Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 301 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. Jaki kabel do subwoofera?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
  2. yamaha z9 jakie kolumny

• 8 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Zestaw kina 5.1 1 2

• 37 odpowiedzi
    • 16,4k wyświetleń
  4. Drobne pytanie o HK

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
  5. Problem z głosem

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  6. zadanie dla ambitnych

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  7. ampli + kolumny 5.0

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  8. Akustyka

• 5 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
  9. ZIELONKA - Co i Jak?

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wspominałem o nowej serii wydawniczej Ultra - Vybe Inc z okazji Expo 2025. Są to nie tyle wznowienia w dosłownym znaczeniu,  tylko reedycje pod znakiem Ultra-Vybe, niektóre zresztą wydane przez nich samych kilka lat temu. Do tego stopnia, że część płyt "ubrana" w oryginalne obi posiada drugie, nowe obi, pasujące grafiką do całej nowej serii. Ciekawe, jeszcze takiego zabiegu nie widziałem (przypuszczalnie podyktowane to było dużym pośpiechem w przygotowaniu ogromnej serii). Samo Ultra-Vybe to wytwórnia japońska specjalizujaca się w reedycjach i wznowieniach, mam wiele ich wydawnictw  - gwarantują zawsze najwyższą jakość. Nagrania  nie mają nowego remasteringu, natomiast były poddane temu zabiegowi podczas ostatnich wydań, które teraz są tylko edytowane jako seria specjalna. Wszystkie płyty wydawane są jako limited edition i nie ma co liczyć na kolejne wznowienia. Ma ich być zdaje się 1200 tytułów (widoczna liczba 1000 to cena w jenach). W tym taki rarytas! Wraz z nią 5 innych, kolejne w drodze 😁.  
    • Dopiero zacząłem wygrzewać stratusa i dwie aurory, ale po zamianie z chińskim „krellem” już na dzień dobry jest duża różnica: przestrzeń, szczegółowa ładna góra. Na pewno zostają, a chinole, jak widać, trafiły na giełdę.  Stratus 10 podpięty jest do wzmacniacza. 
    • Albo jak to wielokrotnie słyszałem że mam mało "transparentny" system ...cokolwiek to znaczy 😁
    • Masz zdaje się tego Marantza? Jak Brio wypada w porównaniu? Jak miałem na zbyciu Atillę to przez miesiąc grał sobie u znajomego w celach poznawczych, teraz gra u niego moja Rega Elex Ale mieszka blisko więc sobie możemy sprzęt podrzucać, kurierem bym nie wysłał.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...