Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 166 tematów w tym forum

• 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  1. Kolumny od -3db 30Hz

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 857 wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  2. NAD 326/356 BEE

• 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 973 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  3. Subwoofer do Audio Pro A26

• 14 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 50 odpowiedzi
    • 13,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 10,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Niestety nie. Ale bywałem u Tomka wcześniej wielokrotnie. Pamiętam, że monitory QLN w wersji solo sprawiały problemy na basie. Mod pomieszczenia w okolicy 46Hz dawał o sobie znać. No co tu dużo mówić, było go słychać i w mocniej "doładowanych" utworach mi to przeszkadzało. Dodanie zwrotnicy, odpowiednie nastawy i rozdzielenie pasm pozwoliło go ładnie ucywilizować. Także wg mnie DBX pozwolił przede wszystkim pomóc z okiełznaniem problematycznego zakresu. A niższe zejście niż z samych kolumn to miły dodatek (choć nie najważniejszy). O cholera. O tym nie pomyślałem
    • A było porównanie z samymi monitorami? Faktycznie każdy usłyszy pełniejsze pasmo z DBX/SUB, czy tylko wytrawny audiofil? 
    • Wczoraj odwiedziłem Tomka. Tak, tego od zabaw z DBX-em. No i powiem szczerze, zrobił się dramat. Zero efektu "o, gra subwoofer". Zastanawiam się po co on go w ogóle kupił, skoro nie słychać żeby grał? Totalna nuda, zero efektów specjalnych  A tak już całkiem serio - Tomek naprawdę bardzo ładnie zintegrował REL-a z kolumnami. DBX dał radę. Bas nie dominuje, ładnie komponuje się z resztą pasma, nie żyje własnym życiem. Teraz wszystko trzyma się w ryzach i gra jak jeden system. Dół z suba ładnie uzupełnia brzmienie. Posłuchałem troszkę rockowych/metalowych klimatów (Wheel, Mars Red Sky, Stoned Jesus), wleciało też nieco minimal/acid techno (Recondite). Jest naprawdę dobrze! A pamiętam jak brzmiało to wcześniej, bez zewnętrznej zwrotnicy. REL nie miał skrupułów i potrafił o sobie przypominać co chwilę. Teraz nic takiego nie ma miejsca. Słuchałem z przyjemnością. Brawo! A żeby nie było, że tylko słuchaliśmy - Tomek dorzucił jeszcze referencyjną karkówkę na obiad. I tu podobnie, pełna spójność pasma smakowego i świetna tekstura 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...