Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 128 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  1. SOUNDBAR

• 6 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  2. Kolumny Sony SA-P55H

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 6k wyświetleń
  3. KAM Speaker System

• 4 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  4. jak sprzedac kino domowe

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  5. Marantz+Yamaha???????

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  6. Kolumny do Yamahy rx-v367

• 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  7. Zestaw 2.1 do 4000

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  8. Kino domowe do 6000

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  9. zakup suba do dużego pokoju

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
  10. pioneer VSX-859RDS

• 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  11. Problem z PS3

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  12. KD Jamo

• 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  13. Monitor Audio bx5

• 6 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Hej, Mam w moich kolumnach najwyższy model niskotonowców satori - bardzo wartościowe i dobre drivery. Mają gumowe zawieszenie. Ostatnio myłem to zawieszenie wilgotną szmatką, ale zawsze zostają ślady po wilgotnej ścierce. Czy rekomendujecie impregnowanie takiego zawieszenia? I jeśli tak to czym? Chciałbym zminimalizować starzenie się tej gumy. Czytałem, że gliceryna z apteki jest dobra, ale boję się, że wszystko będzie się do tego kleić (kurz)
    • Hej! Przeczytałem dość sporo tematów na forum i wciąż nie jestem przekonany co najlepiej się sprawdzi w moim przypadku. Mam wrażenie, że mam dość nietypowe wymagania jak na tematy na tym forum. Może podsumuję je w punktach, żeby było konkretniej - Przede wszystkim oglądam filmy i seriale z serwisów streamingowych. Czasami z płyty, bądź dysku w lepszej jakości. Rzadziej gram, albo puszczam muzykę "w tle" głównie yt, spotify, stream po bt z telefonu. Użytkowanie się raczej nie zmieni. - Nie jestem zapalonym koneserem dźwięków, ale lubię też jak nie jest on "płaski". - Nie chcę mocnych basów, które wszystkim będą trzęsły włącznie z sufitem sąsiada pod spodem, tylko żeby delikatnie wzbogacały nagłośnienie. - Głośniki surround bezprzewodowe - tzn. mogę pociągnąć przewód do gniazdka, ale nie do "centrali", czymkolwiek by nie była. - z muzyki przede wszystkim rock, hard rock, pop. - Całkowity budżet 3,5k, chociaż wolałbym się zmieścić w 3k. - surroundy bym zamontował na jakichś delikatnych ramionach do rogów narożnika (pewnie samoróbka). - metraż ~40m2, wysokość 2.7m, bez GK Teraz tak, z góry mówię, że wiem że to nie jest duży budżet na KD, ale nie mam też wysokich wymagań. Bardzo proszę o pomoc w doborze czegoś co w okolicy tych pieniędzy będzie najlepszym wyborem. Myślę, że specjaliści powinni być w stanie pomóc w doborze również sprzętu z niższej półki - tam też są lepsze i gorsze produkty. Biorę pod uwagę zarówno zestaw soundbar jak i KD, nieraz na forum pojawiało się hasło, że lepiej grające KD można dostać w tych samych pieniądzach co dany soundbar. Nie znam się jednak w ogóle na tym, dlatego soundbar jest znacznie prostszym wyborem. No i lepiej wkomponowującym się w pokój (co dla mnie również jest ważne). Poniżej podaję kilka opcji o których myślałem, są tu gotowe zestawy KD ponieważ nie potrafię w tych pieniądzach dopasować części samodzielnie. Ewentualnie mogłoby być też zestawienie 3.1, jeżeli to byłby lepszy wybór w tych pieniądzach i zagrałby lepiej przy takim użytkowaniu, niż soundbar. Poza tym jedna sprawa również jest dla mnie niejasna - czy przy moim użytkowaniu (Netflix, amazon prime, yt, spotify etc.) KD rzeczywiście będzie lepiej grało od przykładowych zestawów soundbar? - Samsung HW-Q990F (ten sb jest bdb oceniany, ponoć ogromny przeskok w jakości nad tańszymi sb, stąd podniesienie budżetu 3k->3,5k) - Yamaha SR-X40A + SW-X100 + 2 x WS-X1A - Yamaha RX-V4A z jakąś resztą, chyba zmieściłoby się w cenie?
    • Niestety nie moge kupic ze strony Audiophonics.A tylko tam to mają.Brak.opcji oplacenia czy cos tam.....
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...