Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 998 tematów w tym forum

• 9 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  1. Prośba o poradę

• 4 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  2. Wybor amplitunera

• 13 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
  3. Zestaw głośników

• 5 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  4. Pomocy Jamo D6THX

• 9 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  5. Przewody głośnikowe

• 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  6. Zestaw kina domowego

• 4 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  7. Jaki długi HDMI?

• 4 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
  8. JBL E100 vs Yamaha RX-V559

• 8 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
  9. Moje rozterki.

• 5 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  10. jakich kabli użyć ?

• 4 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  11. kolumny i plasma

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  12. Denon AVR 1400 - kolumny

• 4 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
  13. Nowy sub i rzęzi

• 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 23,1k wyświetleń
  14. L890 czy ES90

• 10 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
  15. Rozstaw kolumn

• 5 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  16. JVC RX-5062

• 5 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Na wczorajszych Fryderykach to było tak oczywiste. Wokal dobrych wokalistów Prońko Zalewski Sochacka, każde słowo słyszałem bez problemu. Jak śpiewał (?) niejaki sober, bambi czy coś tam to nawet nie wiem czy po polsku śpiewali.
    • Małe, umożliwi to ustawienie odcięcia w kolumnach. Na large masz wymuszony tryb fullband. Subwoofer odcięcie na max, domyślnie to chyba 120Hz. Dla kolumn wstępnie 80Hz, koryguj więcej/mniej zależnie od preferencji. Tylko LFE, ale oczywiście możesz sobie eksperymentować.
    • @Grzesiek202 i @maxredaktor: dzięki za miłe słowa dot. Bruce'a Cockburna. Niestety nie streamuję, więc jestem skazany na własną płytotekę - jesteście w stanie odkryć znacznie więcej i szybciej ode mnie.   Tak sobie pomyślałem przy okazji Chrisa Stapletona wrzuconego przez Grześka, że bardzo rzadko zdarza się, żeby dobry singer / songwriter był jednocześnie naprawdę ciekawym i wyrafinowanym instrumentalistą. Stapleton (do którego jeszcze wrócę, bo warto) ma kapitalny wokal i potrafi pisać świetne kawałki (choć akurat "Tennessee whiskey" nie jest jego). Natomiast trzyma się pewnej bezpiecznej konwencji wykonawczej. Ludzie, którzy potrafią wyjść poza nią (w ramach muzyki roots / Americana), nie mają z kolei jego talentów. Wyjątki - osoby łączące jedno z drugim - są bardzo nieliczne. Poniżej mój prywatny faworyt z tej kategorii. Potem skręcił w stronę dla mnie mało atrakcyjną, ale pierwsza połowa lat 90-tych była jak marzenie. Oczywiście facet jest znany, ale mam wrażenie, że jednak nie dość ceniony. Przepraszam, że się powtarzam, już go tutaj kiedyś wklejałem, ale nie mogę się powstrzymać. Posłuchajcie ostatniego kawałka z tego albumu. Pod koniec piątej minuty przecieram oczy ze zdziwienia, że gość, który napisał i zaśpiewał ten numer potrafi jednocześnie tak grać na fortepianie.      
    • To co mnie razi najbardziej. Oczywiście nie generalizując ; - miernota tekstów , brak w utworze opowieści , słyszę wyrwane słowa bez składu. - brak zdolności głosowych , nie wyciąganie głosek do końca , strach przed fałszem przez co utwór robi się nijaki - brak dykcji , niby wokal po polsku , a rozumiem co trzecie słowo - poruszany już dysonans muzyki z wokalem . tak jak by skład instrumentalny walczył z własnym wokalistą.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...