Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 653 tematów w tym forum

1. Co kupić

• 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  2. DENON PMA 1600 + KEF R7

• 0 odpowiedzi
    • 806 wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 14,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  3. DAC w yamaha 803d

• 12 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 765 wyświetleń
  4. Onkyo a 8230

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 232 odpowiedzi
    • 72,3k wyświetleń
    • 74 odpowiedzi
    • 25,8k wyświetleń
    • 104 odpowiedzi
    • 43,1k wyświetleń
  5. Następca 1 2

• 40 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
  6. Nowe Hi Fi po 30 latach 1 2 3

• 50 odpowiedzi
    • 10,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  7. podstawki /podkładki

• 10 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 13k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 880 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ja na takie coś kompletnie nie zwracam uwagi.
    • O ile dobrze kojarzę to Dirac w zależności od zakresu działania krzywej i poziomu korekcji może minimalnie korygować poziomy, ale to są różnice niewielkie. Nie mam teraz możliwości, ale zrobię zrzuty ekranu ustawień poziomu na różnych slotach i bez Dirac - coś mi świta że tam były niewielkie różnice. Ale to @ZIBI STEF możesz sprawdzić przełączając u siebie sloty i porównać z tym co masz w trybie Direct. Natomiast o ile Dirac z krzywą coś zmieni to będzie to kosmetyka a nie 10dB. Postaram się to sprawdzić i albo potwierdzę albo nie w każdym razie rozwieje się wątpliwości. Jednak uważam z Twojego opisu że powinieneś zrobić porządny pomiar, wgrać do jednego slotu filtr wygenerowany przez Dirac, posprawdzać poziomy i odległości jak wszystko OK zapisać projekt jako wzorzec i później kombinować z krzywymi wgrywając je do różnych slotów i porównać z czym jest lepiej
    • Skoro zmienia Ci sie to po wgraniu krzywej to cos robisz zle. Zgadzam sie z Tomkiem.
    • Do założenia wątku skłoniła mnie uwaga poczyniona ostatnio przez moją znacznie lepszą Połowę . Gdy wróciłem parę dni temu do domu i wyjąłem z plecaka dwie nowe płyty CD zapytała: A co ty tak ostatnio te baby ciągle kupujesz ? Dziś przy odsłuchach przywołanych wyżej bab, trawiony ciekawością podzieliłem swoją niewielką kolekcję płyt w następujący sposób : składanki won, panie na prawo ,panowie na lewo, jeśli kapela np. ABBA składa się z panów kompozytorów, a panie śpiewają, zaliczałem na korzyść pań😀. I wyszło mi,że panie w mojej kolekcji stanowią 65,2 procent liczby panów ,a startowały od zera ! Czyli postęp zacny 😀. Dodam ,że osobiście nie jestem zwolennikiem politycznie/ideologicznie motywowanych parytetów. Muzyka to zupełnie inna sprawa. nie będę miał z tym żadnego kłopotu jeśli któregoś dnia panie przegonią panów . Jak to wygląda u Was ?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...