Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 275 tematów w tym forum

1. zestaw KD

• 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
  2. JAMO 416

• 12 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  3. Wzmacniacze Denona

• 5 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  4. Jakie najtańsze Blu-Ray? 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 18,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  5. dobór komponentów do salonu

• 21 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  6. Kable głośnikowe

• 5 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 16k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
  7. Jaki subwooref ??

• 23 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  8. problem z dzwiękiem

• 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
  9. Pomoc przy wyborze sprzętu

• 12 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  10. Yamaha RX-V361 + Jamo S416

• 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
  11. Po co mi wyjście 1080p w DVD?

• 15 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć. Jak w temacie,wiim posiada jedno wyjście sub out a suby są 2 ,czy jest możliwość w jakiś sposób rozdzielić sygnał? Od razu mówie ,że probowałem tanich kabli RCA z rozgałęzieniem na 2 RCA i one ulegają uszkodzeniu.
    • Jak daleko będziesz siedział od kolumny. Jeżeli masz miejsce na kolumny podłogowe to ustawisz też kolumny podstawkowe na standach? Przeważnie jest tak że mając określony budżet na kolumny to używane paczki są lepsze jak nowe.    
    • Cześć,   Zamontowałem głośniki podtynkowe od Monitor Audio - wszystko nowe. Kable wypuściłem w miejscu gdzie ma być amplituner. Sprawdziłem po kolei kable, od którego są głośnika, używając baterii AAA. Kable oznakowane.  Wyjmuję z pudełka nowy Denon X4800H, podpinam do niego zestaw 6 głośników (3.1.2) - przechodzę przez ten "guide" Denona, ale nic nie gra. Wypinam wszystko, podpinam tylko dwa frontowe - nadal nic nie gra. Zamieniam kable (plus i minus) - nadal nic nie gra. Sprawdzam czy nie jest Mute, sprawdzam czy ampli ustawiony jest jako ampli, a nie dodatego do wzmaka. Nic nie gra. Wykręcam banany z przewodów i podpinam kablem bezpośrednio do ampli - nadal nic. Resetuję ustawienia ampli i próbuję zrobić test odsłuchu na dwóch frontach - nadal nic. Zmieniam poziomy głośności frontowych kanałów na -12 dB (max wartość dostępna) - nadal nic. Robię totalny reset do ustawień fabrycznych (update firmware) - podpinam dwa głośniki frontowe, nadal nic. Przywożę inny mały głośnik, podpinam kabelki, szybki test nadal nic.  Czy ja robię coś źle? Czy dostałem wadliwy amplituner?  Chcę podjechać do sklepu gdzie go kupiłem, żeby sprawdzili, ale to dopiero w poniedziałek.  Chciałem jeszcze zrobić test czy na słuchawkach cokolwiek słychać, ale zostawiłem w mieszkaniu, z którego się przeprowadzam i też chwilowo nie mam możliwości ich odebrać. 
    • LX805 ma Bass Control. Denon/Marantz mają za to ART. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...