Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 657 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  1. Czy jest sens?

• 8 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  2. Streamer MQA + dobry DAC

• 9 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  3. Używane kolumny do 3500zł 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  4. Stereo do 8000zł 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  5. Odtwarzacz CD

• 9 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  6. Dali Epicon 6

• 14 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  7. Wzmacniacz do Audiovector QR5

• 13 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  8. Stereo do pok. 16m2

• 7 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  9. Zestaw setero do 5 tys.

• 8 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  10. Subwoofer w stereo

• 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  11. IQ System 200T

• 12 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  12. Yamaha R-N 803D

• 18 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Myślałem wcześniej o jakimś Marantzu ale niestety wymiar mnie nie puszcza bo nie wejdzie do półki😔 Ten Musical Fidelity B1xi bardzo mnie zainteresował. Jesli oferuje dobrą jakość dźwięku z przedstawionych powyżej i ma wyjście HDMI to w zupełności mi wystarczy. Myślę, że jak podłącze do niego Wiima Pro Plus to więcej nie potrzebuje. Kwestia tylko wymiaru. Czy te około 33 cm podane na stronie  to wymiar razem z potencjometrem głośności i złączkami głośnikowymi?
    • Jasna rzecz.Napewno jeszcze pojde za jakis czas w kolejny wzmacniacz lampowy.Jest tego sporo do wyboru.Różne rodzaje lamp itd.Do tranzystorów jakoś mnie już nie ciągnie...😉
    • Ostatnio przerabiałem B. Cobhama, no i poczytałem, że bardzo cenione są jego bębny nagrywane z Mahavishnu. Płyta jest przede wszystkim popisem McLaughlina,  a i Jan Hammer oraz skrzypek Jerry Goodman nie szczędzą sprzętu ale jak się wsłuchać tylko w gary, to dochodzimy szybko do wniosku, że Billy Cobham gra jakby nieustanne, dynamiczne solo. Nie udalo mi się znaleźć nigdzie wyizolowanej ścieżki perkusji ale kilka utworów z tej plyty można by pewnie spokojnie obciąć z reszty składu i puścić jako solówkę na bębnach i to tak na setkę,  bez obróbki.  Jest dynamit! Columbia Records, made in 🇺🇸 i niestety jak w przypadku większości moich plyt z lat 80-90 wyprodukowanych za oceanem, roku wydania praktycznie nie udaje się ustalić. Ale jest tak nagrana, że można kilka razy słuchać, raz gitary, raz bębnów, a to skrzypiec itd. Trudno się znudzić.  
    • Witam,  I jak naprawiłeś?  Mam ten sam problem,  U mnie 2 kondensatory spuchły I wyciekły
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...