Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 274 tematów w tym forum

1. Jaki ampli do Blu-Ray?

• 8 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  2. Zestaw głośnikowy do kina domowego

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  3. Zestawy do zabawy, dużo czadu

• 8 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  4. Najlepszy amplituner?

• 14 odpowiedzi
    • 14,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
  5. YAMAHA czy DENON

• 4 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
  6. Jak dobrze ustawić suba?

• 2 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  7. Jaki TV do pokoju 20m

• 9 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
  8. Problem.. eh

• 6 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  9. Ile mocy w amplitunerze? 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 23,5k wyświetleń
  10. Na co zwracać uwagę przy kupnie amplitunera?

• 6 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  11. koaks czy opt

• 15 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  12. Tv LG do kina domowego?

• 4 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  13. Blu-Ray czy HD-DVD

• 13 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  14. Dźwięk z HDMI

• 3 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  15. odtwarzacz DVD

• 4 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
  16. Amplituner do 2000zł

• 9 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  17. amplituner

• 4 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam I dzięki serdeczne za Twoje propozycje Q21. Rozważam też Golden Note PH5 i jestem ciekaw twojej opinii. Oczywiście jeszcze go nie słyszałem ale pozwala mi przyszłościowo na ewentualny rozwój jak sądzę. Tak czy inaczej dam znać na co padło, chociaż troszkę to potrwa zanim podejmę decyzję, ponieważ chcę odsłuchać u siebie czyli zakup z opcją ewentualnego zwrotu. Pozdrawiam 
    • Poczytaj o Opera Prima - tych w wersji pierwszej z drewnem, a nie tych plastikowych obecnych modeli. Primy kupiłem, bo miałem za mało wysokich w Elac Debut Reference B6, więc doskonale wiem, czego szukasz. Bas też mają lepszy od tych Elac.  
    • To jest mój 1 post na tym forum, chociaż zaglądam tu od bardzo dawna - witam wszystkich. Obecnie mam kolumny MA Silver 100 6G, wzmacniacz to Marantz PM-15S1. Słucham głównie z Tidala. Kolumny były świadomym wyborem i przez kilka lat dały mi dużo radochy - grają ostro górą a bas jest solidny, nawet w spartańskich warunkach w jakich są używane. Zawsze właśnie tak lubiłem i tak sobie je dobrałem - jestem dzieckiem kolumn z PRLu stojących na meblościankach i komodach. Dziś też nie mam możliwości poprawnego ustawienia kolumn, po prostu nie da się tego u mnie zrobić. Marantza bardzo lubię i nie chcę go zmieniać, tzn. chcę, ale na wyższy model 11s1/s2/s3, ale to śpiew przyszłości - bardzo lubię brzmienie Marantza. Od jakiegoś czasu brzmienie kolumn zaczęło mnie coraz bardziej drażnić - góra stała się za ostra, irytująca, a bas zbyt dudniący i buczący. Z basem z grubsza dałem sobie radę przemieszczając kolumny i umieszczając za nimi panele z pianki (bez powodzenia eksperymentowałem z zatykaniem/przytykaniem otworu BR), ale z wysokimi tonami niczego nie zrobię. Jak już zidentyfikowałem co mnie wkurza, to już to słyszę i koniec.  Chciałbym kupić inne kolumny. Chciałbym, żeby 'ilość' basu nie odstawała zbytnio od moich MA, ale żeby był to bas bardziej cywilizowany - bit w rapie musi nadal mocno uderzać i przeciągać. Potrzebuję spokojniejszych wysokich tonów, ale one nie mogą być np. jak w Elac Debut Reference B6, które miałem kiedyś na kilka dni w domu i które uwodziły basem, ale dosłownie myślałem, że mają niepodłączone 'soprany'. Nie chcę rezygnować z wyraźnych i szczegółowych wysokich tonów, muszę nadal bardzo dobrze słyszeć te talerze w Take Five. Szukam używanych kolumn za 5 - 6k. Nie powinny być znacząco większe od moich obecnych MA, bo miejsce jest ograniczone. Trochę znudziły mi się kolumny z membranami z nietypowych materiałów, może czas na coś bardziej klasycznego. Naturalnie myślałem nad MA Gold 100 5g, może nad Buchardt P300, chociaż jak już kupuję używane, to może niech to nie będzie podstawowy model - S400 za drogie i nie ma używanych. Chcę zaznaczyć jeszcze 2 kwestie. Jestem niepełnosprawny i mieszkam na zadup..., muzyka towarzyszy mi przez sporą część dnia, również podczas wykonywania jakichś czynności. Nie siedzę w uszaku przed parą idealnie rozstawionych kolumn. Nie chcę pary aktywnych monitorów, lubię mieć wzmacniacz i kolumny. Nie pojadę nigdzie na odsłuchy, muszę wybierać na logikę - jest jak jest. Mam nadzieję, że jest tu też miejsce dla takich jak ja. Przepraszam za ten wielki wywód. Doradźcie coś koledzy, ale po przemyśleniu.
    • Tomek sorki, ale wychodzi jednak, że faza 180 w tym położeniu i tej konfiguracji jest właściwa. Jak spojrzałem na info IR to zobaczyłem, że pomiar zrobiony był bez Acoustic reference, a to jest niezbędne do analiz czasowych.  Sorki, że nie zauważyłem wcześniej.  Pozdrawiam. M 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...