Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 255 tematów w tym forum

1. prosze o pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 13,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  2. Amplituner KD do 1000zł

• 15 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  3. Denon AVR 1509 / 1740/ CR30

• 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  4. problem z napisami

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  5. laser disc => dvd

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  6. Głosniki do 1200 zeta

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Creative S750 THX Giga Works

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  8. Impedancja znamionowa

• 6 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  9. onkyo ht s990thx

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  10. sprzęt pod kompa.

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  11. SONY STR DG520

• 1 odpowiedź
    • 4,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  12. wybor amplitunera?

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  13. Supreme 100?????

• 4 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie no, aż tak grubo nie leciałem, żeby pod konkretne kolumny tworzyć rozwiązania akustyczne. Zbyt często je zmieniam. Raczej podszedłem do tematu “ogarnąć podstawowe problemy w pomieszczeniu”. Też nie było mnie stać na super zaawansowane rozwiązania więc zrobiłem tyle ile mogłem. A dwa, że dzielę sypialnie z ukochaną więc nie chciałem też stworzyć jej z tego miejsca pomieszczenia które wygląda jak studio nagraniowe  I tak codziennie słyszę, że nad głowa jak śpimy wisi nam wielki drewniany i ostry panel akustyczny, który jak spadnie to nas zabije w nocy 🤣
    • Mateusz, raz, że te wykresy są dość mocno wyplaszczone, dwa, w sypialni, gdzie z natury jest dość sporo miękkich powierzchni czas pogłosu dla wyższych częstotliwości będzie dość niski (zakładając przy tym, że sypialnia na ogół jest niewielkim pokojem), a trzy, sam czas pogłosu niewiele mówi o odpowiedzi częstotliwościowej Twoich monitorów w Twoim pomieszczeniu.  Podsumowując - fajnie, że pochyliłeś się nad akustyką, pytanie tylko czy była ona robiona pod konkretne kolumny i wyeliminowanie modów pomieszczenia, poprzez zastosowanie odpowiednich ustrojów jak również dobranie optymalnego miejsca odsłuchu i miejsca dla zespołów głośnikowych?  Ale że to nie temat o tym, to zapraszam do stosownego działu i podzielenia się w nim swoimi doświadczeniami 🙂. 
    • Pomyśl nad subem z serri RP Klipscha .  Ja mam akurat 2 serri Rp  ,konkretnie sw1200 . W kinie wypadają extra ! Mają rozmach sku...syny
    • Osoby nie są mi potrzebne. Michał, pierwsze wrazenie jak z Yamahy NS tylko są ciemniejsze. Czysto, klarownie niemal klinicznie ale w pozytywnym tego slowa znaczeniu.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...