Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 944 tematów w tym forum

1. Wzmacniacz do 200 zł

• 11 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  2. Kupno kolumn do 300 zl

• 11 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  3. Zestaw 2 kolumn do 400zł

• 11 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  4. Głośniki do zestawu Radmor

• 11 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  5. Yamaha ns sw300

• 11 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  6. Klipsch R 60M zestaw

• 11 odpowiedzi
    • 556 wyświetleń
  7. Amplituner do Heco Arora 700

• 11 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• W Kudowie z tego co wiem, to nikt o tym forum nie słyszał.... A jeśli ktoś jest niech się ujawnia 😉.  Marku, system mam taki jaki lubię,jestem bardzo zadowolony, zmian już nie zamierzam przeprowadzać (nigdy nie mów nigdy 😁) a tu coraz więcej przepychanek. Szkoda nerwów i życia, każdy ma swoją rację jak d....😉
    • Kolumny z driverami kompresyjnymi plus subwoofer.  Będzie dużo przeróżnych propozycji. Gdy kurz opadnie i dalej nic nie będziesz wiedział napisz proszę na pw. 
    • Dzień dobry,   Nowe mieszkanie, nowy metraż, nowe potrzeby   Szukam zestawu stereo kolumny podłogowe+ wzmacniacz. Poniżej przedstawię całą listę oczekiwań. Zaznaczę, że priorytetem są kolumny ze względu na gabaryty. Wzmacniacz zawsze łatwiej wypożyczyć i przetestować później. Salon ma około 27mkw. Obecnie posiadam B&W 602 S3 + Marantz PM 7200. Podłączony do Cambridge DAC Magic 100.  Temu zestawowi już dziękujemy  (góra za bardzo jazgocze, dół za mało czytelny i za słaby) Zestaw wcześniej grał w mniejszym pokoju z zupełnie inną akustyką i tam bardzo mi się podobał. W nowym salonie zestaw gra ,,malutkim'' dźwiękiem. Bas strasznie się zgubił i jest mało czytelny a góra ze względu na to, że całość gra głośniej za bardzo jazgocze (do tego stopnia, że połowy kolekcji nie słucham)   Budżet: kolumny 10-12tyś (maksymalnie 20 tysięcy) Budżet: wzmacniacz (nieokreślony- w zależności co polecicie 4-8 tyś) Stan: Nowy lub używany (wyłącznie nowoczesny design) Kolor: biały, czarny, szary, imitacja drewna   Muzyka: priorytetowo klasyczna (symfonie), dodatkowo jazz, rock, metal, akustyczna, folkowa, praktycznie wszystko poza popem.   Charakter brzmienia: zdecydowanie cieplejsze niż obecne B&W. Jako punkt odniesienia posłuży odsłuch koncertów symfonicznych w NFM'ie we Wrocławiu. Brzmienie orkiestry na żywo wcale nie jest turbo detaliczne, raczej sklejone i mocne. Tutaj ku memu zaskoczeniu nawet soliści grający bardzo wysokie tony nie przyprawiają uszu o krwawienie. W związku z tym zestaw nie musi być ekstremalnie analityczny.  Potrzebuję czegoś co zagra mocno, grubo i nie będzie kłuło w uszy.  Oczywiście spokojnie- nie mam ambicji przeniesienia brzmienia orkiestry do salonu w mieszkaniu No ale jak to w muzyce klasycznej- dużo instrumentów i fajnie by było gdyby zestaw zagrał głośno i jednocześnie uchwycił wszystkie grane partie instrumentów- tutaj specjalnie zaznaczam instrumenty bo nie interesuje mnie każdy szmerek, oddech itp.  a muzyki typowo wokalnej słucham rzadko i raczej na różnych słuchawkach. To będzie mój pierwszy raz z trochę droższym sprzętem dlatego będę wdzięczny za pomoc.   PS. Jeśli potrzebne są dodatkowe informacje to oczywiście dopiszę.   Dzięki!  
    • no i o to właśnie mi chodzi! samo sedno.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...