Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 844 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  1. Jaki projektor HD

• 6 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. Drewienka do 1500zł 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 33,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  3. Kino pod kompa

• 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  4. DENON AVR-1700

• 8 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Romku, ale Oppo 105 można na wtórnym dostać za niecałe 4tys. Słuchałem na nim płyt SACD, XRCD, BluSpec (te akurat czyta każde CD), większość japońskie wydania i było, że tak powiem w pytę. https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/50/520230.php P.S. Przy okazji... Wytłumaczysz laikowi, że do SACD nie potrzeba żadnego specjalnego wzmacniacza, bo ja nie mam siły czytać takich pytań? 🤦
    • Jeśli mogę, czy może Ty się orientujesz jak to jest z tymi transportami SACD? Co potrzeba we wzmacniaczu lub przetworniku mieć by te dane z tej warstwy SACD mógł we właściwy sposób przetworzyć?  
    • Lost Love Ballad   Black is my heart white is my face Looking through the window memories despair Raise your eyes and watch me the man, the human soul We have spent our time let me drink the blood...of love   Dark lights twist me like ice How can live I without her fire Mother of all abominations Heaven is so far expect no love   Under pagan trees with a stone in hand I will kiss your face the serpent in your hair Now the time has come we can rise again Too long have these emotions too long for you and me...my dear   Forgive the days forgive the bright days Deep crimson stains only pain remains But still we'll live...
    • I to jest dobry trop 😎 Szczególnie w przypadku s2000 jeśli będziesz grał po XLRach (s1000 nie ma tego złącza). Carmion,  Jaką kwotę możesz wydać, bo nie pojawiła się taka konkretna informacja, a tylko wzmianka o sprzęcie za 10 tys? Kolejna sprawa-jeśli masz już parę płyt SACD i chciałbyś posłuchać jak brzmi gęsta warstwa zapisana na tych płytach i porównać z warstwą CD (oraz masz trochę wolnego miejsca na dodatkowy element), to za kilkaset złotych kupisz odtwarzacz DVD czytający SACD (SONY), a nawet również DVD-Audio (np. Pioneer) lub odtwarzacz Blu Ray obsługujący te formaty (np.ASUS). W tej samej cenie znajdziesz klasyczne stereofoniczne odtwarzacze SACD Sony (podstawowy ich model to był chyba 697, wyżej SCD XB-940 QS, bo modele serii ES to już inne pieniądze). Uwaga-mam tu na myśli niedrogie modele używanego sprzętu i może być problem z ich dostępnością, potraktuj to jako temat do przemyśleń, bo nie piszę tutaj o BR OPPO w cenie 5 i więcej tysięcy. W przypadku odtwarzaczy DVD i BR do wyboru będzie zazwyczaj tryb stereofoniczny oraz wiekokanałowy SACD, w przypadku odtwarzaczy stereo SACD-wiadomo, że 2 kanały. Kilka osób napisało, że SACD to pomysł bez sensu-ja tak nie uważam 😎 Pozdrawiam   PS. Przy okazji proszę kilku Kolegów o trochę spokojniejsze wypowiedzi i mniej walki między sobą-i to nie tylko dlatego, że mamy teraz Święta!
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...