Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 978 tematów w tym forum

• 11 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  1. Uziemienie kolumn

• 8 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Monitory vintage?

• 17 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Odtwarzacz CD

• 14 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 609 wyświetleń
  4. Cyrus One + Dali Zensor 5 1 2

• 37 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 758 wyświetleń
    • 51 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
  5. Kolumny do Radmor 5412

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 651 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 717 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 969 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 999 wyświetleń
    • 96 odpowiedzi
    • 24,9k wyświetleń
  6. NAD 368 + Kef 950

• 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  7. Amplituner czy wzmacniacz

• 16 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 52 odpowiedzi
    • 14,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 926 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Kupiłem właśnie na Allegro, tanim kosztem kilka plyt. Super wydania, z lat 90, używki w idealnym stanie ale wśród nich była jedna nowa plyta, którą kupiłem nie dla muzyki, lecz samej realizacji... Juz pokazywałem niedawno płytę Chesky Records, mają one ogólnie bdb opinie. Tam bylo sacd tu cd - nagrano w tym samym kościele. Powiem tak. Muzycznie nie do końca mój klimat i to wiedziałem. Ale jest to dźwiękowy absolut! Chesky reklamuje swoje nagrania jako w 100% naturalne, realne, nie kolorowane itd. To jest to! Pełen realizm i naturalność!   
    • Z cieplejszych - Roma 96DC lub Roma 54DC/DC+.
    • Może nie wszystko tu przeczytałeś albo już zostało wykasowane ale jak ktoś mówi, że każdy używany sprzęt to nic nie warty dezel a wszystkie nowe są OK - to (przynajmniej w mojej opinii) nie ma racji. Kończ Waść, wstydu oszczędź.
    • Cześć.  Zanim podejmiesz decyzję co do stylu brzmienia zastanów się jeszcze nad jednym - co już masz, co na pewno zostawisz, co wyrzucisz z systemu i dokąd zmierzasz.  Obecnie masz np w systemie 3 elementy z DACem na pokładzie no i pytanie po co?  Masz pre yamahy to może lepiej pomyśleć o końcówce mocy albo odwrotnie, wybrać taki zintegrowany kombajn, żeby pozbyć sie reszty klocków np pre/streamera... Jak nie planujesz gramofonu to po co phono w integrze, jak masz mini pokój to na co Ci wyjście suba, którego nigdy nie użyjesz itd... To tylko przykłady.   Kilka opcji jest do wyboru.  Ktoś powie lepiej mieć, bo nie wiadomo. To kwestia filozofii życiowej. Moim zdaniem każda funkcja urządzenia to obniżenie jego jakości ale z drugiej strony podniesienie funkcjonalności. Kwestia wyboru. Piszę to, bo sam popełniałem taki błąd, powielając zbedne elementy, kosztem ich jakości. Do dziś to odkręcam z dużymi stratami.... Zastanowiłbym się więc najpierw, jaki system jest moim celem i dopiero wtedy celował w konkretne urządzenia. Powodzenia.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...