowadzić do brzegu."  Mnie to śmieszy, opowieści o jest "wyczynach" są znane od dawna. I ten jej emfatyczny styl wypowiedzi - ona ma niesamowite parcie na szkło i tyle.
    • Będzie ciężko. Jest zbyt wiele zmiennych by coś jednoznacznie doradzić. Jak chcesz posłuchać QLN-ów zapraszam, z Częstochowy do Łodzi to rzut beretem.
    • Witam serdecznie  Pytam doświadczonych kolegów z branży.  Posiadam od lat dwa systemy oparte o Naim Nait 5si. Dobrych kilka lat temu oba grały z Focal Aria 906. Było fajnie, słodko, detalicznie ze sceną.  Potem przyszedł czas na zmiany. Pierwszy system pokój 20 m2 Audio physic Classic 5 i drugi system 25m2 Audio physic classic 8. Fajny rozrywkowy dźwięk ale straciłem  na rzecz wypełnienia i średnicy uwielbiana przeze mnie detaliczność.. Sprzedałem AP C8 bo siedzę za blisko a one grały mocnym uderzeniem. Zbyt mocnym. Szukam obecnie Monitorów do 10k do tego systemu.  Proszę o opinię co mogłoby fajnie się zgrać z Naimem i grac coś pomiędzy Focal Aria 906 a AP C8.  Przyznam że w drugim systemie dalej gram na AP classic 5 ale też korci aby bylo lepiej, bardziej rozdzielczo, detaliczniej.  Czasami myślę o powrocie do Focal Aria X1. Z góry dziękuję za podpowiedzi  Marcin 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...